به گزارش خبرنگار ایرنا، مردم شهرستانهای ورامین و قرچک که در دو سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا، امکان اجتماع در این مکان را پیدا نکرده بودند، با حضور در محل شهادت ۷ شهید کفن پوش قیام خونین ۱۵ خرداد و نثار گل ، بر لزوم ادامه راه شهدای این قیام خونین در دفاع از حریم ولایت فقیه و ارزشهای نظام مقدس جمهوری اسلامی تأکید کردند.
فرماندار قرچک در این مراسم گفت:کفن پوشان دشت ورامین در حالی قیام خونین خود را در ۱۵ خرداد سال ۴۲ آغاز کردند که در آن زمان کمتر کسی جرأت داشت عشق و ارادت خود را به مرجعیت شیعه و ولایت فقیه ابراز دارد ولی این مردم در صحن مطهر امامزاده جعفر (ع) پیشوا قسم یاد کردند که به قیمت جان خویش هم که شده، از امام دفاع کنند.
علیرضا فاتحینژاد افزود: رژیم شاه تصور داشت که با به خاک و خون کشیدن قیام کنندگان ۱۵خرداد، نهضت را در ابتدای راه با شکست مواجه میکند ولی خون شهدای مظلوم این قیام به حرکت مردم ایران برکت داد و باعث شد تا در ۲۲ بهمن سال ۵۷ این نهضت و انقلاب به پیروزی رسد.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل اظهار داشت: حرکت امام خمینی (ره) فقط بر اساس آموزههای اسلام شکل گرفت و از این رو از عنایات خداوند نیز برخوردار گردید و باعث شد تا انقلاب اسلامی زمینه ظهور و بروز استعدادهای نابی که در دوران ستمشاهی سرکوب شده بود، فراهم شود.
فرماندار قرچک گفت: انقلاب اسلامی باعث شد تا جوانان این مرز و بوم، کسانی که حتی تجربهای در جنگ نداشتند، در دوران هشت سال دفاع مقدس فرماندهی نبرد حق علیه باطل را در دست گرفته و پیروزی و نصرت را نصیب ایران اسلامی کنند.
وی تأکید کرد: امروز تفکر و آرمان امام راحل فقط محدود به مرزهای ایران اسلامی نمیشود بلکه تمامی آزادیخواهان جهان یاد و خاطره امام راحل را گرامی داشته و با ادامه دادن راه امام، زمینه آزادی خود را از یوغ استکبار فراهم میکنند.
در پایان این مراسم از خانواده شهدای ۱۵ خرداد تجلیل به عمل آمد.
در قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ مردم دشت ورامین که در سومین روز از شهادت سید و سرور شهیدان حضرت اباعبدالحسین (ع) مشغول عزاداری بودند با آگاهی از دستگیری امام راحل و به منظور حمایت از مرجعیت شیعه ، کفن بر تن پای پیاده به سمت تهران حرکت کردند.
در این قیام ، مردم روستای محمدآباد عرب ها، پیشوا و ورامین کفن پوش از مسیرهای مختلف به سمت تهران حرکت کردند که در منطقه باقرآباد که در آن پاسگاه انتظامی مستقر بود به یکدیگر رسیدند.
کفن پوشان که برای عزیمت به تهران و حمایت از امام راحل مصمم بودند به فرمان توقف نیروهای ستمشاهی توجهی نکردند و به راه خود ادامه دادند ولی با رگبار گلوله های نیروهای رژیم شاه مواجه و تعداد زیادی از آنان شهید یا مجروح شدند.
در جریان قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲ مردم ورامین، هفت جوان به نام های سیدمرتضی طباطبایی، حسن خانی، عزت الله رجبی، امیرهوشنگ معصومشاهی، جعفر عرب مقصودی، مسیب مهابادی و ابوالقاسم اردستانی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
شهرستان قرچک با ۲۷۰ هزار نفر جمعیت در ۳۰ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
نظر شما