تلاش دمشق برای تقویت روابط تجاری با تهران/ افزایش دو برابری تجارت ایران و سوریه در سال گذشته

تهران- ایرنا- سفیر سوریه در ایران با بیان تاکید بر اینکه دو کشور با استفاده از فرصت‌ها و ظرفیت‌ها، می‌توانند روابط اقتصادی را افزایش دهند، گفت: سوریه در یک سال اخیر در تلاش برای تقویت روابط تجاری بوده و افزایش دو برابری حجم تجاری ایران و سوریه حاصل این نگاه بوده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایران، «شفیق‌ دیوب» روز دوشنبه در همایش مشترک اقتصادی ایران و سوریه که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، با اشاره به روابط تاریخی و راهبُردی دو کشور، ‌ اظهار داشت: این روابط توسط رهبران دو کشور یعنی امام خمینی (ره) و حافظ اسد ۴۰ سال پیش پایه‌گذاری شده است که هر روز شکوفاتر می‌شود و اطمینان داریم در دوران ریاست‌جمهوری آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی گسترده‌تر نیز می‌شود.

وی با بیان اینکه روابط ایران و سوریه بی‌نظیر و نمونه‌ای میان کشورها است، خاطرنشان کرد: این روابط بر پایه مقاصد و منافع دو کشور و بر اساس ثبات و امنیت است که شهدای مشترک بسیاری را به دنبال داشت، زیرا افراد زیادی جان خودشان را در این مسیر نثار کرده‌اند.

دیوب تاکید کرد: در رأس این شهدای گران‌قدر، شهید حاج‌قاسم سلیمانی ایستاده است و بر همین اساس تأکید می‌کنم سوری‌ها برادران وفاداری هستند و هیچگاه کسانی که از آنها حمایت کردند را فراموش نخواهند کرد.

سفیر سوریه در ایران با اشاره به برگزاری همایش مشترک اقتصادی ایران و سوریه خاطرنشان کرد: امیدواریم نتایج این همایش نقشه راهی‌ عملی قابل لمس و اجرا شود و با تسهیلگری وزارت خارجه سوریه و همچنین سفارت ایران همه گام‌های اتخاذ شده برای توسعه همکاری‌های تجاری دو کشور سوریه و ایران به سرانجام برسد، زیرا دولت سوریه با آغوش باز به دنبال رفع هرگونه مانعی برای پیشرفت و همکاری با بخش خصوصی ایران است.

وی تصریح کرد: سوریه در یک سال اخیر در تلاش برای تقویت روابط تجاری بوده و افزایش دو برابری حجم تجاری دو کشور حاصل این نگاه بوده است که البته همچنان به سطح موردنظر دست نیافته‌ایم.

سفیر سوریه در ایران با بیان اینکه دو دولت برنامه برای تقویت روابط ارائه کرده‌اند، گفت: باید به‌گونه‌ای پیش برویم که سطح روابط اقتصادی به میزان روابط سیاسی رشد پیدا کند و باید در مقابل تحریم‌ها در کنار یکدیگر بایستیم و بازسازی سوریه را در دستور کار قرار دهیم.

دیوب تاکید کرد: تضمین سرمایه‌گذاری، امکانات صادراتی، مشارکت در بازسازی زیرساخت‌ها، برگزاری نمایشگاه، برنامه‌های حمل‌ونقل و ترانزیت، ارائه فهرست‌های گمرکی، رفع موانع گمرکی برای عرضه کالا، بهره‌برداری از برنامه‌های وارداتی، توافق کاهش تعرفه گمرکی و رفع موانع از دستورکارهایی است که می‌تواند روابط اقتصادی ایران و سوریه را گسترش دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha