پرونده عزیزی‌خادم بسته شد/هشت شهریور رییس جدید مشخص می‌شود

تهران- ایرنا- مجمع فدراسیون فوتبال امروز (سه‌شنبه) در هتل المپیک تهران برگزار و موضوعات مهمی مانند بسته شدن پرونده عزیزی خادم و رای‌گیری درباره ابقا یا عزل چهار عضو هیئت رئیسه این فدراسیون در دستور کار قرار گرفت و ضمن آنکه در این مجمع مقرر شد انتخابات ریاست فدراسیون هشتم شهریور برگزار شود.

به گزارش ایرنا، ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ با تصمیم اعضای هیات رییسه فدراسیون فوتبال، «شهاب‌الدین عزیزی خادم» به صورت موقت از ریاست فدراسیون برکنار شد. در آن زمان اعلام شد که مجمع فدراسیون فوتبال باید درباره برکناری دائمی عزیزی خادم تصمیم‌گیری کند ولی در آستانه برگزاری مجمع، کمیته اخلاق فدراسیون حکم به برکناری و محرومیت دوساله او داد و حتی به عزیزی خادم اجازه نداد که در مجمع فدراسیون نیز شرکت کند.

البته عزیزی خادم اعلام کرده که قصد دارد در مجمع شرکت کند و اگر کسی جلوی او را بگیرد، تخلف کرده است.

مجمع با حضور ۷۸ نفر از اعضا رسمیت پیدا کرد و آغاز شد. نمایندگان کنفدراسیون فوتبال آسیا و فدراسیون بین‌المللی فوتبال هم در این مجمع حضور دارند. وزیر ورزش و جوانان در مجمع شرکت نکرده ولی «سید محمد پولادگر» معاون ورزش حرفه‌ای و قهرمانی وزیر در جلسه حضور دارد.

در ابتدای نشست، برای درگذشتگان جامعه فوتبال یک دقیقه سکوت اعلام شد. سپس دستور جلسه‌ای که از پیش اعلام شده بود، به تصویب اعضای مجمع رسید.

یکی از نکات مهم در دستور جلسه، مربوط به بند ۱۴.۱ بود. بر اساس این بند، ‌قرار است اعضای مجمع درباره برکناری عزیزی خادم تصمیم‌گیری کنند. «احسان اصولی» سخنگوی فدراسیون فوتبال، پیش از آغاز مجمع به خبرنگاران گفت که این موضوع از دستور جلسه خارج شده است اما در برگه‌ای که در اختیار اعضا قرار گرفت، همچنان این بند وجود دارد. اعضای مجمع تصمیم گرفتند که این موضوع از دستور کار جلسه خارج شود.

کامرانی‌فر: تاریخ پیشنهادی ما برای انتخابات دهم شهریور است

حسن کامرانی‌فر دبیرکل فدارسیون فوتبال در شروع مجمع اظهار داشت: امروز یک روز سرنوشت‌ساز برای فوتبال کشورمان است. همه نگاه می‌کنند، ببینند چه تصمیمی در خصوص فوتبال گرفته می‌شود. من با صراحت می‌گویم که باید بهترین تصمیم را بگیریم. باید درک درستی از فوتبال را به مردم ایران نشان دهیم. آن‌ها منتظر تصمیمات ما هستند. اعضای هیات رییسه را از دستور جلسه مطلع ساختیم و با توجه با اتفاقاتی که افتاده، من می‌خواهم واقعیت را بگویم. من می‌خواهم اطلاعات دقیق بدهم. 

وی ادامه داد: می‌خواستم همه بیایند و دفاع کنند اما بعد از دستور جلسه جدید، فضای جدیدی در فوتبال به وجود آمد. ما دوست داشتیم فرصت دفاع را بدهیم اما بر اساس اساسنامه نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم. برای اینکه به فوتبال ایران و حیثیت آن لطمه وارد نشود، باید بهترین کار را انجام دهیم. من به عنوان دبیر کل تلاش کردم که فوتبال حفظ شود. این اطمینان را به شما می‌دهیم فوتبال ایران دچار مشکل نخواهد شد. 

کامرانی‌فر افزود: دغدغه اول این است که اگر فکر می‌کنید فدراسیون تعلیق یا جریمه نمی‌شود، اشتباه می‌کنید. اگر اتفاقی در فدراسیون افتاده و منجر شده ارکان قضایی دو رای صادر کنند، من هیچ نقشی نداشتم. با آرای صادره از کمیته اخلاق و استیناف دعوت کردم و این موضوع بر اساس اساسنامه بوده است. بعد از اینکه استیناف تایید کرد این موضوع را با فیفا و ای اف سی در میان گذاشتیم.

دبیر کل فدارسیون فوتبال عنوان کرد: سوال من از فیفا این بود، شخصی که کمیته اخلاق او را محروم کرده، می‌تواند در مجمع حضور داشته باشد که به صراحت گفتند نه. هر کسی طبق آرای قضایی حضور ندارد شرایط سمت گرفتن را از دست داده است. کسی بخواهد در مجمع باشد باید سمت داشته باشد.

وی ادامه داد: باید یادآوری کنم. همین اساسنامه این موضوع را اعلام کرده است. ما امکان حضور فرد محروم شده را نداریم. شاید این موضوع علی رغم میل باطنی من باشد اما مجبور هستیم. افراد مجمع، شما باید در مورد فوتبال تصمیم بگیرید. طبق قانون فیفا امکان ریاست از یک شخص سلب شده و نمی‌توانیم فرصتی به او بدهیم. آن شخص هر جا هست برایش آرزوی موفقیت می‌کنیم. هر شخصی بوده، خدماتی هم داشته است. امسال سال به شدت مهمی است. همه اتفاقاتی که در این مدت افتاده دچار ابهاماتی شده است. نیاز به مجموعه‌ای داریم تا فوتبال را به صورت قدرتمند پیش ببریم. سال بسیار مهمی پیش روی فوتبالمان است.

کامرانی‌فر تصریح کرد: بند چهارده را از دستور جلسه خارج می‌کنیم و همینجا اعلام می‌کنم کمتر از سه ماه طبق تایید فیفا و ای‌اف‌سی کارهای برخی افراد که حضور ندارند را انجام می دهیم. تاریخ پیشنهادی ما برای انتخابات دهم شهریور است. 

کامرانی‌فر افزود:‌ جیانی اینفانتینو رییس فیفا گفت تنها کشوری که در عرض دو سال چهار رییس فدراسیون عوض کرده که این موضوع اصلا مورد تایید ما نیست. باید فدراسیون را به ثبات برسانیم. مسائل مالی دغدغه همه ما است اما درخواست ما این است که در مجمع عمومی بعدی دوباره این فرصت را به فدراسیون بدهید که صورت‌های مالی خود را ارائه بدهد.

وی ادامه داد: ۸ شهریور مجمع انتخاباتی برای انتخاب ریاست فدراسیون و نواب رییس در پیش داریم. مجمع باید توسط اعضای هیات رییسه تایید و اعلام شود. امکان دارد مثل گذشته جلسات هیات رییسه به رسمیت نرسد و بهتر است مجمع بعدی را همینجا تصویب کنیم. شاید جلسات هیات رییسه به حد نصاب نرسد.

ماجدی: حق فوتبال ایران را از کانادا خواهیم گرفت

میرشاد ماجدی سرپرست فدراسیون فوتبال نیز در جریان این مجمع گفت: از  نمایندگان فیفا، کنفدراسیون آسیا و اعضای هیات رییسه تشکر می‌کنم.  در ابتدای صحبتم حادثه متروپل و فوت شماری از هموطنان را به مردم عزیز آبادان تسلیت می‌گویم.  امروز در یکی از حساس‌ترین مقاطع تاریخی و بی‌سابقه ترین شرایط فدراسیون قرار داریم و در این زمینه باید تصمیم‌گیری درستی بگیریم.

وی ادامه داد: شرایط خاص فوتبال ایران در آستانه جام جهانی، مسوولیت ما را چند برابر خواهد کرد. مردم در بازی استقلال شور و اشتیاق زیادی داشتند. حتی در جام حذفی هم با وجود اینکه ۲ تیم غیر تهرانی بودند هواداران زیادی به ورزشگاه آزادی آمدند و این نشان از اشتیاق مردم به فوتبال دارد. استقبال مردم از فوتبال موجب حیرت نمایندگان فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا شد.

سرپرست فدراسیون فوتبال را هم عنوان کرد: خیلی از تیم‌های برگ دنیا نتوانستند به جام جهانی برسند اما با حمایت شما و با وجود همه تحریم‌ها و مشکلات موفق به حضور در بزرگترین جشنواره فوتبال جهان شدیم.

ماجدی با اشاره به شرایط سخت فدراسیون فوتبال گفت: از زمانی که مسوولیت سرپرستی به من واگذار شده تمام تلاشم در راستای ایجاد برنامه مستمر در فوتبال بود و  فدراسیون را در شرایطی تحویل گرفتیم که مبلغ به شدت پایینی در حساب ما بود. با این وجود اعزام ها زیادی داشتیم و حقوق مربیان نیز به موقع پرداخت شد. برخی از تسویه حساب‌ها در آخرین ساعات سال ۱۴۰۰ شکل گرفت.

وی ادامه داد: تیم المپیک ما به اردوی بسیار خوبی در کشور عراق اعزام شده  است و از آنجا به ازبکستان اعزم می‌شود. تلاش کردیم یک اردوی بسیار خوب برای تیم ملی داشته باشیم . بازی با تیم‌های بزرگ جهان در فیفا دی کنونی سخت بود چرا که لیگ آنها در حال برگزاری بود.

سرپرست فدراسیون فوتبال با اشاره به لغو بازی برابر کانادا گفت: این تیم بسیار خوب بود اما بازی به دلایلی که همه می‌دانند لغو شد و حق فوتبال ایران را خواهیم گرفت.

پولادگر: امیدوارم این همصدایی موفق شود/ امروز چشم دنیای فوتبال اینجاست

محمد پولادگر، معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش هم که مجمع حاضر شده، گفت: ابتدا به نماینده‌های فیفا و ای اف سی خیر مقدم می‌گویم و حضور آنها را گرامی می‌داریم. دیشب خیلی ارزشمند بود که مردم شاد بودند. وقتی خدا فرصتی دهد که مردم شاد باشند باید بدانید که چقدر جایتان ارزشمند است. تاثیر این  همدلی را در حضور قدرتمندانه جام جهانی امیدوارم ببینیم. زمان خیلی کمی است. همه این‌ها فرصت طلایی برای شماست که در تاریخ ورزش ثبت خواهد شد. مهمترین چیز برای همه شما منافع ملی است. از این فرصت ملی استفاده کنید. امیدوارم این همصدایی موفق شود.

وی ادامه داد: دشمن ورزش را هدف گرفته است. این را در بازی با کانادا دیدید. فشارهای سیاسی موجب شد تا آنها این تصمیم را بگیرند. این نشان می‌دهد چقدر ورزش مهم است. میدان‌های ورزشی به ویژه در جام جهانی باعث ایجاد وفاق ملی می‌شود. خدا این فرصت را برای ما گذاشته و باید از آن استفاده کنیم. امروز چشم دنیای فوتبال اینجاست که به شما نگاه می کند. بهترین و هوشمندانه‌ترین تصمیم می‌تواند به تیم ملی کمک کند.

پیشنهاد کامرانی‌فر برای بررسی صورت‌های مالی

کامرانی‌فر همچنین پاسخ داد: سه نفر از عزیزان به نمایندگی از همه مجمع انتخاب شوند و بیایند صورت‌های مالی را بررسی کنند و برای مجمع بعدی گزارش تهیه کنند.

قنبرزاده گفت: هر چیزی را نمی‌شود پیشنهاد داد. این موضوع قانونی نیست و پیشنهادش هم مردود است. این که یک کارت بدهید و بگیرید ببرید بالا درست نیست. اعضای مجمع زود این کاغذ را بالا نبرند. 

یحیوی بازرس هم گفت: باید مکلف شوند طبق ماده ۷۴ بازرسان می شود اظهار نظر کند. رسیدگی ما در ۲ سال کذشته کامل است. دوستان می‌توانند با مشاوران حقوقی بدون اطلاع از هیئت رئیسه تصویب و به مجمع ارائه کنند.

خطیر: صورت‌های مالی ۳ سال تصویب نشده است

علی خطیر نماینده باشگاه تراکتور هم گفت: سه سال هنوز صورت مالی تصویب نشده است. حتی رییس سازمان لیگ قبلا در فدراسیون بوده و خودش امضا نکرده است. خودتان چطور وقتی در هیئت رئیسه نبودید اقدام به این کار کردید؟ چرا شروع به کار کردید؟ در صورت‌های تلفیقی چه اتفاقی افتاده که الان سازمان لیگ از فدراسیون فوتبال خارج شده؟ حساب های سازمان لیگ کجاست؟ وظیفه ثبت سازمان لیگ کجاست؟ این موضوع به مجمع گزارش نشده است. الان وضعیت سازمان لیگ در ۹۶ و ۹۷ وجود دارد اما در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ نیست. کامرانی فر تاکید کرد: دغدغه ما انتخابات فدراسیون فوتبال است.

یحیوی پاسخ داد: ما کار اجرایی نمی‌کنیم که سازمانی را خارج کنیم. این وظیفه هیئت رئیسه است که صورت مالی تلفیق‌نشده؛ در گزارش ما هم آورده شده است. سازمان لیگ هم مثل فدراسیون فوتبال صورت مالی‌اش را ارائه نکرده است.

ساکت: الزام باشگاه‌ها به داشتن تیم دوم

محمدرضا ساکت مدیرعامل باشگاه سپاهان عنوان نیز در مجمع فدراسیون فوتبال گفت: برخی مسائل نباید ما را از اصل توسعه فوتبال دور کند. نباید این اصل را فراموش کنیم. پیشنهاد ما چند ماه قبل به سازمان لیگ ارائه شده که باشگاه‌های فوتبال مجاز باشند تیم دوم و پشتیبان داشته باشند. وقتی ما در هرم سازماندهی فوتبال به رده امید برسیم، بازیکنان در رده بزرگسالان رها نمی‌شوند. در اسپانیا، پرتغال و آلمان تیم دوم وجود دارد.

وی ادامه داد: الان برخی باشگاه‌ها تیم دوم دارند اما طبق قانون سازمان لیگ باید سازماندهی و مدیریت مجزا داشته باشند. پیشنهاد کردیم در مجمع این موضوع به رای گذاشته شود که باشگاه‌ها تیم «ب» داشته باشند. با این شرط که تیم‌های اصلی و دوم در یک‌ سطح نباشند. نمونه این موضوع در کشورهای پیشرفته فوتبال وجود دارد. 

کامرانی‌فر نیز به ساکت پاسخ داد: جامعه فوتبال این تصمیم را می‌پسندد. در اروپا این امکان وجود دارد.

ماجدی نیز در این خصوص تصریح کرد: پیشنهاد خوب است اما در ذهن من بحث تعارض منافع وجود دارد. این‌ موضوع می‌تواند شائبه داشته باشد. باید جلسه بگذاریم و به یک نتیجه درست برسیم.  

قنبرزاده نیز گفت: به نظر من مجمع باید اختیارات را به سازمان لیگ و هیئت رئیسه بدهد.

احمدرضا براتی نیز اظهار داشت: یکطرفه نمی‌توانیم تصمیم بگیریم. باید در مورد این پیشنهاد رای‌گیری شود. این دغدغه بیراه نیست. باید دید که اگر در جام حذفی ۲ تیم به هم بخورند چه اتفاقی رخ می‌دهد. باید این مسائل تحت بررسی قرار بگیرد. 

وحید شمسیایی هم در  در واکنش به صحبت‌های ساکت گفت: ساکت حرفش را زد اما وضعیت سپاهان و تیم‌های صنعتی متفاوت است. زمانی که صحبت می‌شود از آلمان و اسپانیا حرف می‌زند. کمی به فوتبال فکر کنید. من ۴۷ سال عمر گرفتم نفهمیدم کار فرهنگی چیست.

در نهایت مقرر شد که موضوع تیم دوم توسط سازمان لیگ بررسی در هیئت رئیسه تصویب و سپس اجرایی شود. 

همچنین قرار شد یک شرکت توسط کامرانی‌فر برای حسابرسی پیشنهاد داده شود. بعد از اینکه کامرانی‌فر شرکت مورد نظر را معرفی کرد، این مورد قبول هیئت رئیسه قرار گرفت.

درخواست سرپرست خزانه‌داری فدراسیون فوتبال: تفویض اختیار مجمع برای بررسی صورت‌های مالی

وحید فدایی سرپرست خزانه‌داری گفت: صورت‌هالی مالی ۲ سال مورد تائید قرار نگرفته و اعلام نشد. اما چون کار می‌کنیم نیازمند تائید است. تا زمان مجمع بعدی مجمع تفویض اختیار دهد تا در خصوص مسایل مالی بتوانیم پاسخگو باشیم.

علی خطیر نماینده باشگاه تراکتور نسبت به این موضوع اعتراض کرد که ماجدی اعلام کرد مجمع بالاترین رکن است و ما از مجمع رای می‌گیریم. 

کامرانی‌فر خطاب به خطیر گفت اگر نظم سالن را به هم بریزید اخطار می‌دهم.

کامرانی‌فر ادامه داد: درخواست دارم مجمع این اجازه را بدهد تا مسایل مالی دچار مشکل نشود تا در زمان برگزاری مجمع بتوانیم کارها را پیش ببریم.

صحبت ۲ موافق عزل چهار عضو هیئت رئیسه

در ادامه مجمع عمومی فدراسیون فوتبال ۲ نفر از موافقان عزل چهار عضو هیئت رئیسه به نمایندگی از سایرین صحبت کردند.

سیدسعید سیدالحسینی عضو مجمع و رییس هیئت فوتبال استان سیستان و بلوچستان قصد داشت از نماینده فیفا سوال کند که کامرانی‌فر به او گفت این افراد ناظر هستند و جواب نمی‌دهند. سید حسینی گفت فقط می‌خواهم گوش کنند.

کامرانی‌فر گفت سوالتان را فارسی بپرسید که حسینی گفت مطمئن نیستیم شما برای این ناظران ترجمه کنید و من فارسی نمی‌گویم.

میرشاد هم تذکر داد که فارسی سوال کنید. سیدالحسینی پرسید چطور یک آدم را حذف می‌کنید و اجازه نمی‌دهید صحبت کند. اساسنامه را بخوانید و حقوقی جواب بدهید. هفت تا هشت نفر نامه زدند برای عزل اعضای هیئت رئیسه. از هیئت‌ها پرسیدید چرا نامه را زدند؟ اگر عزیزی خادم بد کار کرده چرا نامه را زدند؟ نظر دوستانه این بوده که کل هیئت رئیسه نباشد چرا که آنها تصمیمی گرفتند که با آنها (اعضا مجمع) مشورت نشده است. در جلسه یک ماه قبل هیچ مشکلی نبود؟ واقعا در این یک ماه فهمیدند برخی انقدر مشکل دارند؟ مسائل انسانی و اخلاقی را در نظر بگیرید.

طالقانی: فوتبال را به فوتبال بازگردانیم

عبدالکاظم طالقانی عضو سابق هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال و رئیس هیئت استان خوزستان هم گفت: باید فوتبال را به فوتبال بازگردانیم. اینکه آقایان را استیضاح کردیم این نبود که به عنوان دشمن حساب شویم. ما یک خانواده هستیم. یکی از این مسائل این است که چرا مجمع را در سال گذشته برگزار نکردیم. شما نماینده هستید و باید این را پیگیری و دنبال می‌کردید و اگر من هم بودم باید بپرسید که چرا فلان برگه را امضا نکردم. این همه جلسه هیئت رئیسه بود چرا فدراسیون نا بسامان است. چرا اطلاعات افراد در مطبوعات است؟ چرا باید بگویند که چه فردی چقدر گرفته است. این خیلی بد است که ثمره جلسات این است که الان می‌بینیم. چرا اداره فدراسیون این بود که الان می‌بینیم؟

وی ادامه داد: موضوع بعدی مشهد است. چرا در اوج شلوغی دیدار تیم ملی را به مشهد بردند که پس از چند سال مردم به زیارت رفتند و شرایط آنگونه شد. قرار شد سه هزار نفر بلیت فروشی بیشتر نشود اما بالغ بر ۱۰ هزار نفر در ورزشگاه بودند و بلیت فروشی شد. به سادگی از آن مسائل گذشتیم. این جبهه‌گیری نیست بلکه بحث آبروی فدراسیون است. چرا باید بازی را به جایی ببرید که این اتفاقات باشد.

طالقانی یادآور شد: بحث بعدی بحث مالی است. اگر گفتند برای مثال ۱۰ نفر را با تیم ببرند پولشان از کجا تامین شد. سوال بعدی من از دبیر کل و سرپرست در خصوص انتخاب افراد برای حضور در مجمع است؛ بالاترین فرد در رنکینگ داوران ما چه کسی است؟ اینجا از داوران یاد شده است. اول فغانی، بعد منصوری و بعد ابوالفضلی. چرا بنیادی فر انتخاب شده است.

وی ادامه داد: موضوع بعدی حقوق گرفتن بعضی افراد هیئت رئیسه است. منِ رئیس هیئت مسوولیتم در هیئت فوتبال خودم است چطور فدراسیون فوتبال قرارداد با من می‌بندد و حقوقی می‌گیرد؟ چطور ۲ حقوق می‌گیرند. منظور من احسان اصولی و تهمورث حیدری است. مدارکش هم‌موجود است.

رئیس هیئت فوتبال استان خوزستان ادامه داد: روی صحبت بعدی من با براتی است. قرارداد با او بسته شده ماهی ۲۳ میلیون هم بیمه‌اش پرداخت شده و هم بیمه عمرش. با این‌وضعیت ماهی ۲۳ میلیون باید حقوق بگیرد؟ او چهار ماه استعفا داده اما در این مدت حقوق گرفته است.

پاسخ براتی به موارد مطرح شده از طالقانی

احمدرضا براتی در دفاع از خودش گفت: برای پیشنهاد عزل درج این موضوع خلاف قانون است. به احترام سوال کنندگان و سایر اعضای مجمع لازم می‌دانم پاسخ این ابهامات را بگویم. به چه دلیل سوالات در اختیار مجمع قرار نگرفته است؟ من عرایض را از طریق مصاحبه گفتم. برگزاری مجمع در اختیار رئیس و دبیر کل باشد. من و همکارانم بارها این موضوع را گفتیم اما توسط رئیس قبلی مدام از دستور کار خارج می‌شد. چگونه می‌توان. بدون صورت مالی مجمع عمومی را برگزار کرد.

عضو حقوقدان هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال ادامه داد: مشهد هم‌مصوبه هیئت رئیسه نداشته و سرپرست فدراسیون تصمیم مدیریتی داشته و اعضای هیئت رئیسه اطلاعی نداشتند. در مورد قطر هم ماجدی باید پاسخگو باشد چرا که این تصمیم شخص او بود. من وکیل هستم وکالت شغل خصوصی است انتظار داشتید بیایم مفتی کار کنم؟ حقوق گرفتم اما زیر میزی و رشوه نگرفتم. حق من خیلی بیشتر از پولی است که الان می‌گیرم من در قطر، سوییس انگلستان و … کار کردم. حق من خیلی بیشتر است. من هر پولی گرفتم  قرارداد دارم و بیمه فدراسیون نیستم. بیمه من از جای دیگری رد می‌شود.

پاسخ‌های حیدری دیگر عضو هیئت رئیسه

طهمورث حیدری دیگر عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال هم در دفاع از خودش گفت: ابتدا من ابراز همدردی با آبادان دارم. پیشنهاد عزل باید مستدل تحویل اعضای هیئت رئیسه شود. به آن اعتراض داشتم. اعضای محترم پیگیر میزبانی مشهد شدند که در پاسخ باید بگویم که این پیشنهاد از اختیارات دبیر کل و سرپرست فدراسیون بوده و نیازی به هیئت رئیسه نبوده است. آیا این دلیل عزل است؟

وی ادامه داد: جویای اعزام ۱۰ نفر از فدراسیون به قطر بودند که باید بگویم طبق بند چهار، این موضوع از اختیارات دبیر کل است و نیازی به هیئت رئیسه ندارد.

حیدری یادآور شد: تاکنون ۱۰ جلسه هیئت رئیسه برگزار شده‌که اسنادش موجود است. طبق تصمیم جمعی تصمیم به عزل موقت گرفته شد و تیم اجرای فدراسیون فوتبال شاید نتوانست خواسته‌ها را برآورده کند. سال منتهی به جام جهانی نیاز به همدلی و وفاق ملی داریم. درخواست دارم مانند همیشه به اعتلای فوتبال کمک کنید و از مردادماه سال ۱۴۰۰ با هماهنگی فدراسیون و هماهنگی ۱۹ جلسه انجام دادم.

اصولی: هیئت رئیسه ۹ نفر است چرا ۴ نفر مورد خطاب قرار می‌گیرند

احسان اصولی دیگر عضو هیئت رئیسه هم در دفاع از خودش در مورد عزلش گفت: طبق بند ۹ ماده بیست و هشتم اساسنامه فدراسیون که بند ویژه برای دستور جلسه مجمع است دبیر کل بر اساس دستور جلسه صحبت‌ها را مطرح می‌کند. امروز در هفت بند توسط اعضای مجمع مواردی مطرح شد که ۶ بندش سوال است. وقتی واژه پیشنهاد را دارید و طرح سوال در قالب پیشنهاد نقض قانون است. در یک بند عزل چهار عضو هیئت رئیسه مطرح می‌کند که طبق بند ۹ ماده ۲۷ باید مستدل به طرح‌ شود. استدلال با سوال متفاوت است. این موضوع فاقد استدلال است. من با احترامی که به تک تک دوستان دارم در مورد تعداد جلسات را برگزار کردم.

وی ادامه داد: مجمع عمومی یکی از دلایل برکناری رییس معذول همین استنکاف از این درخواست بود. کدام یک از این چهار نفر ممانعتی بابت برگزاری مجمع داشتند؟ هیئت رئیسه یعنی ۹ نفر. چرا چهار نفر مورد خطاب قرار می‌گیرند. اختیارات مجمع و هیئت رییسه مشخص است. ما در هیئت رئیسه روی چه بندی از اختیارات مجمع دست گذاشتیم.

اصولی ادامه داد: بحث برگزاری بازی در مشهد را باید بگویم. تاج در فروردین ۹۹ گفتند که بازی ایران و هنگ کنک در مشهد برگزار شود چرا که این ورزشگاه استاندارد است از ظرفی تاکید فیفا است که دیدارها در شهرهای مختلف برگزار شود. وقتی درخواست میزبان جام ملت‌های ۲۰۲۷ را دادیم، آمدند و ورزشگاه را بررسی کردند و ورزشگاه امام رضا (ع) را به عنوان ورزشگاه سطح بالای آسیا معرفی کردند. از طرفی نسبت به امکانات هتلنیگ و پروازهای بین‌المللی دومین شهر برتر ایران بودیم.

وی یادآور شد: در زمان سیدشهاب‌الدین عزیزی‌خادم، او به ۲ شهر نامه زد که امکان برگزاری بازی در مشهد است. آن زمان کرونا بود. بازی روز ۹ فروردین بود و ستاد مبارزه با کرونا ۷۲ ساعت قبل از بازی گفتند که بازی با هوادار است. حتی یک نقطه خاکستری نمی‌بینید که میزبانی مشکل داشته باشد. حتی ای اف سی هم از میزبانی تشکر کرد. 

اصولی گفت: نقش این چهار عضو چیست؟ اعضای محترم صادق مجمع نسبت به طرح این‌موضوع این سوال را از خودتان بپرسید که نقش این چهار نفر چیست؟

درخواست سراجی از مجمع: به من و همراهانم رای اعتماد دهید

مهرداد سراجی عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال که او هم مانند ۳ عضو دیگر قرار است استیضاحش به رای مجمع گذاشته شود در دفاع از خود گفت: می‌خواهم اعتراض خودم را به اتهاماتی که به من و همکارانم وارد شده، اعلام کنم. شکل تفهیم اتهام درست نبود. اعضای هیئت رئیسه که در مجمع سال ۹۹ انتخاب شدند افرادی بودند که فشار زیادی تحمل کردند که مواضع دقیق و منصفانه خودشان را اعلام کردند. می‌خواهم شهادت دهم تمام اتفاقاتی که رقم خورد در جهت صیانت از فوتبال کشور بود. نکته بعد این است که تلاش‌ها در دایره‌ای رقم خورده که فدراسیون برای ما در نظر گرفته بود. خط قرمز ما جلوگیری از بحران‌ها حتی تعلیق است.

وی بیان داشت: نکته سوم در مورد شخص من است. من به عنوان فردی که مطالبم را از طریق رسانه مطرح می‌کردم که جدی بود. این شجاعت اعضای هیئت رئیسه ستودنی است. جلساتی که برگزار شد توانایی و پویایی انتخاب شایسته شما اعضای مجمع را نشان می‌داد.

سراجی خاطر نشان کرد: در مورد چالش‌ها باید بگویم من تجربه متعددی از کار در دولت و وزارت ورزش داشتم و به طور قطع گستره فعالیتی که داشتم، کمتر از پستی نیست که امروز دارم. من با تجربه و تخصص می‌گویم که در چند حوزه مختلف تلاش کردم. هرگز در موضوعات فنی ورود نکردم اما در مسائل مربوط به برنامه‌ریزی و ایجاد چارچوب تلاش کردم. کار هیئت رئیسه خوب پیش رفت و می‌رود. افرادی که می‌خواهند این خورده بحث‌ها هم شکل نگیرد به فکر فوتبال نیستند.

عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال ادامه داد: هیئت رئیسه در اسفند ۱۴۰۰ تصویب کرد که سازمان لیگ را هم‌ مانند فدراسیون حسابرسی کنیم. من اتهامات زیادی شنیدم. چرا اجازه داده نشد من رسیدگی کنم. هیئت رئیسه نمی‌شود منفعل باشد. من هیچ ارتباطی با برخی بحث نداشتم. برای اموال در برخی از بحث‌ها مانند اعزام به قطر نظر هیئت رئیسه نبوده. نمی‌گویم خطا بود. امروز مجمع تصمیم بگیرد چه راهبردی را می‌خواهد تفهمیم کند. راهبرد وحدت یا انتقام؟ این مجمع دانای کل فوتبال ایران است. ما راهبرد وحدت را پیگیری می‌کنیم. خواهش می‌کنم به من و همراهانم باز هم رای اعتماد دهید.

اصولی، حیدری و براتی ماندند؛ سراجی از هیات رئیسه فدراسیون فوتبال عزل شد

یکی از مهمترین بخش‌های این مجمع، رای‌گیری برای عزل یا ادامه فعالیت برخی از اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال بود. «احسان اصولی»، «مهرداد سراجی»، «طهمورث حیدری» و «احمدرضا براتی» اعضای هیات رئیسه بودند که برای عزل یا ابقای آنان رای‌گیری شد. این رای‌گیری بنابر درخواست اعضای مجمع بود. نماینده فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز بر این رای‌گیری نظارت کامل داشت. برای عزل از هیات رئیسه، دو.سوم آرا لازم است.

در پایان رای‌گیری، «احسان اصولی»، «طهمورث حیدری» و «احمدرضا براتی» در هیات رئیسه فدراسیون دادند. «مهرداد سراجی» نیز عزل شد.

نتایج رای‌گیری بدین شرح است:

احسان اصولی با ۴۸ رای موافق، ۳۱ مخالف و ۳ رای باطله همچنان به‌عنوان عضو هیات رییسه فدراسیون فوتبال باقی ماند و از مجمع رای اعتماد گرفت.

مهرداد سراجی با ۵۴ رای موافق، ۲۷ رای مخالف و یک رای باطله عزل شد. سراجی برای ادامه حضورش در هیات رئیسه، یک رای کم آورد.

طهمورث حیدری با ۳۸ رای موافق، ۴۳ رای مخالف و یک رای باطله، در هیات رئیسه باقی ماند.

«احمدرضا براتی» با ۴۷ رای موافق، ۳۳ رای مخالف و یک رای باطله، ابقا شد.

ساکت: نمایندگان فیفا و AFC صحبت‌های ما را به گوش مدیران خود برسانند

پس از پایان رای گیری، محمدرضا ساکت مدیرعامل سپاهان خطاب به نمایندگان فیفا و ای اف سی گفت: من از این افراد می‌خواهیم صحبت‌های ما را به گوش مدیران خود برسانند. شعار همه این است که فوتبال از سیاست جدا است اما در لغو بازی دوستانه تیم ملی شاهد سیاست بودیم. در گرفتن میزبانی کم لطفی در بازی‌های آسیایی می‌شود. واقعا این به دلیل تحریم‌های ظالمانه یک کشور خاص، خوب نیست که حتی پولهایمان را نمی‌توانیم بگیریم.

وی بیان داشت: چند روز در این خصوص با این افراد صحبت کردیم. آنها دیدارهای پرسپولیس و استقلال را از نزدیک دیدند و گفتند که شور اشتیاق ایرانی‌ها را نسبت به فوتبال دیدند و اعلام کردند که این موضوع را با اشتیاق منتقل خواهیم کرد.

کامرانی‌فر نیز گفت: بر خلاف اخبار هیات رییسه از رسمیت نیافتاده و یکی تا مجمع بعدی جایگزین خواهد شد.

سرمربی تیم ملی فوتسال زنان: هیچکس جواب ما را نمی‌دهد

فروزان سلیمانی سرمربی تیم فوتسال زنان گفت: هیچکس جواب ما را نمی‌دهد. حتی پیام و وویس ما را گوش ندادند. ما از مسابقات کافا برگشتیم اما جواب ما را نمی‌دهند. ما قهرمان شدیم. اینطور نمی‌شود که تنها یک یا ۲ ماه قبل از بازی آسیایی برویم و قهرمان شویم. رقبای ما کار می‌کنند. امیدوارم به بخش بانوان توجه ویژه‌ای داشته باشند. تیم‌های فوتبال و فوتسال ما پس از ۴۸ سال به دور دوم رفتند اما امیدوار هستیم تا با توجه به نگاه فدراسیون آرامش پیدا کنیم. باز هم می‌خواهیم در آسیا قهرمان شویم اما نگران هستیم.

کامرانی‌فر پاسخ داد: امیدوارم اتفاقات خوبی در این بخش رخ دهد و نایب رییس بانوان هم کارها را پیش ببرد.

ایزد سیف‌الله‌پور مدیرعامل باشگاه نساجی مازندران گفت: فوتبال ما باید دنبال آرامش باشد. اما اتفاقاتی رخ داد که شایسته نیست. مسوولان تلفن را جواب بدهند نه اینکه فقط زمان انتخابات یاد ادم بیافتند.به شعور آدم توهین می‌شود. تیم‌های خصوصی به خاطر حق پخش و تبلیغات ضرر زیادی می‌کنند . فصل گذشته قرار گذاشتیم صدا و سیما دوربین‌هایش به ورزشگاه راه داده نشود. همه برای موفقیت فوتبال دست در دست هم دهیم.

سیدالحسینی رییس هیات سیستان و بلوچستان نیز گفت: برخی دوستان ما در هیات رییسه چند پستی هستند و این کارایی را پایین می‌آورد و شائبه به وجود می‌آورد. هیات رییسه استقلال لازم را ندارد. آن کسی که هیات رییسه است فقط در هیات رییسه باشد. این همه آدم قوی در این مملکت هستند. اجازه بدهید سایر کمیته ها دست افراد قوی دیگر باشد.

ماجدی پاسخ داد: در نخستین جلسه هیات رییسه در این مورد تصمیم می‌گیریم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha