دسترسی آسان به کتاب در مناطق کم برخوردار آذربایجان غربی فراهم شود

ارومیه - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی گفت: زمینه دسترسی آسان به کتاب برای اهالی ساکن در مناطق کم برخوردار و محروم استان باید فراهم شود.

به گزارش ایرنا، «رضا ابراهیمی» عصر سه‌شنبه در جلسه انجمن کتابخانه های آذربایجان غربی افزود: متولیان امور همچنین باید با اختصاص بسته‌های تشویقی بویژه در روستاها و مناطق محروم شرایط دسترسی علاقه‌مندان به کتابخانه سیار را نیز ایجاد کنند.

وی با تاکید بر ترویج فرهنگ کتابخوانی و اینکه برای تحقق این مهم هر کاری لازم است صورت گیرد، اظهار کرد: ترویج فرهنگ مطالعه در بین اقشار جامعه از دانش‌آموزان و دانشجویان گرفته تا اصناف و بازاریان و قشرهای دیگر صورت گیرد.

ابراهیمی با بیان اینکه الان قیمت کتاب بالاست و همین عاملی برای کاهش قدرت خرید علاقه‌مندان است، گفت: باید برنامه مدونی اتخاذ شود تا افرادی که واقعا کتابخوان هستند امکان خرید آسان کتاب برایشان مهیا شود.

وی اضافه کرد: برای مناطق کم برخوردار باید کتابخانه سیار اعزام شود تا علاقمندان به مطالعه در این مناطق به راحتی کتاب مورد علاقه خود را دریافت کنند.

معاون استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه کمبود کتاب نداریم، ادامه داد: باید فکری برای ایجاد انگیزه کتابخوانی کنیم که برای این موضوع مهم می‌توان با تهیه بسته‌های تشویقی، بچه‌ها را به سمت کتاب و مطالعه سوق دهیم و ‌در این راه آموزش و پرورش، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پبشقدم باشند.

ابراهیمی تاکید کرد: در زمینه مطالعه کتاب ما در پایه مشکل داریم و بر همین اساس، فرهنگ مطالعه از همان کودکی باید به فرزندانمان آموزش داده شود در این صورت در سنین بالا مطالعه کتاب همواره در برنامه هایشان خواهد بود.

ابراهیمی یادآور شد: همچنین کانون‌های مساجد و حسینیه‌ها هم می‌توانند به ترویج فرهنگ مطالعه کمک کرده و ‌به عنوان محل مطالعه مورد استفاده علاقمندان قرار گیرند.

طاهر بخشایی هم ‌در این جلسه اظهار کرد: معرفی کتاب در نمازهای جماعت و جمعه پیش از این رایج بود و انتظار می‌رود دوباره از این ظرفیت استفاده شود.

وی افزود: همچنین نمایشگاه‌هایی برای توسعه کتابخوانی در محل برپایی نمازهای جمعه در شهرهای مختلف برگزار شود.

معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی هم در این جلسه گفت: مطالعه کتاب کم نشده بلکه شیوه‌های کتابخوانی تغییر کرده و در شرایط کنونی می‌توان با هزینه کمتر «کتاب های پویا و صوتی» تولید کرد و ‌این کتاب‌ها علاوه بر سایر اقشار جامعه برای استفاده نابینایان هم‌ مناسب است.

پیروز قادری ادامه داد: همچنین طرح «ریز کتاب» یا تقسیم‌بندی کتاب باعث می‌شود مردم راحت تر آن را با خود حمل کرده و مطالعه کنند.

وی افزود: بزودی در ۱۲ نقطه شهر «طرح بوستان» کتاب راه اندازی می‌شود و کتاب‌هایی در محل‌های تعبیه شده برای مطالعه قرار می‌گیرد و ‌اگر کتابی هم برداشته و برگردانده نشود مشکلی پیش نخواهد آمد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان غربی هم در این جلسه ارتقای سطح اینترنت ابن اماکن، ایجاد بخش ویژه ناشنوایان و افزایش خدمات را از جمله اقدامات صورت گرفته در۰۶ ماه پایانی سال گذشته و دو ماه گذشته از سال‌جاری عنوان کرد.

خدیجه معصومی ادامه داد: همچنین طی این مدت بیش از ۴۱ هزار کتاب به شکل اهدا و خرید به تعداد کتاب، کتابخانه‌های استان افزوده شده است.

مدیرکل کتابخانه های آذربایجان غربی اضافه کرد: با توجه‌ به تعطیلی های مکرر کتابخانه‌ها بخاطر شرایط کشور در زمان شیوع بیماری کرونا، برنامه‌های چون دیدار، ‌کتابخانه گردی و محفل ادبی برای اقشار مختلف جامعه اجرا شده است.

معصومی یادآور شد: از نیمه سال گذشته ۲ هزار و ۱۰۰ برنامه فرهنگی، مناسبتی، نقد و بررسی کتاب، رونمایی، مسابقات کتابخوانی در کتابخانه‌های عمومی این استان برگزار شده است.

وی به ترویج فرهنگ کتابخوانی دربین کارکنان ادارات اشاره کرد و ‌با بیان اینکه ۷۰ هزار نفر کارمند اداری در استان داربم، ‌افزود: در راستای تحقق این امر سعی شده کارکنان دستگاه‌ها و ‌ادارات را در نزدیکترین کتابخانه محل کار خود با تخفیف قابل توجهی عضو کرد تا کتاب‌های مورد علاقه خود را یا از طریق پیک و ‌یا مراجعه دریافت و مطالعه کنند.

مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی هم در این جلسه افزود: درصورتی‌که نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور تفاهم‌نامه‌ای با اوقاف و امور خیریه منعقد کند با توجه به تعداد قابل توجه بقاع متبرکه و آستان مقدس امامزادگان بستری فراهم شود تا از ظرفیت این اماکن  و همچنین از محل درآمدهای امامزادگان در جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی استفاده شود.

به گزارش ایرنا، تشریح اقدامات صورت گرفته سال ۱۴۰۰، بررسی پروژه‌های نیمه کاره و اولویت دار، معرفی ساختمان برای راه اندازی کتابخانه در شهرستان های بدون کتابخانه و ارایه طرح و یشنهادی به منظور ترویج فرهنگ کتابخوانی از جمله دستورالعمل‌های جلسه انجمن کتابخانه‌های آذربایجان غربی بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha