محمد فرحی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تب کریمه کنگو که همه ساله و در فصول گرم سال شیوع پیدا میکند، یک بیماری مشترک بین دام و انسان است که ویروس عامل از طریق کنه ای از جنس هیالوما به دام ها و انسان منتقل میشود.
وی با بیان اینکه تب کریمه کنگو با تماس مستقیم انسان با خون یا ترشحات بیمار و یا لاشه حیوان آلوده به انسان منتقل میشود، اظهار داشت: این بیماری دارای علایمی چون سردرد، تب، لرز، درد عضله به خصوص در پشت و پاها، گیجی، درد و سفتی گردن است.
فرحی عنوان کرد: آلودگی در دام ها علایم مشخصی ندارند از همین رو دام ناقل تب کریمه کنگو قابل شناسایی نیست اما این بیماری برای انسان کشنده است.
وی تصریح کرد: با شیوع فصل گرما تمامی دام ها از نظر اداره کل دامپزشکی می توانند ناقل بیماری تلقی شوند و در کشتارگاه برای مواجهه، کارکنان کشتارگاه و کارشناسان دامپزشکی ضوابط بهداشتی ذبح را رعایت می کنند.
کارشناس انگل شناسی اداره کل دامپزشکی استان قزوین گفت: برای مقابله با این بیماری تمام لاشه های کشتاری به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه کشتارگاه نگهداری میشوند که با پایین آمدن دما و PH لاشه، اگر دام آلوده باشد عامل بیماری بی اثر شده و خطری مصرف کنندگان را تهدید نمی کند.
وی ادامه داد: به عموم مردم توصیه می کنیم از ذبح دام خارج از محیط کشتارگاه خودداری کنند و این نکته را در نظر داشته باشند که گوشت و دل و جگر و کلیه دام در صورتی که کامل پخته شوند برای انسان خطر ساز نیستند.
این کارشناس مربوطه افزود: برای جلوگیری از این بیماری سمپاشی و گندزدایی به موقع مراکز دامی و همچنین کشتارگاه ها الزامی است.
وی بیان کرد: تب کریمه کنگو، در فصول گرم سال برای قصابان، کارگران کشتارگاهها و تمامی افرادی که به نحوی با گوشت گرم و سرد در ارتباط هستند، یک تهدید جدی به شمار رفته و از این رو گوشتهایی باید وارد چرخه بازار شوند که مورد تایید دستگاه نظارتی اداره کل دامپزشکی باشند.
تب کریمه کنگو بیماری است که توسط یک ویروس منتقل میشود و برای نخستین مرتبه در سال ۱۹۴۴ در کریمه (شبهجزیرهای در اوکراین) مشاهده شد و به همین علت تب کریمه نام گرفت.
نظر شما