۱۵ خرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۲۸
کد خبرنگار: 1165
کد خبر: 84778036
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۱۲ هزار پرونده بازسازی در قطور به بانک‌ها معرفی شده است

ارومیه - ایرنا - مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌غربی با اشاره به تایید ۱۴ هزار و ۲۰۰ فقره پرونده مربوط به زلزله‌زدگان بخش قطور در خوی گفت: تاکنون ۱۲ هزار و ۷۸۲ فقره در مراحل مختلف به بانک‌های عامل معرفی یا تسهیلات مربوط به آنها، پرداخت شده است.

جعفر برزگر قره باغ روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای این میزان پرونده ۲ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته و بر اساس پیشرفت فیزیکی واحدهای بازسازی شده، به آنها پرداخت شده است.

وی اضافه کرد: این تسهیلات در بخش‌های احداث و تعمیر واحدهای مسکونی و تجاری، تامین لوازم معیشتی خانگی و سرمایه‌ای و  احداث جایگاه دامی در اختیار متقاضیان خسارت دیده قرار می‌گیرد.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌غربی اضافه کرد: برای هر واحد مسکونی روستایی ۴۰ میلیون تومان و شهری ۵٠ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه و ۱۰ میلیون تومان در روستا و ١٢ میلیون تومان در شهر بلاعوض پراخت شده است.

برزگر ادامه داد: همچنین پنج میلیون تومان تسهیلات بلاعوض و ١۵ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه برای احداث جایگاه دامی و پنج میلیون تومان بلاعوض جهت تامین لوازم معیشتی به خسارت دیدگان ناشی از زلزله قطور در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: در مجموع تاکنون یک هزار و ۴۰۵ میلیارد ریال کمک بلاعوض به زلزله زدگان بخش قطور شهرستان خوی پرداخت شده است.

برزگر با اشاره به اینکه عملیات آواربرداری چهار هزار و ۵۰۰  واحد زلزله‌زده قابل اقدام در منطقه قطور پایان یافته است، گفت: از مجموع ۶ هزار و ۱۳۰ واحد مسکونی خسارت دیده، چهار هزار و ۵۰۰ واحد احداثی بود که از این تعداد حدود ۴۰۰ واحد برای بازسازی اعلام آمادگی نکردند.

وی یادآور شد: همچنین یک هزار و ۶۳۰ واحد تعمیری در منطقه زلزله‌زده وجود داشت که عملیات ساختمانی آنها انجام و پس از تکمیل، تحویل صاحبان داده شده است.

چهارم اسفندماه ١٣٩٨- ابتدا منطقه قطور و سپس زرآباد خوی با زمین لرزه نسبتا شدیدی لرزید که در مجموع موجب مصدومیت حدود ۱۰۴ نفر، بستری شدن ۱۰ نفر، تلف شدن صدها راس دام، تخریب چهار هزار واحد مسکونی و وارد شدن خسارت جزیی به یک هزار واحد دیگر در روستاهای خوی و سلماس شد.

امدادگران و مسوولان آذربایجان‌غربی بلافاصله پس از زلزله اول در ساعت ۹:۲۲ راهی منطقه قطور شدند و ارزیابی میزان خسارت تا شامگاه همان روز ادامه داشت تا اینکه در ساعت ۱۹:۳۰ زلزله نسبتا شدید دیگری به بزرگی ۵.۹ ریشتر زرآباد را لرزاند و خسارت‌های زلزله اول را دوچندان کرد؛ تا جاییکه شبکه برق و مخابرات برای چند ساعت قطع شد اما در یک اقدام جهادی و پس از چند ساعت، زیرساخت‌ها دوباره در بامداد دوشنبه وصل شد.

زلزله دوم در زرآباد تنها چند مصدوم جزیی داشت اما تمرکز امدادگران و مسوولان بر روی آن موجب شد تا توزیع اقلام امدادی در بین زلزله‌زدگان قطور به فردای آن روز یعنی صبح روز دوشنبه موکول شود که متاسفانه برخی‌ها بلافاصله این تاخیر را در فضای مجازی به حساب نقصان کار گذاشتند.

اما امدادگران، مسوولان و حتی نیروهای سپاهی و مرزبانی که از نخستین ساعات پس از وقوع زلزله اول در منطقه حضور داشتند، از روز دوشنبه به بعد به صورت جهادی کمبودها را یکی پس از دیگری رفع کردند و بسیاری از افراد مطلع اکنون بر این عقیده هستند که دست‌اندرکاران ستاد مدیریت بحران آذربایجان‌غربی در این حادثه غیرمترقبه، سنگ تمام گذاشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha