رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد بسته جدید تسلیحاتی برای اوکراین شامل سیستم های موشکی با قابلیت جابجایی بالا است که با دقت می توانند اهداف خود را تا فاصله ۸۰ کیلومتری مورد اصابت قرار دهند.
بایدن در بیانیه ای با اعلام بسته جدید تسلیحاتی گفت: آمریکا در کنار شرکای اوکراینی خود خواهد ایستاد و به ارائه تسلیحات و تجهیزات دفاعی به این کشور ادامه خواهد داد.
وی ادامه داد: این بسته جدید اوکراینی ها را با قابلیت های جدید و تسلیحات پیشرفته از جمله با سامانه موشکی هیمارس(HIMARS) و مهمات آن تجهیز می کند تا این کشور بتواند از خاک خود در برابر پیشروی های روسیه دفاع کند.
رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد: ما به رهبری جهان در ارائه کمک های بی سابقه به اوکراین برای حمایت از مبارزه اوکراین برای آزادی ادامه خواهیم داد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز چهارشنبه به وقت محلی از اختصاص ۷۰۰ میلیون دلار کمک تسلیحاتی و تجهیزات نظامی به اوکراین خبر داد.
این بسته کمکی که یازدهمین کمک از نوع خود می باشد، بخشی از ۴۰ میلیارد دلار بودجه ای است که پیش از این کنگره آمریکا آن را به اوکراین اختصاص داده بود.
بلینکن در بیانیهای گفت: کمکهای نظامی آمریکا موقعیت اوکراین را برای دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی، پیروزیها در میدان نبرد و در نهایت موقعیت اوکراین در میز مذاکره را تقویت میکند.
وی ادعا کرد: کرملین تنها در ویران کردن جوامع، بی رحمی علیه غیرنظامیان، اخلال در کشاورزی اوکراین، و تهدید امنیت غذایی جهانی با مسدود کردن بنادر اوکراین موفق بوده است. اراده نیروهای شجاع اوکراین برای دفاع از کشورشان قابل تحسین است و اوکراین نشان داده است که هرگز تحت سلطه قرار نخواهد گرفت.
بلینکن بیانیه خود را با این وعده پایان داد که آمریکا و متحدانش تا هرزمان که لازم باشد در کنار اوکراین خواهند ایستاد.
وزارت خارجه روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که هر گونه ارسال تسلیحات به کی یف خطر درگیری مستقیم آمریکا با روسیه را افزایش می دهد.
سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه ضمن اعلام این مساله، ارزیابی بسته جدید کمک های نظامی آمریکا به اوکراین از جمله تامین سامانه های موشکی هیمارس را محکوم کرد.
اما آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد: اوکراین اطمینان داده است از سلاح هایی آمریکایی برای حمله به خاک روسیه استفاده نخواهد کرد.
وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در نشستی خبری تاکید کرد: اعتماد زیادی میان آمریکا و اوکراین و همچنین سایر متحدان آمریکا وجود دارد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین وارد چهارمین ماه شده است و واکنشها به تهاجم روسیه و ارسال تسلیحات به این کشور همچنان ادامه دارد. مسکو هشدار داده است تجهیزات نظامی که آمریکا و اروپا در اختیار اوکراین قرار می دهند، موجب تشدید مناقشه در اوکراین میشود و پیامدهای غیرقابل پیشبینی به دنبال دارد.
نظر شما