۸ خرداد ۱۴۰۱، ۱۵:۳۶
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 84770709
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سیلاب حدود ۱۴۷ میلیارد ریال به قنوات گناباد خسارت وارد کرد

گناباد-ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: وقوع سیلاب اردیبهشت ماه سالجاری در گناباد، بیش از ۱۴۶ میلیارد و ۹۴۰ میلیون ریال به ۲۴ رشته قنات این شهرستان خسارت وارد کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رمضانعلی قاسمی روز یکشنبه در جلسه ستاد پیشگیری و مدیریت بحران گناباد افزود: از این تعداد قنوات بیدخت، دیزآباد قوژد و سموئی مسدود شده که دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار برای ترمیم و بازگشایی آنها در نظر گرفته شده است، ولی با گذشت حدود یک ماه گذشته هنوز بازگشایی نشده‌اند.

وی ادامه داد: از این میزان دو میلیارد ریال برای قنوات بیدخت و دیزآباد قوژد و ۵۰۰ میلیون ریال به قنات سموئی اختصاص یافته است. 

مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: پنج میلیارد ریال هم برای مرمت قنات روستای بهاباد گناباد طی سالجاری تخصیص یافته و یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال هم اعتبار بدین منظور در نظر گرفته شده است که بعد از عقد قرارداد تخصیص می یابد.

رییس اداره راه و شهرسازی گناباد هم در این جلسه بیان کرد: تخلیه نخاله‌های ساختمانی در مسیر رودخانه‌ها  از معضلات مهم تهدید کننده در زمان افزایش خسارتهای زمان وقوع سیلاب در گناباد به شمار می‌رود.

احمد سفری افزود: باید  یک شرکت خاص به صورت نظام مند و با نظارت مسوولان و بخشهای ذیربط اقدام به جمع آوری و تخلیه این نخاله ها در مکانهایی خاص کرده و در بازه‌های زمانی مشخص عملیات تسطیح آنها را انجام دهند.

وی بیان کرد: میدان ابتدای جاده کاخک گناباد هم به درستی احداث نشده و امکان تخلیه حتی ۱۵۰ لیتر در ثانیه سیلاب را ندارد، بنابراین در زمان بروز سیلاب مشکلات زیادی به وقوع می‌پیوندد.

احمد تمامگر رییس اداره امور منابع آب گناباد هم گفت: بعد از سیلاب اردیبهشت ماه سالجاری تاکنون ۱۷.۵ کیلومتر از مسیر رودخانه‌ها و کالهای این شهرستان شامل بهاباد، ابتدای جاده کاخک، رودخانه رهن، سموئی و غیره در مجموع به مساحت ۱۵.۵ هکتار لایروبی شده است.

 فرماندار گناباد نیز بیان کرد: باید با استفاده از نقطه نظرات اساتید دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و مسوولان مربوطه نقشه خطر پذیری این شهرستان در برابر سیلاب ترسیم شود.

رضا نصیری افزود: طبق برنامه‌ریزی های انجام شده با بهره‌گیری از ظرفیت همه دستگاههای اجرایی خدمت‌رسان و امدادی و ارگانهای مختلف و با بسیج همگانی گناباد، از ۱۶ خردادماه سالجاری سرچشمه بروز خسارتهای ناشی از سیلاب در این شهرستان شناسایی خواهد شد.

بارش شدید باران و تگرگ طی روزهای ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت امسال موجب وقوع دو مورد سیلاب در گناباد شد و حجم زیاد رواناب از سمت کاخک و جاده کلات به سمت این شهر حرکت کرد و وارد برخی از زمین‌های کشاورزی محدوده مرکزی گناباد و بخشی از مناطق  این شهرستان مانند نوغاب، بهاباد، روستای مند، بیدخت، قصبه شهر شد که در مجموع یک هزار و ۷۰ میلیارد ریال خسارت به بخشهای کشاورزی و دامداری این شهرستان وارد کرد.

مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha