به گزارش خبرنگار ایرنا؛ آیتالله لطفالله دژکام شنبه در دیدار با مسئولان و اعضای خیریه ملی ناجیان ماندگار بهشت فارس اظهار کرد: نباید هر سال تنها به مطرح کردن موضوع تولید و اقتصاد به صورت شعاری اکتفا کنیم. بلکه باید با همدلی زمینه تحقق این شعار فراهم شود.
وی با بیان اینکه خیریه ملی ناجیان ماندگار بهشت فارس میتواند الگو باشد، بر ضرورت الگوبرداری از کار این نوع موسسات تأکید کرد و ابراز داشت: امیدواریم این حرکت به عنوان یک کار الگو و تأثیرگذار برای دیگران باشد تا یاد بگیرند زندگی کردن تنها در داشتن امکانات مالی نیست بلکه لذت از زندگی این است که بتوانیم به دیگران هم خیری برسانیم.
دژکام با بیان اینکه الگوسازی کاری است که باید مدنظر خیریه ملی ناجیان ماندگار بهشت فارس باشد، گفت: توقع ما از دانشگاه این است که حضور چشمگیرتری در صحنه های اجتماعی داشته باشد. البته این حضور نباید بار زیادی به دوش دانشگاهیان تحمیل کند اما اگر حضور دانشگاه به چشم بیاید قطعا این حضور در اداره جامعه مؤثر خواهد بود و به کشور کمک می کند که بتواند بار خود را جمع کند و به سر منزل مقصود برساند.
وی عنوان داشت: وضعیتی که ما در شرایط کنونی در جامعه از نظر معیشت و اقتصاد داریم وضعیت طبیعی و مطلوبی نیست. اما بحث این است که می خواهیم این مسأله را حل کنیم یا تنها به گلایه بپردازیم؟
دژکام اظهار داشت: برای حل مشکلات باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم تا به اندازه نیاز مردم ثروت تولید کنیم. در تقسیم بندی جهانی که باعث اعتراض ما هم شده بود اعلام کردند که برای تأمین نیازهای زندگی مان بایستی منابع کشور به ویژه منابع انرژی را به فروش برسانیم.
وی گفت: برای اداره اقتصادی دنیا پیشنهاد این بود که یک چمدان از کشورهای پیشرفته دنیا جنس صادر کنند و یک کشتی از محصولات مورد نیاز خود را از جهان سوم بگیرند. گلهمندی ما از این تقسیم بندی این بود که ایران جایگاه والاتری دارد.
دژکام ادامه داد: زمانی که ما گلایه خود را به دنیا مطرح کردیم ، پیشنهادی که ارائه دادند برجام بود یعنی آنها درصدد بودند که ایران را به همان جایگاهی بازگردانند که با فروش نفت اقتصاد خود را ترمیم کند. این در حالیست که ما باید فضا و شرایط را ا برای تولید ثروت از مسیرهایی غیر از مسیر تعیین شده توسط جهان پیرامونی فراهم کنیم.
امام جمعه شیراز با بیان این ضربالمثل که«نابرده رنج گنج مسیر نمیشود» گفت: اگر بخواهیم ایران آبادی داشته باشیم بایستی فرهیختگان در مسأله تولید ثروت به میدان بیایند. زمانی که ثروت به اندازه یک کشور هشتاد میلیون نفری تولید شد میتوان انتظار داشت که نظام تولید ثروت هم بهگونهای شود تا دهکهای پایین کاهش پیدا کند.
دژکام با اعتقاد به اینکه در عرصه مدیریت کشور دانشهای مختلف باید دخیل شوند، گفت: سازمانهای مردم نهاد که در ایران تشکیل شده است باید شرایط تولید را فراهم کنند. در واقع ما منتظر سمنهایی هستیم که به تولید بینجامد.
وی گفت: برای سازمانهای مردم نهاد معمولا کارهای خیریه در بحث تولید ثروت و عدالت مطرح است. این کار خوشبختانه شکل گرفته است اما سازمانهای مردم نهاد میتوانند در بحث توزیع هم نقش بسزایی داشته باشند که خوشبختانه خیریه ملی ناجیان ماندگار بهشت فارس در این امر مهم نیز موفق عمل کرده است.
در این جلسه، جواد کجوری رئیس هیأت امنای خیریه ملی ناجیان ماندگار بهشت فارس نیز اظهار کرد: این خیریه از سال ۱۳۹۵ به عنوان یک موسسه خودجوش و مردمنهاد آغاز به کار کرد. از ابتدا با توجه به دورنمایی که برای موسسه دیده شده بود حدود ۹۵ پزشک شروع به همکاری با موسسه کردند و از سال ۹۵ تاکنون بیش از چندین هزار نفر از خدمات سرپایی، ویزیت، عملهای پیچیده ارتوپدی، ستون فقرات و قلب در این موسسه بهره بردند.
وی بیان داشت: ما به تدریج توانستیم با کمیته امداد، بهزیستی و برخی نهادها روابط و تعاملی را ایجاد کنیم و به بیمارانی که از طرف این نهادها به این موسسه مراجعه میکردند خدمات ویژه ارائه دهیم.
کجوری عنوان کرد: به مرور زمان خیرین بسیاری از جمله خیرین غیرپزشک که هدفشان کمک در زمینه درمان و غیردرمانی به ما پیوستند و فعالیتهای فرهنگی نیز به فعالیتهای این موسسه اضافه شد.
رئیس هیأت امنای خیریه ملی ناجیان ماندگار بهشت فارس بیان داشت: برطرف کردن مستقیم نیازهای مالی غیردرمانی مددجویان بهزیستی از مهمترین فعالیتهای موسسه به شمار میرود و اقداماتی هم به فراخور حال و نیت خیرین در این موسسه انجام شد.
وی یادآور شد: کمک به زلزله کرمانشاه، خدماترسانی در زمان وقوع سیل شیراز و کمکهای مومنانه در دوران کرونا از دیگر اقدامات انجام شده توسط این موسسه محسوب میشود.
کجوری گفت: این موسسه به واسطه تمام کمکها و فعالیتهایی که با تعامل و همکاری اداره کل بهزیستی انجام داد از سال ۹۹ جزو موسسات ملی شناخته شد و به عنوان یک موسسه فرااُستانی فعالیتهای خود را با همان اهداف درمانی و فرهنگی و کمکهای معیشتی ادامه داد.
حامد هنرور مدیرعامل خیریه ملی ناجیان ماندگار بهشت فارس نیز اظهار کرد: مجموعه نیاز به فضای درمانی دارد و اگر یک زمین برای راهاندازی یک مرکز جراحی تأمین شود قطعا میتوانیم بخش قابل توجهی از خدمات درمانی را با قدرت بیشتری برطرف کنیم.
خیره ملی ناجیان ماندگار بهشت فارس در حوزه ارائه خدمات دارو، درمان و جراحی فعال است.
نظر شما