به گزارش خبرنگار ایرنا، در این مراسم که شامگاه پنجشنبه به همت حوزه هنری در صحن مطهر امامزاده جعفربنموسی الکاظم(ع) فرزند بلافصل امام هفتم شیعیان به عنوان محل حرکت کفن پوشان قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ برگزار شد، شاهدان عینی به بیان خاطراتی از این قیام خونین پرداختنند.
یکی از شاهدان عینی قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ در این مراسم گفت: از وقتی که امام خمینی(ره) در مخالفت با قانون کاپیتولاسیون و مدرسه فیضیه اعلام کردند من اعلان خطر میکنم، به داد اسلام برسید، شور انقلابی در مردم پیشوا زنده شد و خود را در روز سوم شهادت امام حسین(ع) در روز ۱۵ خرداد سال ۴۲ و با آگاهی مردم از خبر دستگیری امام خمینی(ره) به نمایش گذاشت.
محمد تقی علایی افزود: مردم پیشوا زمانی خبر دستگیری امام خمینی (ره) را شنیدند که در صحن مطهر امامزاده جعفر(ع) مشغول عزاداری شهادت سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) بودند، در این زمان کفنهای خود را بر تن کرده و پای پیاده به سمت ورامین حرکت کردند.
وی اظهار داشت: در طول مسیر، مردم زیادی به ما ملحق شده و بیش از ۵ هزار نفر به سمت تهران به حرکت درآمدند و با آن که عدهای که از تهران به سمت ورامین حرکت کرده بودند، خبر دادند که نیروهای شاه روی پل باقرآباد منتظر مردم نشستهاند، باز هم به راه خود ادامه دادند و در این مکان به خاک و خون کشیده شدند.
وی تصریح کرد: این عشق مردم پیشوا و ورامین به مرجعیت شیعه بود که باعث شد تا از مرگ نهراسند و امروز نیز اگر خطری ایران را تهدید کند، ما باز هم کفن پوش وارد میدان شده و از نظام مقدس جمهوری اسلامی دفاع میکنیم.
علایی که ۱۱ ماه در زندانهای ساواک تحت شدیدترین شکنجهها قرار داشت، افزود: ما برای پول و مقام قیام نکردیم، همین که پیروزی انقلاب اسلامی باعث شد تا ما ارزش خود را درک کنیم برای ما کافی است.
این یادگار قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ که در طول دوران هشت سال دفاع مقدس یکی از فرزندان و داماد خود را در راه دفاع از ارزشهای انقلاب تقدیم اسلام کرده است، اظهار داشت: ما به چشم خود شهادت جوانان این دیار را دیدهایم، جوانانی که فقط برای اسلام قیام کردند تا این انقلاب به امانت به دست همه ما سپرده شود، امروز همه وظیفه داریم که از ولایت فقیه و انقلاب که ثمره خون هزاران شهید است حراست کنیم.
در جریان قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ مردم ورامین، هفت جوان به نام های سیدمرتضی طباطبایی، حسن خانی، عزت الله رجبی، امیرهوشنگ معصومشاهی، جعفر عرب مقصودی، مسیب مهابادی و ابوالقاسم اردستانی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
پیشوا با بیش از ۸۰ هزار نفر جمعیت در ۴۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
پیشوا- ایرنا- ویژه برنامه قیام مردمی با عنوان شب خاطره، در آستانه سالروز قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ در شهرستان پیشوا برگزار شد.
اخبار مرتبط
-
نماینده تهران در مجلس:
امامشناسی مردم دشت ورامین باعث شکلگیری قیام ۱۵ خرداد شد
ورامین- ایرنا- نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: امام شناسی مردم دشت ورامین سهم…
-
نمایشگاه اسناد قیام ۱۵ خرداد در ورامین گشایش یافت
ورامین- ایرنا- نمایشگاه اسناد قیام خونین مردم دشت ورامین در ۱۵ خرداد سال ۴۲ گشایش یافت.
نظر شما