به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، معصومه ملک با تشریح سفر هفته گذشته رییس دانشگاه تهران و مسوولان معاونت بینالملل این دانشگاه به عراق، از بازدید چندین دانشگاه این کشور ازجمله دانشگاه بغداد، فناوری بغداد، الزهرا و بصره خبر داد و افزود: در این سفر در زمینه تربیت مدرس برای برخی دانشگاههای عراق در دانشگاه تهران و همچنین اعزام استاد از دانشگاه تهران برای تدریس در برخی رشتهها توافق شد.
وی تاکید بر اجرایی شدن تفاهمنامههای موجود، برگزاری دورههای مشترک، فرصتهای مطالعاتی مشترک، انجام طرح ها و همکاریهای مشترک به ویژه در زمینه مهار و مقابله با مساله ریزگردها، محیطزیست و آب را از دیگر توافقات انجامشده در این سفر نام برد.
مدیرکل دانشجویان بینالملل دانشگاه تهران به بررسی راههای جذب دانشجو از کشور عراق اشاره کرد و گفت: دانشگاه تهران با وجود توان علمی و رتبه علمی خوب در منطقه، اما در زمینه جذب دانشجوی بینالملل موفق عمل نکرده و باید از ظرفیت و جایگاهی که دارد برای جذب دانشجویی بینالمللی بویژه از کشورهای همسایه استفاده کند تا بتواند توانمندی عملی ایران را به درستی به جامعه بینالمللی معرفی کند.
وی به بازدید از دانشگاه بصره و مرکز علوم دریایی این دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: در این زمینه پیشنهاد کردیم که مرکز دریایی بصره با پردیس بینالمللی کیش دانشگاه تهران و برخی واحدهای دانشگاه در پردیس مرکزی که در زمینه مسایل دریایی فعالیت دارند و همچنین برخی کشورهای منطقه مانند قطر و مرکز دریایی کراچی در پاکستان، در یک همکاری مشترک بتوانند مرکزی برای محققان کشورهای منطقه در زمینه علوم دریایی باشند.
مدیرکل دانشجویان بینالملل دانشگاه تهران با بیان اینکه در این سفر طرفهای عراقی با آشنایی کامل از ظرفیتهای علمی دانشگاه تهران خواهان همکاری با دانشگاه تهران شدند، تصریح کرد: اگر در جذب دانشجو فعالانه عمل کنیم، این موضوع میتواند در گسترش همکاریهای بلندمدت با عراق تأثیرگذار باشد؛ چراکه این فارغالتحصیلان پس از بازگشت به کشور خود در آنجا هیأت علمی دانشگاه خواهند شد و میتوانند پایهگذار یک فعالیت علمی مشترک بلند مدت ۳۰ ساله باشد.
توافق برای ایجاد زیرساختهای لازم جهت گسترش رفتوآمد استادان ایرانی و عراقی
حمید زارع رییس دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران هم درباره نتایج سفر هیأت دانشگاهی دانشگاه تهران به عراق گفت: در نتیجه رایزنیها با سفیران جمهوری اسلامی ایران در عراق و کویت قرار شد، موضوع ساخت آزمایشگاهها و مراکز پژوهشی مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاههای عراق در کشور عراق مورد پیگیری قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا، برنامهریزی لازم جهت جذب سرمایهگذاران کویتی در زمینه احداث مراکز پژوهشی مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاههای عراق صورت میگیرد.
رییس دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران همچنین گسترش ارتباط و رفتوآمد استادان و پژوهشگران ایرانی و عراقی را مستلزم ایجاد زیرساختهای لازم دانست و گفت: در دیدار رییس دانشگاه تهران و عادل عبدالمهدی رییس شورای مستقل توسعه عراق، قرار شد این شورا برای فراهم شدن زیرساختهای لازم برای سفرهای اساتید و پژوهشگران ایرانی به عراق که در قالب سفر علمی و فرصتهای مطالعاتی انجام میشود، کمک کنند.
وی همچنین درباره انجام هماهنگیهایی با سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق به منظور تسهیل سفر اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشگاه تهران به این کشور، اظهار داشت: قرار شد بستههای سفر به عراق ویژه دانشگاهیان دانشگاه تهران به همراه تسهیلات و تخفیف از طریق دفاتر خدمات مسافرتی مهیا شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، سید محمد مقیمی رییس دانشگاه تهران، سید محمد مرندی معاون بینالملل، محمود کمرهای معاون آموزشی و حمید زارع رییس دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران هفته گذشته در سفر به عراق، زمینههای گسترش همکاریهای علمی و دانشگاهی دانشگاه تهران با دانشگاههای این کشور را بررسی کردند.
نظر شما