محمد حیدری زاد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نهضت فکری امام راحل و پیروزی انقلاب اسلامی در برهه ای که ۲ جریان و قدرت علیه دین فعالیت می کردند و آن را قبول نداشتند و مهمتر از همه، دین و سیاست را جدا از هم می دانستند، تحولی نوین در دنیا به وجود آورد و مهمتر از همه قواعد و معادلات این ۲ جریان و قدرت را درهم شکست.
وی اظهار کرد: امام راحل در شرایط و زمانه ای که به لحاظ فکری و ساختار نظام بین المللی ۲ جریان فکری الحادی شامل مارکسیسم و لیبرالیسم برجهان مسلط بوده و درجبهه تقابل با دین وخدا قرار داشتند و دین را افیون ملت ها می دانستند، انقلاب خود را آغاز کرده و به مبارزه پرداخت.
وی ادامه داد: مارکسیسم و لیبرالیسم یک وجه اشتراک داشتند و آن اینکه دین به هیچ وجه نمی تواند در مسایل و تحولات اجتماعی وسیاسی ورود پیدا کند.
استاد دانشگاه های ارومیه افزود: در غرب جدایی دین از سیاست را مطرح می کردند و براین باور بودند که دین تنها باید در کلیسا خلاصه شود و مردم روزهای یکشنبه به کلیسا بروند.
حیدری زاد ادامه داد: امام راحل در چنین فضایی و درست درنقطه مقابل ۲ جریان فکری غرب، دست به انقلاب زده و آن را به پیروزی رساند.
وی گفت: امام با مقوله دین، انقلاب را به سرانجام رساند و زمانیکه انقلاب به پیروزی رسید، بسیاری باور نکردند و نام انقلاب را «انقلاب جهشی» یا «سزارین شده» عنوان کردند درحالی که واقعیت تحقق یافته بود و نظریه پردازان غربی همچون میشل فوکو به جایگاه معنویت باور پیدا کرده و امام راحل را رهبری افسانه ای و شگفت انگیز مطرح کرد و از رابطه مردم با امام راحل متحیر شد.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب نه تنها نظریه پردازان بلکه بسیاری از کشیشان غربی خواستند وارد عرصه سیاست شده و دست به مبارزه بزنند.
حیدری زاد یادآور شد: حضرت امام برای نخستین بار الگوی نظام سیاسی و الگوی مردم سالاری دینی را در سطح جهان تحقق بخشید و این مهمبرای نظریه پردازان مقوله جدیدی بود.
عضوهیات علمی دانشگاه ارومیه افزود: براساس الگوی مارکسیسم و لیبرالیسم، جهان به جهان اول، دوم و سوم تقسیم می شد ولی امام راحل الگوی جدیدی از قرآن دریافت کرده و ارایه داد؛ او با مبارزه و نهضت فکری خود برخلاف مارکسیسم و لیبرالیسم جهان را به ۲ قطب «مستضعفان ومستکبران» تقسیم کرد.
وی با بیان اینکه هدف امامراحل از همان اوایل انقلاب، الهی بود، ادامه داد: به همین دلیل حرکت و انقلاب امام راحل الگوی ملت های جهان شد و تحولی مهم نه تنها در جهان اسلام بلکه در دنیا ایجاد کرد چنان که رهبران مبارز تونس، الجزایر و دیگر کشورها حضرت امام را به عنوان الگو معرفی کردند.
نظر شما