مجید نسیمی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: آخرین برآیند بررسیهای کارشناسی از وضعیت مدارس استان بیانگر آن است که اکنون مدارس سه ناحیه آموزشو پرورش مرکز استان و برخی شهرستانها از جمله برخوار، شاهینشهر و میمه و خمینیشهر با مشکل فرونشست مواجه هستند.
وی با بیان اینکه مدارس ناحیه چهار آموزش و پرورش بیشترین خطر فرونشست زمین را دارد، گفت: همچنین ۱۵ باب مدرسه در ناحیه پنج آموزش و پرورش اصفهان دچار فرونشست زمین شده اند که بیشتر آنها جزو مدارس ۲ نوبته با تراکم بالاست.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس اصفهان افزود: همچنین چهار باب مدرسه در شهرستان برخوار بهدلیل فرونشست با مشکل جدی مواجه شده است.
وی با بیان اینکه در مجموع حدود ۳۲ باب مدرسه در استان با تهدید فرونشست مواجه است گفت: در سالهای اخیربا توجه به شرایط خشکسالی اصفهان، همه تأسیسات و ابنیه از جمله فضاهای آموزشی درگیر پدیده فرونشست شده است.
نسیمی همچنین با اشاره به وضعیت ایمنی مدارس استان یادآور شد: از مجموع کلاسهای درس استان ۱۰ هزار و ۳۴۴ کلاس دارای قدمت بیش از ۴۰ سال و نیازمند تخریب، بازسازی و نوسازی است.
به گفته وی، همچنین حدود ۱۴ هزار کلاس درس در استان حدود ۴۰ سال قدمت دارد و درمجموع ۲۶ درصد فضاهای آموزشی استان نیازمند تخریب و بازسازی و ۳۷ درصد نیازمند مقاومسازی است.
وی همچنین با اشاره به وضعیت و آمار مدارس کانکسی و سنگی در استان گفت: در زمان حاضر ۲۱ مدرسه با ۱۴ کلاس درس در استان، کانکسی و ۴۵ مدرسه با ۱۵۲ کلاس درس در شهرستانهای فریدونشهر، سمیرم و کاشان به شکل سنگی است.
نسیمی خاطرنشان کرد: بنا بر آخرین اقدامات برای جایگزینی مدارس کانکسی، ۱۴ مدرسه در نظرگرفته شده که هفت مدرسه اجرایی و پنج مدرسه در دست اجراست و برای جایگزینی مدارس سنگی نیز تاکنون ۶ مدرسه احداث و جایگزین شده است.
وی سرانه آموزشی در استان را ۶.۲۶ مترمربع عنوان کرد و گفت: این میزان بیشتر از میانگین کشوری و کمتر از استاندارد است و کمترین فضای آموزشی به ترتیب مربوط به شهرستانهای خمینیشهر، برخوار، فلاورجان، شاهینشهر، نجفآباد و شهرضا است.
مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس اصفهان افزود: با وجود تلاشهای بسیار اکنون ۲۲۶ باب مدرسه ۲ نوبته در استان وجود دارد که از این تعداد ۱۳۰ واحد آموزشی در شهر اصفهان واقع است.
وی همچنین به طرحهای ساخت و تجهیز مدارس در استان اشاره کرد و یادآور شد: در سال گذشته، ۱۱۳ طرح با ۵۳۵ کلاس درس و ۲۷ فضای ورزشی و تربیتی به ادارهکل آموزش و پرورش استان تحویل داده شده است.
وی با اشاره به کمبود و یا تخصیص نیافتن اعتبارات لازم گفت: کمتر از نیمی از ۲۹۰ طرح موجود با زیربنای بیش از ۲۹۲ هزار مترمربع در استان اجرا شده و باقی آن بدلیل کمبود اعتبارات متوقف شده است.
نسیمی خاطرنشان کرد: برای اجرا و تکمیل طرحهای متوقف شده که بخشی از آنها مربوط به حدود ۱۰ سال پیش است به بیش از یکهزار و ۴۳۸ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی همچنین با اشاره به مشارکت خیران در احداث و یا تجهیز مدارس استان اصفهان گفت: در زمان حاضر ۶۰ طرح در حال انعقاد توافقنامه با خیران است.
نسیمی با اشاره به اینکه در زمان حاضر۸۱ درصد از فضاهای آموزشی در استان از سامانه گرمایشی استاندارد برخوردار هستند گفت: موضوع استانداردسازی سامانههای گرمایشی در استان در دست پیگیری است و نیازمند اعتبارات بیشتر است.
استان اصفهان بیش از ۹۰۵ هزار دانش آموز دارد که بیش از ۷۶۹ هزار تن از آنان در مدارس دولتی و بیش از ۱۳۵ هزار نفر، معادل ۱۵ درصد، در بخش غیردولتی مشغول به تحصیل هستند.
نظر شما