سرهنگ عیسی گلبینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: درصد بالایی از اراضی استان جزو عرصههای ملی و منابع طبیعی است و احتمال دست اندازی افراد سودجو به این عرصهها وجود دارد که دستگاههای متولی نقش مهمی در اتخاذ برنامههای پیشگیرانه و برخورد جدی و قاطع با متخلفان ایفا میکنند.
به گفته وی پارسال ۱۱۹ هکتار از عرصههای جنگلی و مرتعی گلستان رفع تصرف شده بود.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان همچنین با مهم شمردن مساله مشارکت عمومی در جلوگیری از تصرف عرصههای ملی، از تمام دستگاههای اجرایی و مردم استان خواست تعرض به منابع ملی و طبیعی مراتب را با شماره تماسهای ۱۵۰۴ و ۱۳۹ اطلاع دهند.
کشف ۱۸۷ اصله چوب قاچاق در گلستان
گلبینی از کشف ۱۱۸ فقره قاچاق چوب و زغال در ماههای فروردین و اردیبهشت امسال خبر داد و اظهارداشت: ۱۸۷ اصله چوب و ۴۰۰ کیلوگرم زغال در این مدت در استان کشف شد.
وی افزود: با توجه به اهمیت حفظ منابع طبیعی و جلوگیری از تخریب این سرمایههای ملی از سوی سودجویان، مبارزه بی امان و برخورد قانونی و جدی با اخلالگران در دستورکار قرار دارد به طوری که سال قبل بیش از سه هزار اصله چوب و ۱۱ هزار کیلوگرم زغال قاچاق از متخلفان کشف و ضبط شد.
به گفته وی، طبق ماده ۴۸ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها، حمل چوب، هیزم و زغال حاصله از درختان جنگلی بدون دریافت مجوز از سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور ممنوع است و تخلف محسوب میشود.
کشف هزار و ۴۷۰ کیلوگرم قارچ ترافل قاچاق
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: قارچ ترافل به عنوان نوعی قارچ خوراکی گران قیمت و کمیاب که در زبان محلی به نام دنبلان مشهور است به طور معمول در فصول بهار و تابستان در مناطق جنگلی دارای پوشش گیاهی انجیلی، بلوط و ولیک رشد میکند.
عبدالرحیم لطفی رویشگاه اصلی این قارچ خوراکی را جنگلهای شمال از گیلان تا گلستان اعلام و بیان کرد: برداشت این قارچ از اسفندماه آغاز میشود و تا شهریور ادامه مییابد و مردم محلی با توجه به قیمت بالای ترافل، برای کسب درآمد با تخریب ریشه درختان اقدام به برداشت غیر قانونی این ماده خوراکی میکنند.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برداشت قارچ ترافل از جنگلها ممنوع است و با پیگیری اداره حقوقی این سازمان و قوه قضاییه راهکارهای قانونی به دادگستری استانها ابلاغ شد که طبق آن برای جمع آوری کنندگان این قارچ قرار مجرمیت اعمال میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: بر این اساس نیروهای منابع طبیعی با گشت زنی در جنگلهای هیرکانی در صورت مشاهده یا دریافت گزارش جمع آوری قارچ ترافل، حمل، خرید و فروش آن اقدام به شناسایی و دستگیری متخلفان و معرفی آنان به دستگاه قضایی میکنند.
لطفی تصریح کرد: در ۲ ماه نخست امسال ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی استان توانستند هزار و ۴۷۰ کیلوگرم قارچ ترافل قاچاق را در شهرستانهای آزادشهر، گالیکش، مینودشت، کلاله، مراوهتپه و بندرگز کشف کنند و متهمان دستگیر و به مراجع قانونی معرفی شدند.
زمینهای زیرپوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان افزون بر یک میلیون و ۳۹۷ هزار و ۲۴۴ هکتار است که ۴۵۲ هزار و ۱۸۵ هکتار آن جنگل، ۸۶۲ هزار و ۸۲۵ هکتار مرتع، حدود ۲۰ هزار هکتار ساحل و ۶۲ هزار و ۴۲۰ هکتار زمینهای مستحدث و موات است.
نظر شما