به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، نتایج نظرسنجی «بنیاد خانواده ایچیکوویتز» (Ichikowitz Family Foundation ) مستقر در آفریقای جنوبی، تعاملات محدود آمریکا در زندگی کشورهای آفریقایی، این کشور را در فهرست کشورهای محبوب خارجی نزد جوانان قاره آفریقا در رتبه پس از انگلیس و اتحادیه اروپا قرار داده است.
این نظرسنجی که از طریق مصاحبه عمیق و چهره به چهره انجام شده است نشان داد: چین جایگزین آمریکا به عنوان کشوری شده که جوانان آفریقایی در بین کشورهای خارج از این قاره، نظر مثبتی نسبت به آن دارند.
این نتایج نشان داد: تقریبا ۷۶ درصد جوانان آفریقایی نگاه مثبتی به تاثیر چین به کشور و زندگی شان دارند. ۵۴ درصد از همه افرادی که مورد مصاحبه قرار گرفتند گفتند که این کشور آسیایی «تاثیر فراوانی در کشورشان دارد».
نظرسنجی که در سال ۲۰۲۰ در این زمینه انجام شده بود تصویر متفاوتی را نشان می داد. ۸۳ درصد جوانان آفریقایی در این نظرسنجی گفته بودند نگاه مثبتی به آمریکا دارند و ۷۹ درصد همین نظر را نسبت به چین داشتند.
ایور ایچیکوویتز رئیس این بنیاد توضیح داد که این امر به دلیل عوامل مختلفی است و در صدر آنها به دلیل تعامل نسبتا محدود آمریکا در قاره افریقا، در مقابل سرمایه گذاری چین در این زمینه بوده است.
وی گفت: شکی نیست که چین امروز کشور برتر در نقش آفرینی در آفریقا است. ما این موضوع را درک می کنیم که چین تعامل بیشتری در آفریقا دارد و این در شرایطی است که چنین تعاملی از سوی دیگر کشورها کمتر است. در آفریقا، آمریکا نقش بسیار محدودی را ایفا کرده و نقش شرم آوری را در رابطه با سرمایه گذاری و تجارت واقعی و کمک به ساخت زیرساخت های این قاره ایفا کرده است.
این نظرسنجی نشان داد آمریکا از حیث محبوبیت در بین جوانان آفریقایی در رتبه بعد از انگلیس و کشورهای اتحادیه اروپا قرار دارد اما در مقابل ۱۵ کشور دیگر از جمله فرانسه با ۶۶ درصد، هند با ۶۸ درصد و روسیه ۶۳ درصد بیشترین محبوبیت را نزد جوانان آفریقایی دارد.
این نظرسنجی همچنین نشان داد که ساکنان جوان در کشورهای آفریقایی رواندا، مالاوی و نیجریه احتمالا دیدگاه های مثبت تری نسبت به چین و تاثیر این کشور در قاره شان دارند. با این حال چنین دیدگاه های مثبتی باعث نشد که نگاه های منفی نسبت به پکن کاملا منتفی شود.
تقریبا ۵۶ درصد از جوانان، به این ادعای مطرح شده از سوی آمریکا باور داشتند که چین در شیوع ویروس کرونا نقش داشته است. همزمان تقریبا نیمی از جمعیت جوان آفریقا (۳۹ درصد) مخالف دریافت واکسن کووید-۱۹ بودند.
به رغم برخی ادعاها از سوی غرب، پکن بارها هر گونه نقشی در آزمایش تعمدی در ویروس کرونا و شیوع این ویروس را تکذیب کرده است.
نظر شما