به گزارش روز دوشنبه ایرنا، صابر پرنیان در هشتاد و هفتمین نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی با طرح موضوع محدودیت های تامین برق صنایع استان در فصل تابستان، افزود: صنایع فولادی برای تولید به ظرفیت تعریف شده ای از برق نیاز دارند و با کاهش این سهمیه، فعال نگه داشتن کوره ها و برگشت به تولید زمان بر خواهد بود.
وی گفت: کاهش برق مصرفی صنایع فولادی، چه ۹ مگاوات و چه یک دهم مگاوات، تفاوتی به حال صنایع فولادی نخواهد داشت، چون کوره ها برای گرم شدن به مقدار معینی از برق نیاز دارند.
پرنیان اضافه کرد: صنعت فولاد به دلیل یکپارچه بودن خط تولید، واحدهای صفر تا صدی هستند و قطعی برق و سرد شدن کوره، خسارتهای زیادی را متوجه صنعت خواهد کرد.
رئیس سازمان صمت آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه صنایع غذایی با تعطیلی چند خط می توانند، تولید خود را حفظ کنند، گفت: اگر صنایع فولادی در کاهش بار شبکه برق، مشارکت داده شوند، عملا دو ماه تولید فولادی ها متوقف و یک ماه نیز با حداقل ظرفیت کار خواهند کرد.
به گزارش ایرنا، براساس مصوبه کشوری برای مدیریت مصرف برق، تعطیلی دو روزه برای صنایع در نظر گرفته شده بود که مدیریت استان، این زمان را به یک روز در هفته کاهش داده است.
به گفته کریم رحیمی رئیس انجمن فولاد آذربایجان، تداوم اجرای برنامه فعلی قطعی برق، تبعات نامطلوبی بر روند تنظیم بازار و صادرات محصولات فولادی خواهد داشت.
براساس این گزارش، در سال گذشته، صنعت فولاد به دلایل مختلف که عمده ترین آن محدودیت انرژی در صنعت از جمله (برق و گاز) بود، حدود شش میلیون تن از برنامه هدفگذاری شده تولیدی خود عقب افتاد که این امر موجب تحمیل زیان حدود ۴ میلیارد دلاری به اقتصاد صنعت فولاد کشور شد.
۲۴ درصد تعداد واحدهای فولادی کشور با ۱۵ درصد کل تولید کشور و هشت درصد کل صادرات فولاد، سهم آذربایجان شرقی است.
صنعت فولاد با بیش از ۲ میلیارد دلار سرمایه گذاری در کل استان، بالغ بر هفت هزار نفر اشتغالزایی مستقیم و قریب به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد.
نظر شما