به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، سید عبدالله ارجائی افزود: شهرداری بعد از تایید نقشه توسط نظام مهندسی، پروانه ساختمانی صادر میکند و احداث ساختمان آغاز میشود و ایمن یا ناایمن بودن ساختمان در هنگام ساخت و بعد از پایان کار مشخص میشود که باید مورد بررسی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: یکی از شاخص هایی که ایمنی ساختمان را مشخص میکند استحکام بنا و سازه است که توسط سازمان نظام مهندسی مشخص میشود و اگر استحکام بنا و سازه دچار مشکل باشد پس از اعلام این سازمان، با مالک برخورد و ساختمان پلمپ میشود و در این راستا طی سال گذشته با هزار و ۲۰۰ موردتخلف برخورد و اقدامات قانونی انجام شده است.
شهردار مشهد افزود: اطفای حریق و مسایل مربوط به آتشنشانی از دیگر شاخصهاست و ساختمانهای دارای نقص ایمنی پس از صدور اخطار و عدم تمکین به دستگاه قضایی ارجاع میشوند و شهرداری ابزاری برای مقابله ندارد و وظیفه آن با دستگاه قضاست.
وی اضافه کرد: سرمایهگذاران و مالکان باید فکر کنند که بهرهبرداران ساختمان، خانواده آنان هستند و ناظران باید نظارت و بررسی دقیقی از ساختمان انجام دهند آتشنشانان نیز سلامت مردم را خط قرمز خود قرار داده و نظارت جدی بر ساختمانها داشته باشند.
سال گذشته تخلف ۱۸ هزار مِلک در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری بررسی و رسیدگی و از این تعداد برای سه هزار و ۱۰۰ ملک رای تخریب صادر شد که ۸۰۰ فقره از این تعداد اجرایی شد و بقیه نیز در دست پیگیری است.
همچنین پارسال ۲۰۰ ساختمان در مرحله اسکلت در مناطق ۱۳ گانه مشهد با دستور قضایی تخریب شد و حدود ۸۰۰ مورد از بناها و دیوارهای خطری فاقد استحکام برچیده شد.
نظر شما