به گزارش ایرنا، علی عابدینی روز دوشنبه و در همایش بینالمللی "گفت و گوی تمدنها، تکامل ملتهای اسلامی" در دانشگاه فردوسی مشهد افزود: تعداد ۱۰ هزار ویزا نیز در طول سال برای دانشجویان عراقی که در ایران تحصیل میکنند، صادر میشود.
وی ادامه داد: چند سالی است که پیشنهاد لغو ویزای بین دو کشور مطرح شده و اکنون ویزای هوایی لغو شده است که امیدواریم به زودی ویزای زمینی و آبی هم لغو شود تا در اربعین امسال شاهد تردد بدون ویزا از مرزهای دو کشور باشیم.
این مقام مسوول بیان کرد: وظایف نمایندگی کنسولی ایران در کشور عراق، پیگیری مطالبات دو کشور است تا امکان همکاریهای علمی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی افزایش یابد.
او اظهار کرد: نشستهای علمی میتواند در رفع اختلافات موجود بین کشورها بسیار تاثیر گذار باشد و باید بر موضوعات مشترک نگریسته شود تا راه حل به دست آید و اگر بر اختلاف ها تمرکز شود امکان گفتگوی صورت نخواهد گرفت و اختلافهای کوچک باعث عدم اشتراک در موضوعات مهم خواهد شد.
عابدینی گفت: اگر چه جهان غرب، بیداری مسلمانان و ارتباط آنها با یکدیگر را تهدیدی برای خود میشناسد، باید راه کارهای منطقی بین کشورهای اسلامی ایجاد شود تا در کنار همدیگر بتوانیم مشکلات مشترک را نیز حل کنیم. به همین دلیل اگر در کوچک ترین نهاد که همان خانواده است گفت وگو ایجاد نشود چه انتظاری وجود دارد که در مناسبات بین کشورها، گفت وگو برای حل مشکلات آغاز و چالش ها حل شود.
وی با اشاره به موضوع آب به عنوان یکی اختلافات مهم دو کشور، افزود: در گفتگوی بین ایران و عراق موضوعات مختلفی وجود دارد که نشست های دانشگاهی میتوانند راهکارهای مناسبی برای کاهش مشکلات ارائه کنند، زیرا همه افراد نسبت به موضوعات علمی و نتایج به دست آمده آن، ایستادگی نمی کنند و نباید راه حل های علمی، فدای راه حلهای سیاسی شود.
سرکنسول ایران در بصره بیان کرد: ایران در طول ۴۳سال شاهد تحریم های بسیاری بوده است و با این حال به رشد علمی بالایی در جهان دست پیدا کرده است و چه بهتر که بتواند داشتههای علمی خود را در اختیار کشور دوست و همسایه خود که درای اشتراکات فرهنگی، تمدنی و اسلامی است قرار دهد.
همچنین رایزن فرهنگی ایران در بصره نیز در ادامه نشست گفت: ایران پس از سقوط صدام همواره در کنار مردم عراق بود برای حفظ امنیت و یکپارچگی عراق سعی کرد تا نقش مهمی را ایفا کند که در همکاری با مردم عراق در مبارزه با نیروهای داعش شاهد این اتفاق بودیم و در نهایت خون سردار سلیمانی در کنار ابو مهدی المهندس برای نجات عراق بر زمین ریخته شد.
رضا ملکی افزود: اکنون بستر مناسبی برای همکاریهای علمی و دانشگاهی ایجاد شده است و رایزن های فرهنگی، حلقه واسط این اتفاق هستند بر همین اساس برگزاری همایشهای علمی، راه را برای توسعه و تعمیق بیشتر این مسیر میگشاید.
وی ادامه داد: برگزاری هفتههای علمی، نمایشگاه کتاب، برنامه های فرهنگی و تبادل استاد و دانشجو نقش مهمی در این راه دارد و از سوی دیگر، عراق دارای جوانان علاقمندی است که به حضور در دانشگاههای ایران تمایل دارند. بر همین راستا تاکنون بیش از ۶۰هزار دانشجوی عراقی در مراکز مختلف علمی ایران حضور دارند.
این مقام فرهنگی اظهار کرد: تبادل هیات علمی، دانشجو و استاد و همچنین برگزاری کنفرانسهای حضوری و مجازی بین دو کشور، نمونههای بارز رشد علمی و دیپلماسی علمی است. بر همین اساس افتتاح و راه اندازی مرکز آموزش زبان فارسی از جمله همکاری های بین دانشگاه فردوسی و بصره است و به زودی نیز مرکز آموزش زبان عربی توسط دانشگاه بصره در دانشگاه فردوسی ایجاد میشود.
نظر شما