به گزارش خبرنگار ایرنا، بخش غربی مشهد تا قوچان مملو از واحدهای صنعتی پراکنده مستقر در اطراف یا در قالب شهرکهای صنعتی است که در طول سالهای گذشته به تدریج توسعه یافته و همزمان با گسترش شهر به بخش جدایی ناپذیر آن تبدیل شده است، در حالی که منابع آب شهر نیز در همان بخش واقع شده و مسوولان، استقرار واحدهای جدید را در این بخش مضر میدانند.
هم اکنون غرب مشهد محل استقرار هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی، چندین شهرک صنعتی و به ویژه شرکتهای دانشبنیان و نوپایی است که توسعه یافتهاند و برای افزایش تولید و اشتغال خود به قرار داشتن در مجاورت این شهر و استفاده از زیرساختهای آن نیاز دارند و حاضر نیستند به دلیل توسعهای که در غرب مشهد اتفاق افتاده است، در شهرکهای صنعتی دیگر خراسان رضوی استقرار یابند.
مسوولان با آگاهی از مشکلات غرب مشهد و تمایل سرمایهگذاران به استقرار در این محور و مواجه با چالشی به نام کمبود زمین، بستر لازم برای توسعه صنایع را به سوی شرق شهر فراهم کردند، اما شهرک صنعتی شماره پنج در این منطقه با مشکلات زیرساختی مواجه است.
شهرک صنعتی شماره پنج مشهد هزار و ۵۰۰ هکتار زمین واقع در اراضی "تپه سلام" دارد که از نظر مسافت و نزدیک بودن به شهر، بهترین مکان است تا سرمایه گذاران واحدهای صنعتی در آن مستقر شوند. این شهرک به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی خراسان رضوی تا سه هزار هکتار قابلیت توسعه دارد، اما وجود ۱۵۵ معترض و متصرف شناسایی شده در آن مانع انجام عملیات آمادهسازی شده و افزون بر آن این شهرک با چالش برق و آب نیز مواجه است.
اهمیت بهرهبرداری از شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد
رییس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد قرار است، سرریز صنایع این کلانشهر را در خود جای دهد و با توجه به مشکل تامین زمین در بسیاری از شهرکهای صنعتی استان، بهره برداری هر چه سریعتر از این شهرک اهمیت زیادی دارد و باید هر چه سریعتر زیرساختهای آن تکمیل شود.
علی اکبر لبافی افزود: پیگیریهای زیادی برای رفع مشکلات شهرک صنعتی شماره پنج مشهد انجام گرفته است؛ اما به دلیل معارضین موجود در آن منطقه، پروژه ها متوقف شده و کار پیش نمیرود.
وی اظهار داشت: مهمترین مشکل شهرک صنعتی شماره پنج مشهد، وجود معارضین است که دو راهکار برای حل آن متصور هستیم، راهکار اول آن است که یا باید مشکل معارضین هر چه سریعتر حل شود که بعید میدانم، البته همه دستگاههای اجرایی از جمله دستگاه قضا به این قضیه ورود پیدا کردهاند.
لبافی بیان کرد: راهکار دوم آن است که مسیرهای جدید دسترسی توسط دستگاههای اجرایی ذیربط از جمله ادارات کل راه و شهرسازی، حمل و نقل و پایانهها، شرکت شهرکهای صنعتی ایجاد شود که کمترین معارض را داشته باشد.
رییس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: راهکارهای مزبور در نشست این دبیرخانه با حضور همه مسوولان دست اندرکار احصا شده که بزودی در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان به ریاست استاندار مطرح و برای آن چاره اندیشی میشود.
معاون فنی شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی نیز در این باره گفت: مشکلات موجود در شهرک صنعتی شماره پنج مشهد به صورت میدانی از سوی مدیر کل دادگستری مشاهده شده است.
پیرایش با بیان اینکه هم اکنون بیش از ۱۰۰ معارض در شهرک صنعتی شماره ۵ مشهد وجود دارد، افزود: یکی از پیشنهاداتی که توسط مسوولان مطرح شده، این است که مسیر دسترسی به شهرک را از نقطهای پیشبینی کنیم که معارضین کمتری در آن بخش وجود داشته باشد که البته باید دستگاه متولی راه دسترسی جدید در بخش مزبور ایجاد کند.
وی اظهار داشت: تمام پروژه های عمرانی شهرک صنعتی شماره پنج مشهد به دلیل مساله معارضین متوقف هستند، با توجه به وضعیت موجود بهتر است در فاصله حل مشکلات حقوقی شهرک صنعتی شماره پنج مشهد پروژههای عمرانی متوقف نباشد.
مدیر حقوقی شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی نیز در این باره معتقد است: اراضی شهرک شماره ۵ مشهد از منابع ملی تملک شده است؛ یکهزار و ۵۰۰ هکتار در سال ۱۳۸۹ به شرکت شهرکهای استان تحویل شد و سال ۱۳۹۱ صدور سند مالکانه این اراضی صادر شد.
جواد شکوهی افزود: به دلیل اینکه دارای سند مالکانه هستیم، نیازی به بحث مصالحه با متصرفین نیست، در این زمینه مکاتباتی با استانداری و فرمانداری انجام دادیم.
به گزارش ایرنا، در هر صورت لازم است مسوولان چه از طریق مصالحه با معارضین یا پرداخت مبالغی به آنان مساله شهرک صنعتی شماره پنج مشهد را برای همیشه حل کنند زیرا سرمایه گذاران زیادی معطل سرمایه گذاری در اطراف مشهد بوده و اگر نتوان محلی برای آنان یافت، چه بسا سرمایه خود را به استانهای دیگر خواهند برد.
نظر شما