به گزارش خبرنگار ایرنا، در این مراسم رییس دانشگاه کردستان با اشاره به ارج نهادنِ ساحت علم و هنر در دانشگاه کردستان، اظهار داشت: برای دانشگاه کردستان مایه فخر و مباهات است که میزبان این مراسم ارزشمند باشد و حضور پرشور علاقه مندان در این مراسم نشان از همت والای آنان برای تکریم ساحت مقدس هنر و هنرمند است.
رحمت صادقی افزود: «جمشید فرجوند فردا» هنرمند عکاسی که امروز با افتخار در خدمتشان هستیم نه تنها در کشور بلکه در سطح بینالمللی چهرهای شناخته شده است و افتخارات زیاد و ارزشمندی در سطح ملی و بینالمللی کسب کرده است.
وی اضافه کرد: توسعه دانشکده هنر و معماری یکی از اولویتهای ما در دانشگاه کردستان است چرا که کردستان مهد هنر است و مردم این منطقه در همه حوزههای هنر از جمله نقاشی، عکاسی، موسیقی، خوشنویسی و مجسمهسازی سرآمد هستند و جا دارد با راهاندازی رشتههای مختلف هنر در دانشگاه کردستان امکان تحصیل آکادمیک علاقه مندان این حوزهها فراهم شود.
رییس دانشگاه کردستان با بیان اینکه در آینده رشته عکاسی در دانشکده هنر و معماری دایر خواهد شد، تاکید کرد: یکی از رسالتهای ما در دانشگاه کردستان توسعه دانشکده هنر بوده و وقوع بیماری کرونا موجب شد کمی در برنامهریزیهایمان دچار تاخیر شویم اما امید داریم در سالهای آینده تعداد رشتههای این دانشکده را افزایش دهیم.
در ادامه این مراسم رییس پژوهشکده کردستانشناسی دانشگاه کردستان افزود: کتاب «شهبهنگی کوردستان» پنجاه و ششمین کتاب چاپ شده توسط پژوهشکده کردستان شناسی دانشگاه کردستان است.
امید قادرزاده اضافه کرد: پژوهشکده کردستان شناسی با ۲۱ سال فعالیت در حوزههای زبان و ادبیات، تاریخ، ادبیات و فرهنگ کردستان سعی داشته است با نگاهی نقادانه به شناخت لایههای پیدا و نهان جامعه کُرد و شناساندن آن به دیگران نقش آفرینی کند.
وی افزود: یکی از مهمترین دلایل انتخاب عکسهای استاد فرجوند فردا، تلاش وی برای معرفی کردستان به سایر مردم بوده و همچنین در عکسهای خود کسانی که در حاشیه هستند و یا کمتر کسی به آنها توجه کرده است و در جامعه با اختلال در بازنمایی روبرو هستند به زیبایی در قاب تصویر خود قرار داده است.
رییس پژوهشکده کردستان شناسی تاکید کرد: زنان و کودکان در سوژه عکاسی استاد فرجوند فردا نقش پررنگی دارند و با وجود خشونت نهادین در جامعه اما همواره زنان و کودکان و اقشار فرودست جامعه از سوژههای مهم عکاسی او بوده است.
قادرزاده افزود: عکسهای وی بوی صلح، آشتی و دوست داشتن میدهد و در این عکسها به زیبایی مرزها از بین رفته و ما را به همدیگر نزدیک میکند و این از نظر منِ جامعهشناس بسیار آگاهی بخش است.
در ادامه این مراسم خسرو سینا، مسعود بیننده و فرهاد مطاعی به نقد و بررسی عکسهای چاپ شده در این کتاب برای حاضران در جلسه پرداختند.
جمشید فرجوند فردا سال ۱۳۴۰ در بیجار دیده به جهان گشود و به گفته خود عکاسی را به شکل خودآموخته فرا گرفته و شیفته عکاسی مستند اجتماعی است.
وی با مجموعه عکس های گردآوری شده در بیش از ۵۰ نمایشگاه گروهی شرکت کرده است.
این عکاس هنرمند کردستانی، دانش آموخته نقاشی در مقطع کارشناسی از دانشگاه هنر در تهران است.
نظر شما