اعزام لبیک‌گویان سرزمین وحی و پایان ۲ سال انتظار

مشهد- ایرنا- "لَبَّیکَ الّلهُمَّ لَبَّیکَ، لَبَّیکَ لاشَریکَ لَکَ لَبَّیکَ"... این شعار روحبخش زائران سرزمین وحی است که پس از ۲ سال وقفه‌ای که به علت شیوع کرونا در اعزام حجاج بیت الله الحرام رخ داده بود، اکنون با کاهش دامنه این بیماری و برقرار شدن برنامه های اعزام، دوباره در فضای کشورهای اسلامی اوج گرفته است.

فریضه حج، که انسان را به اوج عبودیت می‌رساند و نمایشی بی بدیل از وحدت مسلمانان را به رخ جهانیان می کشاند، بیش از ۲ سال بود که به دلیل شیوع بیماری کووید ۱۹، تعطیل شده بود و اکنون با فروکش کردن شیوع این بیماری و با همت و پیگیری مسوولان و متولیان امر انجام این فریضه الهی از سر گرفته شده و اعزام مشتاقان زیارت حرم دوست آغاز شده است.

این در حالی است که آغاز دوباره اعزام زائران سفر معنوی حج، به دلیل اجرای پروتکل‌های بهداشتی اعمال شده توسط کشور عربستان و افزایش غیرقابل پیش‌بینی هزینه‌های خدمات زیارتی، با کاهش سهمیه زائران کشورهای اسلامی از جمله ایران همراه شده است.

کاهش ۴۹ درصدی اعزام زائران حج از خراسان رضوی 

براساس آمار منتشر شده، امسال در مجموع عربستان ۸۵۰ هزار زائر بیت الله را پذیرش می کند که کشور اندونزی با ۱۰۰ هزار و ۵۱ نفر زائر، بیشترین آمار زائران اعزامی به مناسک حج تمتع ۱۴۰۱ دارد و به گفته مسوولان سازمان حج و زیارت ایران، برای کشورمان ۳۹ هزار و ۶۳۰ نفر سهمیه در نظر گرفته شده است که از طریق ۱۹ ایستگاه پروازی راهی سرزمین وحی خواهند شد. 

مدیر حج و زیارت خراسان رضوی گفت: بر اساس اعلام کشور عربستان، امکان پذیرش حجاج بالای ۶۵ سال در حج سال جاری فراهم نشد و تنها زائران زیر ۶۵ سال مشمول ثبت‌ نام و اعزام شده اند.

جواد شاد کریق به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این راستا ثبت نام کنندگان در حج ۱۳۹۹، که تاریخ اسناد ودیعه گذاری آنان تا ۱۰ مردادماه ۱۳۸۶ بوده است، در نوبت‌های مختلف برای ثبت نام فراخوان شده اند.

وی ادامه داد: آخرین اعزام زائران به حج تمتع قبل از شیوع کرونا در سال ۱۳۹۸ با ۸۸ هزار زائر از کل کشور صورت گرفت که از آن تعداد ۹ هزار و ۹۰۸ زائر از خراسان رضوی بودند و امسال با کاهش سهمیه کشوری،  اعزام زائران این استان به حج نیز حدود ۴۹ درصد کاهش یافته است.

اعزام بیش از پنج هزار زائر خراسان رضوی به سرزمین وحی

مدیر حج و زیارت خراسان رضوی اظهار داشت: از ۹ هزار و ۹۰۸ نفر متقاضی که سال ۱۳۹۹ برای زیارت بیت الله الحرام نامنویسی کرده بودند، امسال پنج هزار و ۶۵ زائر استان در قالب ۴۰ کاروان به حج تمتع اعزام می‌شوند که از این تعداد سه هزار و ۹۰۰ نفر از شهر مشهد و در قالب ۲۲ کاروان و هزار و ۱۶۵ زائر از سایر شهرستان‌های استان در قالب  ۱۸ کاروان راهی مکه مکرمه خواهند شد.

شاد با بیان اینکه از این کاروان ها، چهار کاروان اهل سنت و ۳۶ کاروان زائران شیعه هستند، افزود: همچنین از این تعداد کاروان، ۳۰ کاروان مدینه قبل با سه هزار و ۹۰۰ زائر و ۱۰ کاروان مدینه بعد با هزار و ۱۶۵ زائر خواهند بود. 

وی ادامه داد: ۲ هزار و ۲۷۷ تن از زائران استان خراسان رضوی را مردان و ۲ هزار و ۷۸۸ نفر را زنان تشکیل می دهند.

اعزام لبیک‌گویان سرزمین وحی و پایان ۲ سال انتظار

خراسان رضوی بیش از ۱۲ درصد حجاج کشور را دارد

مدیر روابط عمومی حج و زیارت خراسان رضوی نیز گفت: امسال ۳۹ هزار و ۶۵۰ زائر حج تمتع از کشور به سرزمین وحی مشرف می شوند که بیش از ۱۲ درصد از این زائران از استان خراسان رضوی هستند.

عباس خداشناس افزود: خراسان رضوی با اختلاف ۱۶۰ زائر بعد از استان تهران بیشترین شمار زائران سرزمین وحی را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: امسال اعزام ۴۶ کاروان زیارتی استان‌های سه گانه خراسان در قالب ۲۳ پرواز رفت از فرودگاه بین المللی شهید هاشمی نژاد مشهد شامل ۴۰ کاروان از خراسان رضوی، پنج کاروان از خراسان شمالی و یک کاروان از خراسان جنوبی انجام خواهد شد که سایر پروازهای استان خراسان جنوبی از فرودگاه بیرجند انجام می شود.

خداشناس اظهار کرد: از این میزان پرواز ۱۷ پرواز مربوط به اعزام کاروان‌های مدینه قبل و ۶ پرواز مربوط به کاروان‌های مدینه بعد است.

اعزام لبیک‌گویان سرزمین وحی و پایان ۲ سال انتظار

نخستین اعزام زائران خراسانی از مشهد به جده عربستان امروز آغاز شد

مدیر روابط عمومی حج و زیارت خراسان رضوی ادامه داد: نخستین کاروان زیارتی زائران حج تمتع خراسان رضوی سال ۱۴۰۱ با ۱۲۰ زائر از خراسان رضوی و ۱۴۰ زائر از خراسان شمالی، امروز - پنجشنبه، ۲۶ خردادماه - با پروازهای مشهد به جده عربستان اعزام شدند.

خداشناس گفت: طی این پروازها هزار و ۱۶۵ زائر در قالب ۱۰ کاروان مدینه بعد از استان خراسان رضوی و ۳۲۷ زائر در قالب سه کاروان مدینه بعد از استان خراسان شمالی از فرودگاه بین المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد راهی جده خواهند شد.

وی افزود: پروازهای مشهد به مدینه نیز از ۳۱ خردادماه آغاز خواهد شد که در این پروازها سه هزار و ۹۰۰ زایر در قالب ۳۰ کاروان مدینه قبل از خراسان رضوی، ۲۲۸ زائر در قالب ۲ کاروان مدینه قبل از خراسان شمالی و ۷۸ زائر در قالب یک کاروان مدینه قبل از خراسان جنوبی از فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد به مدینه منوره عزیمت خواهند کرد.

تمهیدات سفر حجاج در حج تمتع سال ۱۴۰۱

مدیر روابط عمومی حج و زیارت خراسان رضوی در خصوص تمهیدات قبل سفر حجاج به خبرنگار ایرنا گفت: از جمله این تمهیدات در حوزه بهداشت و درمان، انجام معاینات پزشکی زائران است که توسط نمایندگان هیات پزشکی در جمعیت هلال احمر استان انجام می‌شود.

خداشناس افزود: پس از انجام معاینات زائران و صدور تاییدیه سلامت و استطاعت جسمی آنان توسط پزشکان، زائران به حج اعزام می‌شوند و افرادی که به هر دلیلی سلامتشان تایید نشود اگر تا قبل از اعزام روند درمانی را گذرانده باشند به حج اعزام می شوند و در غیر این صورت از سفر آنان ممانعت و سفرشان به سال‌های آینده موکول می‌شود.

وی با بیان اینکه در شهر مکه و مدینه برای خدمت رسانی به زائران در حوزه بهداشت و درمان درمانگاه داریم و نیز هیات پزشکی حج در این شهرها مستقر هستند، ادامه داد: همچنین برای سلامت زائران داروهای مورد نیاز تامین شده تا در صورت نیاز در دسترس آنان قرار گیرد.

وی اظهار کرد: همچنین برای مواقع ضروری و ارائه خدمات اورژانسی با بیمارستان های کشور عربستان هماهنگی های لازم انجام شده است تا در صورت نیاز زائران به آنجا منتقل شوند که در آنجا نیز نماینده هیات پزشکی ایران تا بهبودی کامل همراه زائران خواهد بود.

خداشناس با تاکید بر لزوم تبعیت از قوانین کشور میزبان، گفت: از حجاج خواسته شده تا تمامی موارد و پروتکل‌های بهداشتی اعلام شده از سوی کشور عربستان را با دقت رعایت کرده و برای پیشگیری از شیوع بیماری‌ها به ویژه کرونا، حضور آنان در مسجد الحرام و مسجد النبی بر اساس نوبت دهی‌های خاصی است که کشور میزبان اعلام کرده است و از طریق نرم افزارهای مربوطه‌ به آنان اعلام می شود.

وی عنوان کرد: همچنین پروازهای اعزامی زائران امسال به دلیل محدودیت فرودگاه‌های عربستان در پذیرش هواپیماها، در بازه‌های زمانی متفاوت انجام می‌شود تا از ازدحام جمعیت در فرودگاه‌ها، هتل‌ها و مکان های زیارتی و شیوع بیماری جلوگیری شود و هم خدمت رسانی به زائران به بهترین شکل ممکن صورت گیرد.

مدیر روابط عمومی حج و زیارت خراسان رضوی اضافه کرد: مدت زمان سفر زیارتی حج تمتع بین ۲۵ تا ۳۱ روز متغیر است و معمولا زائر ۵ روز در مدینه ایستایی دارد و مابقی را در شهر مکه مستقر خواهد بود که ایستایی زائران در مدینه برای برخی از کاروان ها، بسته به نوع پرواز و حرکت متغیر است.

وی ادامه داد: به حجاج توصیه می شود تنها داروهای مجازی را، که توسط دکتر مربوطه تجویز شده است، در حین سفر همراه داشته باشند و از همراه داشتن داروهای غیرمجاز و متفرقه خودداری کنند.

همراهی ۱۳ پزشک جمعیت هلال‌احمر با زائران بیت‌الله الحرام خراسان رضوی

نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در خراسان رضوی نیز با بیان اینکه هر سال ۱۰ هزار نفر از استان خراسان رضوی به حج تمتع اعزام می‌شدند، گفت: امسال پس از ۲ سال وقفه در برگزاری سفر حج تمتع، پذیرش متقاضیان سفر زیارتی حج با ظرفیت کمتری انجام شد که در این راستا با هدف بهره‌مندی بیشتر زائران، شمار پزشکان اعزامی با کاروانهای حج نیز تعدیل شد.

محمدرضا واحدی‌جو در گفتگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه امسال ۱۳ پزشک هلال احمر استان در آیین حج همراه زائران بیت‌الله الحرام خواهند بود، افزود: سال های قبل هر کاروان یک پزشک همراه داشت که امسال هر سه کاروان یک پزشک همراه دارند و هر پزشک خدمات لازم را به ۴۰۰ نفر ارائه می‌دهد.

وی ادامه داد: علاوه بر پزشکان همراه کاروانها، هیات پزشکی نیز از مرکز پزشکی حج برای همکاری و ارائه خدمت به زائران در بیمارستانها اعزام می‌شوند.

نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در خراسان رضوی اظهار کرد: طبق برنامه، واکسیناسیون حجاج در مقابل بیماری مننژیت انجام شده و ۲ واکسن دیگر شامل واکسن کووید ۱۹ و فلج اطفال نیز برای کلیه متقاضیان این سفر زیارتی صورت گرفته است.

واحدی جو در خصوص بیماریهای شایع ایام برگزاری حج عنوان کرد: بیماریهای شایع در مناطق گرمسیری مانند گرمازدگی و نیز بیماری‌های گوارشی به دلیل عدم رعایت بهداشت فردی و رعایت پروتکلهای بهداشتی و همچنین خطر بیماریهای تنفسی مانند بیماری کووید ۱۹ وجود دارد، لذا تاکید و محور آموزش‌ها به زائران رعایت مسائل بهداشتی و استفاده از ماسک و نیز تردد در ساعات خنکی هوا است.

وی افزود: البته در این میان بیماریهایی مانند فشارخون و دیابت در بین تمامی افراد جامعه از جمله زائران متقاضی سفر حج وجود دارد که افراد باید مراقب سلامت فردی خود باشند.

وی ادامه داد: کلیه زائران حج تمتع دارای پرونده پزشکی الکترونیک هستند که روند درمان احتمالی، صدور نسخه و خدمات پزشکی برای هر فرد در این پرونده ثبت می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha