استقبال روسیه از تصمیم آمریکا / بایدن پیشنهاد اوکراین برای ارسال سامانه‌های راکتی را نپذیرفت

تهران- ایرنا- دیمیتری مدودف نایب رئیس شورای امنیت روسیه از تصمیم جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای عدم ارسال سامانه‌های راکتی به اوکراین استقبال کرد و گفت که این یک تصمیم منطقی است.

به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، مدودف دوشنبه شب در کانال تلگرامی خود نوشت: بایدن گفته است آمریکا سامانه‌های راکتی که می‌توانند به روسیه برسند را به اوکراین ارسال نخواهد کرد. این یک تصمیم منطقی است. 

وی هشدار داد: در غیر این صورت اگر به شهرهای ما حمله شود، نیروهای مسلح روسیه به مراکزی که چنین تصمیمات جنایتکارانه‌ای در آنجا اتخاذ می‌شود حمله خواهند کرد. برخی از این مراکز مطمئناً در کی‌یف نیستند. توضیح بیشتری لازم نیست. 

پیش از این، آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در واشنگتن ابراز امیدواری کرده بود که منطق در آمریکا پیروز شود و آمریکا تسلیحات راکتی دوربرد را به کی‌یف ارسال نکند. 

نیویورک تایمز هفته گذشته گزارش داد که کاخ سفید تصمیم گرفته است تا سامانه راکتی‌ام ۳۱ را به اوکراین منتقل کند که برد آن بسته به نوع مهمات می‌تواند به ۵۰۰ کیلومتر برسد. چنین سیستمی می‌تواند موشک‌های هدایت شونده ماهواره‌ای را شلیک کند. 

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد که این کشور سیستم‌های راکتی را که قادر به رسیدن به خاک روسیه است، در اختیار اوکراین قرار نخواهد داد. 

پیش از این، سخنگوی پنتاگون اعلام کرد آمریکا از درخواست اوکراین برای سامانه‌های راکتی چندگانه آگاه است اما هنوز در این خصوص تصمیمی نگرفته است. 

جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز جمعه به وقت محلی در آخرین نشست خبری خود در این سمت گفت که آمریکا از درخواست‌های اوکراین برای دریافت سیستم‌های راکتی پیشرفته و دوربرد برای کمک به نیروهای خود در منطقه دونباس آگاه است. 

بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، دولت بایدن احتمالا هفته آینده بسته کمک امنیتی جدیدی را که شامل سامانه راکتی چندگانه می‌شود، به اوکراین اختصاص خواهد داد. 

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. 

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. 

جنگ در اوکراین وارد چهارمین ماه شده است و واکنش‌ها به تهاجم روسیه و ارسال تسلیحات به این کشور همچنان ادامه دارد. مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می‌دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین می‌شود و پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی به دنبال دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha