چالش تامین زمین همچنان بر شهرکهای صنعتی مشهد سایه انداخته است

مشهد-ایرنا- رییس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: همچنان چالش تامین زمین برای سرمایه‌گذاری در شهرکهای صنعتی توس، ماشین‌سازی و فناوریهای برتر و شهرک شماره ۵ مشهد سایه انداخته است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی، علی اکبر لبافی در نشست دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان که با موضوع رسیدگی به مشکلات شهرکهای صنعتی مشهد برگزار شد، افزود: با وجود پیگیریهای انجام گرفته و مصوبات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، مشکل کمبود زمین در اغلب شهرک‌های صنعتی مشهد وجود دارد، هم اکنون در شهرک صنعتی توس و شهرک ماشین‌سازی و فناوریهای برتر، زمین قابل واگذاری وجود ندارد.

رییس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در خصوص موافقت با اختصاص ۱۰۰ هکتار اراضی به شرکتهای دانش‌بنیان در شهرک ماشین‌سازی گفت: در زمینه این شهرک توافق ۱۰۰ هکتار برای توسعه انجام گرفت و استاندار هم تاکید کرد که با نگاه توسعه‌ای به شرکتهای دانش بنیان و صنایع کم آب‌بر، این موضوع در دستور کار قرار گیرد.

وی بیان کرد: تنها در شهرک ماشین‌سازی مقرر شده بود حدود  ۱۰۰ هکتار برای واگذاری زمین جهت استقرار شرکتهای دانش بنیان و صنایع کم آب بر اختصاص یابد که هنوز اجرایی نشده و با موانعی مواجه است.

وی اظهار داشت: موضوع زیرساختها و معارضین در شهرک صنعتی شماره پنج مشهد به عنوان تنها شهرکی که قرار است سرریز صنایع این کلانشهر را در خود جای دهد، بهره‌برداری از آن را به تاخیر انداخته و مانع از فعالیتهای اجرایی شده است. 

کارشناس شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی نیز در این نشست به تشریح موانع و مشکلات موجود در حوزه شهرکهای صنعتی استان پرداخت و گفت: نبود زمین کافی در شهرک‌های صنعتی شهر مشهد و وجود چالش‌های فراوان بر سر توسعه شهرک صنعتی توس و ماشین سازی از بزرگترین مشکلات کنونی است، با وجود مصوبه هیات دولت برای شهرکهای صنعتی توس و ماشین‌سازی و مصوبه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان و کارگروه امور زیربنایی برای شهرک ماشین‌‍سازی، مشکلات این دو شهرک همچنان به قوت خود باقی است.

سیدمحمود شال‌فروشان با اشاره به روند کاهشی تخصیص اعتبارات عمرانی استان در طول سالهای گذشته در حوزه تامین زیرساختهای لازم با وجود افزایش شدید قیمتها گفت: این وضعیت نشان می دهد که شرکت شهرکهای صنعتی در خلال سالهای گذشته ناچار بوده از محل منابع داخلی به جبران این مساله بپردازد.

وی عدم بهره برداری از شهرک صنعتی شماره پنج مشهد به دلیل مشکلات متعدد بویژه مسائل مربوط به متصرفین این شهرک را به عنوان یکی دیگر از مشکلات شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی برشمرد.

مشکلات تامین زمین برای توسعه شهرک صنعتی ماشین‌سازی

معاون فنی شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: موضوع توسعه شهرک صنعتی ماشین سازی برای محدوده ۳۰ هکتاری در یک ضلع شهرک و محدوده ۷۰ هکتاری در ضلع دیگر شهرک در دستور کار قرار گرفت؛ اما مساله این است که ویلاهای موجود در آن محدوده ها باید تخریب گردد که این موضوع زمانبر است.

جواد پیرایش افزود: نکته دیگر اینکه زمینهای موجود در محدوده آن شهرک که آماده واگذاری هستند در کریدور مربوطه قرار نگرفته اند، این اراضی کمتر از ۲۰۰ تا ۵۰۰ متر با کریدور فاصله دارند.

وی با اشاره به مشکل راه دسترسی به شهرک صنعتی شماره پنج مشهد گفت: با توجه به وضعیت موجود، درخواست ما این است که در فاصله حل مشکلات حقوقی، پروژه های عمرانی متوقف نباشد، اجرای تمام پروژه های عمرانی شهرک به دلیل مساله معارضین متوقف است.

پیرایش اضافه کرد: هم اکنون بیش از ۱۰۰ معارض در شهرک صنعتی شماره پنج مشهد وجود دارد، این مساله باید به صورت ریشه‌ای در استان حل شود، اگر قرار است مبلغ این معارضین از سوی شرکت شهرکها پرداخت گردد به ما دستور داده شود، البته نباید فراموش کرد که معارضین هیچ سند و مدرکی مبنی بر مالکیت آن اراضی ندارند و فقط متصرف هستند.

معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری مشهد نیز در این نشست گفت: در دوره گذشته مدیریت فرمانداری، در زمینه شهرک صنعتی شماره پنج مشهد جلسه ای برگزار شد، متصرفین می گفتند که شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی باید برای واگذاری زمین، مبالغی بپردازد.

شکوه میرشاهی افزود: اما شرکت شهرکهای صنعتی می‌گفت چون مالک زمین هستیم، برای پرداخت مبالغ به این افراد نیازمند تایید دستگاه قضایی هستیم.

مدیر حقوقی شرکت شهرکهای صنعتی استان نیز در این نشست گفت: اراضی شهرک شماره پنج مشهد از منابع ملی تملک شده است؛ یکهزار و ۵۰۰ هکتار از آن در سال ۱۳۸۹ به شرکت شهرکهای صنعتی استان تحویل شد و سال ۱۳۹۱ صدور سند مالکانه این اراضی صادر گردید و چون دارای سند مالکانه هستیم، نیازی به بحث مصالحه با متصرفین نیست، همچنین در این زمینه مکاتباتی با استانداری و فرمانداری انجام دادیم.

جواد شکوهی افزود: اسناد موجود که به نام دولت صادر می شود، قابلیت ابطال ندارد. وقتی سرمایه گذاری معطل است و در شهرک توس و مشهد و چناران جایی برای استقرار واحدهای جدید نداریم، این مساله  هر چه زودتر می‌بایست مرتفع گردد.

وی اظهار داشت: سرمایه‌گذاران در حال خروج سرمایه خود به استانهای همجوار هستند و لازم است هر چه سریعتر رفع این مشکلات در دستور کار قرار گیرد.

رییس دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی در جمع بندی این نشست گفت: ۲ پیشنهاد به شورای گفت و گو برای تسریع در روند واگذاری ها و عبور از شرایط موجود در نظر گرفته شده است؛ نخست اینکه ضمن انعکاس موضوع به دستگاه قضایی و طرح در شورای گفت‌وگو به دلیل محدودیت‌های تامین زمین و متوقف بودن عملیات اجرایی پیشنهاد می‌شود، در صورت صلاحدید اتخاذ تصمیم در خصوص «اجازه دسترسی و بهره‌برداری از مسیر دسترسی شهرک صنعتی مشهد ۵، انجام کلیه اقدامات عملیاتی عمرانی تامین زیرساخت و واگذاری فاز عملیاتی این شهرک به ویژه با توجه به درخواست سرمایه‌گذاران واحدهای صنعتی تا زمان تعیین تکلیف در محاکم قضایی و همچنین ادغام کلیه پرونده‌های مطروحه در شعبه واحد با قید فوریت و رسیدگی خارج  از نوبت انجام شود.

لبافی در تشریح پیشنهاد دوم اظهار داشت: پیش از این با اختصاص ۱۰۰ هکتار اراضی به شرکتهای دانش بنیان  و کم آب بر در شهرک ماشین سازی در اجرای مصوبه شورای گفت و گو موافقت شد؛ اما طی فرایند کارگروه زیر بنایی حسب اعلام مسوولان شرکت شهرکها، کارگروه زیر بنایی موضوع توسعه این شهرک برای محدوده ۳۰ هکتاری در یک ضلع شهرک و محدوده ۷۰ هکتاری در ضلع دیگر شهرک را مصوب کرده است. اجرای این عملیات مستلزم تخریب ویلاهای موجود در آن محدوده هاست؛ لذا مقرر شد در این خصوص گزارش کارشناسی به همراه پیشنهادات توسط شرکت شهرکها تهیه و ظرف یک هفته اعلام شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha