۵ خرداد ۱۴۰۱، ۱۲:۱۱
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 84767955
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پایداری در تولید گندم نیازمند استفاده از بذراصلاح شده است

سنندج- ایرنا- مجری طرح گندم در وزارت جهاد کشاورزی گفت: خودکفایی گندم و پایداری تولید این محصول وابسته به استفاده از بذر اصلاح شده و مدیریت صحیح مزرعه است.

به گزارش ایرنا، سهراب سهرابی روز پنجشنبه در بازدید از مزارع طرح جهش تولید و مزارع شاخص گندم آبی و دیم روستاهای حسین آباد سنندج اظهار داشت: یکی از برنامه‌های مهم این وزارتخانه کشت قراردادی و برنامه تغذیه گیاهی است.

وی با اشاره به اینکه مصرف کود در ایران کمتر از حد استاندارد است، اضافه کرد: به ویژه مصرف کودهای فسفره و ازته با توجه به نیاز گیاهی مصرف نمی شود که یکی از دلایل مهم این مسئله به بالابودن قیمت این کودها برمی گردد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی افزود: باید کشاورزان را برای مقاومت و افزایش عملکرد به مصرف این کودها ترغیب کنیم تا به شرایط مطلوب برسیم و خسارت در مزارع کمتر شود.

سهرابی با بیان اینکه ۱۰ درصد گندم کشور در استان کردستان تولید می شود، یادآور شد: میزان مصرف بذر اصلاح شده در گندم آبی مطلوب بوده ولی در گندم دیم این میزان اندک است و می طلبد به منظور افزایش بهره وری کشاورزان کمترین استفاده را از بذر خود مصرفی داشته باشند و بیشتر به سمت مصرف بذر اصلاح شده سوق داده شوند.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۴۵ درصد انرژی مردم کشور از گندم تامین می‌شود، گفت: خودکفایی گندم و پایداری تولید این محصول وابسته به استفاده از بذر اصلاح شده و مدیریت صحیح مزرعه است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان در این بازدید با اشاره به اینکه ۵۶۲ هزار هکتار گندم دیم در استان  وجود دارد، اظهار داشت: امسال ۲۲ درصد کاهش بارندگی در استان داشتیم.

محمدصالح احمدی با بیان اینکه مدیریت مزرعه در این استان به خوبی انجام شده است، افزود: تاکنون  ۱۹۰ هزار هکتار مبارزه با علفهای هرز و ۲۷۰ هزار هکتار مبارزه با آفت سن گندم انجام شده است.

وی میزان توزیع کود سرک در استان را ۳۷ هزار تن خواند و یادآور شد: تغدیه مزارع دیم به صورت محلولپاشی حدود ۲۵۰ هزار هکتار انجام شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: آزمون خاک و تهیه نقشه حاصلخیزی خاک در ۳۱ مزرعه  به طور مشارکتی انجام شده تا کشاورزان را با ارقام جدید آشنا کنیم.

کردستان یک میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۸۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود، ۳۸۱ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۳ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است؛ از ۸۳۶ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان ۷۰۵ هزار هکتار آن دیم و ۱۳۱ هزار هکتار آن هم آبی است.

جمعیت بهره‌بردار کشاورزی استان کردستان ۱۲۲ هزار نفر است که (در شرایط جوی مناسب) سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی (زراعی و باغی) تولید می کنند که بیش از ۴۴۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی استان کردستان گندم و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۲ هزار تن در سال است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha