به گزارش ایرنا، سید کمال حسینی روز چهارشنبه در اولین نشست ستاد اقتصاد دانش بنیان کردستان در سنندج اظهار داشت: با توجه به فرمان رهبر معظم انقلاب مبنی بر تحقق «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» ستاد اقتصادی دانش بینان در استان در حال تشکیل است و کارگروه آن امروز اولین نشست خود را برگزار کرد.
وی با تاکید بر اینکه فرامین سال نباید در حد شعار باقی بماند، افزود: امسال با توجه به شرایط اقتصادی موجود باید به صورت ویژه به این مساله پرداخته شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان با بیان اینکه در بخش کشاورزی آیین نامه جداگانه ای برای فعالیت های دانش بنیان ابلاغ شده است، تاکید کرد: باید برنامههایی برای این بخش تدوین شود که پیامد آن ارتقای تولید و برنامه های عملیاتی در سطح عرصه باشد.
حسینی با تاکید بر تمرکز بر روی بخش هایی که بیشترین ارزش افزوده را دارند، اضافه کرد: بازدهی بیشتر در گرو توجه به سهم ارزش افزوده بیشتر است و اشتغال و تولید نیز به این مساله بستگی دارد.
وی گفت: انتظار از جامعه دانشگاهی استان این است که تنها به مقالات و تحقیقات کتابخانه ای اکتفا نکنند بلکه ایده های نخبگانی باید پای کار و عمل بیاید و منجر به ارتقا تولید شود تا بخش اقتصادی بهبود پیدا کند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان گفت: خروجی تمامی برنامه های پیش بینی شده پروژه محور باشد و یکی از برنامه های اصلی دانشگاه ها به عنوان پایگاههای علمی و فکری باید کمک به رشد اقتصادی با تقویت بخش تولید و ساماندهی اشتغال باشد.
حسینی افزود: ۲۰ طرح دانش بنیان در استان مصوب و برای دریافت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شده است که تاکنون ۲ طرح موفق به دریافت تسهیلات شده اند و در این زمینه نیازمند همراهی بیشتر شبکه بانکی استان هستیم.
وی تاکید کرد: جوانان نخبه بسیاری در استان داریم که باید از ظرفیت فکر، ایده و اندیشه آنان بهره گرفت.
لزوم بهره گیری از کشاورزی فناورانه به جای سنتی
سرپرست فرمانداری سنندج نیز در این نشست با بیان اینکه امروز مشکلات اقتصادی بخش های مختلف از نبود ارتباط مناسب بین بخش دانشگاه و صنعت، نشات می گیرد، اظهار داشت: باید از حالت شعاری خارج و وارد عرصه عمل شد.
حسن عسکری با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد دانش بنیان افزود: باید به سمتی حرکت کنیم که اقتصاد کشور از تکانه های خارجی مصون باشد و بخش دانش بنیان می تواند زیربنای تقویت اقتصاد باشد.
وی به ظرفیت های ویژه کشاورزی در استان اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم از این فناوری نوین بهره مند شویم، آینده بسیار خوبی را می شود برای تولید و اقتصاد استان متصور شد که لازمه آن گذر از کشاورزی سنتی است.
سرپرست فرمانداری سنندج به چرخه کامل فعالیت های پارک علم و فناوری از آموزش، تجاری سازی و بازاریابی اشاره کرد و افزود: این فعالیت ایده آل باید در همه بخش ها بکار گرفته شود چرا که این سه حلقه تکمیل کننده زنجیره رشد اقتصادی است.
کشاورزی بخش پیشران تولید و صنعت
رییس پارک علم و فناوری کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: پارک علم و فناوری فعالیت های خاصی در سطح ملی دارد و در سطح استان به دنبال توازن توسعهای است.
حامد قادرزاده افزود: در پارک های علم و فناوری مواردی مورد تاکید است و بعد از یک و نیم دهه شعارهای اقتصادی نوبت حرکت با علم و دانش رسیده و زمان آزمون و خطا با توجه به ساختارهای اقتصادی کشور به سرآمده است.
وی گفت: هدف اصلی پارک علم و فناوری افزایش ثروت از طریق تشویق و ارتقا فرهنگ نوآوری و افرایش رقابت سازنده میان شرکت های متکی بر علم و دانش است که در محیط پارک فعالیت دارند.
رییس پارک علم و فناوری کردستان به فعالیت ۱۲۰ شرکت دانش بنیان در استان اشاره کرد و گفت: ۷۴۳ فارغ التحصیل و نخبه دانشگاهی در پارک مستقر هستند و تاکنون ۸۰ محصول فناورانه استان تجاری سازی شده است.
قادرزاده پایگاه ضعیف دادهای را از مشکلات اصلی در کشور و استان برشمرد و اضافه کرد: از موانع پیش روی نخبگان، مبتکران و نوآوران عدم مالکیت فکری و معنوی است.
وی گفت: آیین نامه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در بخش کشاورزی و منابع طبیعی به عنوان یک بخش پیشران در پیشبرد بخش صنعت ابلاغ شده که افزایش سهم بخش کشاورزی از فعالیت های دانش بنیان از بخش های مورد تاکید در این آیین نامه است.
رییس پارک علم و فناوری کردستان به اجرای سه طرح تیپ در این نهاد اشاره کرد و گفت: یکی طرح دستیار فناور است که با دانشگاه های استان منعقد شده و دیگری طرح نظام ایده و نیازها (نان) است که نیازهای فناورانه به دبیرخانه پارک ارائه و بعد از پایش به مرحله عمل می رسد و دیگری طرح «تانا» توسعه اکوسیستم نوآوری استان است.
وی از برگزاری رویداد سکوی پرتاب کردستان خبرداد و افزود: این رویداد استارت آپی به منظور بررسی سرمایه گذاری خطر پذیر است که تاکنون در ۱۸ استان اجرایی شده است.
پارک علم و فناوری کردستان ۱۲۰ شرکت فناور دارد که ۲۶ واحد رشد یافته و ۷۸ شرکت در مرحله رشد و بالندگی قرار دارند و بقیه در حال پیش رشد هستند که در مجموع برای ۸۵۰ نفر اشتغالزایی داشته است.
نظر شما