به گزارش خبرنگار ایرنا، احمدرضا لاهیجانزاده عصر دوشنبه در مراسم گرامیداشت روز محیطبان که با حضور تعدادی از مسئولان و محیطبانان استان برگزار شد، اظهار کرد: برای حفظ محیط زیست و مدیریت وضعیت کنونی همه باید به میدان بیاییم؛ نمایندگان مجلس و بخش دولتی باید نگاه ویژهای به حفاظت از محیط زیست داشته باشند.
وی افزود: اکنون در حوزه آب از نظر تنش آبی شرایط خوبی نداریم، فرونشست زمین در دشتها دارد اتفاق میافتد، پوشش جنگلی ما کاهش یافته و کانونهای گرد و غبار فعال شده است، به دلیل نبود مدیریت درست در حوزه آب وضعیت تالابها خوب نیست و بخشی از تنوع زیستی را از دست دادیم، همه این چالشها نشان میدهند که شرایط محیط زیست کشور مطلوب نیست.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: در برخی استانها مسائل محیط زیستی در حال تبدیل شدن به چالشهای امنیتی است، به قول دوستان حوزه مسائل امنیتی، هر وقت مسئولان نتوانند در حوزهای خردمندانه تصمیم بگیرند ماحصل این عملکرد مسائل امنیتی ایجاد میکند، برخی از تنشهای اجتماعی مرتبط با محیط زیست نیز نشان میدهد که ما برخورد خردمندانهای با محیط زیست منابع طبیعیمان نداشتیم.
لاهیجانزاده تصریح کرد: نکته مهمی که باید در مسیر حفاظت از محیط زیست جدی گرفته شود توجه به فرهنگسازی در جامعه است، اتفاقات تلخی مانند به شهادت رساندن محیطبانان که گاهی به سادگی توسط متخلفان در کشور ما رخ میدهد در بسیاری از کشورها قابل باور نیست، فرهنگسازی حفاظت از محیط زیست باید جدی گرفته شود تا شاهد چنین رخدادهای تلخی نباشیم.
مسئول پیگیری و اجرای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست، افزود: تاکید بر فرهنگسازی در حوزه محیط زیست بارها از سوی مسئولان مختلف بویژه مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته است، حتی ایشان اسفند ۱۳۹۳ در دیداری که با پرسنل محیط زیست و منابع طبیعی داشتند، پس از این که همه چالشهای محیط زیست را مطرح کردند در پایان فرمودند همه نکات طرح شده در یک بخش قرار میگیرد و آموزش و فرهنگسازی حفاطت از محیط زیست به طور مستقل جایگاهی جداگانه دارد. یعنی آموزش و فرهنگسازی را همتراز با همه اقدامات اجرایی بیان کردند و آموزش و پرورش و صدا و سیما را مکلف کردند که به شکل ویژه در این حوزه فعالیت کنند.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: چالشهای محیط زیستی کشور و مازندران را طی هفتههای آتی که قرار است در شورای برنامهریزی مازندران حضور داشته باشم به طور مفصل شرح خواهم داد و امیدوارم که همه مسئولان این استان برای حفاظت از محیط زیست همراه باشند.
دلایل عقب ماندن سازمان حفاظت محیط زیست از سایر دستگاهها
وی در بخشی از اظهارات خود نیز با بیان چند خاطره از چالشها و دشواریهای شغلی محیطبانان، از برنامهریزی و پیگیری برای افزایش تجهیزات و بهبود وضعیت شغلی و پرداختها به محیطبانان خبر داد و گفت: با پیگیریهای انجام شده در سازمان خوشبختانه هم ردیف اعتباری مستقلی برای تجهیزات محیطبانان پیشبینی شد و هم اصلاح آییننامه شغلی برای برخورداری از سهمیههای ایثارگری در دستور کار قرار گرفته است.
لاهیجانزاده در تشریح دلایل عقب ماندن سازمان حفاظت محیط زیست از توسعه تجهیزاتی و پرسنلی با بیان مختصری از پیشینه شکلگیری این سازمان، اظهار کرد: نخستین قوانین محیط زیست بر اساس احکام سال ۱۳۰۷ به تصویب رسید، پس از آن در دهه ۳۰ کانون شکار و صید ایجاد شد، آن زمان رئیس ارتش وقت و وزیر کشور عضو این کانون بودند که قدرت آن مجموعه را در اجرای اقدامات حفاظتی مربوط به محیط زیست افزایش میداد. سپس در دهه ۴۰ شکاربانی ایجاد شد و در دهه ۵۰ سازمان حفاظت محیط زیست شکل گرفت، سال ۱۳۵۴ هم نخستین قانون محیط زیستی به تصویب رسید.
وی افزود: به دلیل اینکه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست پیش از انقلاب از درباریان بود، در جامعه این گمان وجود داشت که سازمان حفاظت محیط زیست از سازمانهای وابسته به دولت طاغوت است. بر همین اساس این سازمان نتوانست وظایف ذاتیاش را که در قانون وجود داشت پیادهسازی کند. به تدریج این سازمان کوچک و کوچکتر شد و تجهیزاتی برای مجموعه تأمین نشد. متاسفانه سالها به عنوان یک دستگاه جانبی به آن نگاه شد. به همین دلیل نتوانست پا به پای دیگر دستگاهها و سازمانها رشد کند و یک وقفه طولانیمدت در تکامل و رشد سازمان حفاظت محیط زیست اتفاق افتاد.
مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: تا دهه ۸۰ نه قانون جدیدی برای سازمان حفاظت محیط زیست تصویب شد نه امکانات و تجهیزات جدید در اختیار سازمان قرار گرفت، در چنین شرایطی جبران این عقبافتادگی بسیار سخت شده است، به همین دلیل با تمام تلاشی که دولتهای مختلف برای جبران این عقبماندگی انجام دادند نتوانستند در مقایسه با دستگاههای دیگر، سازمان حفاظت محیط زیست را به رشد برسانند با این حال تلاشهای زیادی در حال انجام است که شرایط شغلی کارکنان این سازمان و بویژه محیطبانان بهبود یابد.
در این مراسم عطاءالله کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران و حسن خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار نیز در سخنانی ضمن تقدیر از محیطبانان بر ضرور توجه همگانی به محیط زیست تاکید کردند.
در پایان این مراسم با حضور مسئولانی از جمله احمدرضا لاهیجانزاده مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، عطاءالله کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، سردار سیاوش مسلمی فرمانده سپاه کربلا، حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل پیشین حفاظت محیط زیست مازندران و حسن خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی سید مراد محمدی قهرمان اسبق کشتی آزاد کشور با اهدای نشان و لباس محیطبانی به عنوان همیار محیطبان معرفی شد. همچنین محیطبانان نمونه ملی، استانی و شهرستانی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران معرفی و تجلیل شدند.
در بخش محیطبانان نمونه ملی مازندران، مهدی کیاحیرتی از نوشهر، یاسین قاسمنژاد از آمل، رحیم بابانژاد از بابل، حسن کیانی از نور و نورالله زرجام از ساری تجلیل شدند.
از علیمحمد داداشپور از آمل، محسن شعبانی از نور، رحمان اسحاقوردی از نوشهر، بهمن ریاحی از بهشهر و اسدالله خادمی شهمیری از پارک ملی کیاسر به عنوان محیطبان نمونه استانی تقدیر شد.
رسول قدیری از رامسر، علی تالشی عسگرثانی از تنکابن، مهرعلی منصورکیایی از عباسآباد، علی شمس ناتری و رحمان نعیمایی از چالوس، بهنام یعقوبی از کلاردشت، مهدی گلی از شهرستان محمودآباد، مرتضی کاویانی از نوشهر، عبدالله دادبین فریدونکنار، مهدی رستمنژاد چراتی از بابلسر، حسین افغانه از بابل، قاسم شعباننیا از قائمشهر، علیاکبر ایمانی و الیاس رضایی از سوادکوه،گلبرار زارع از جویبار، امینالله بزمی از پناهگاه سمسکنده ساری، سید رضا کاظمی از نکا، اسماعیل عرب از پارک ملی پابند، جواد نوری سراجی از بهشهر، مجید گلدوست از میانکاله، مهدی گلباغی از گلوگاه و عبدالعلی محمدزاده از یگان حفاظت محیط زیست مازندران نیز به عنوان محیطبانان نمونه شهرستانی معرفی و تجلیل شدند.
نظر شما