به گزارش ایرنا از خبرگزاری آناتولی، اظهارات مولود چاووش اوغلو چهارشنبه در کنفرانس خبری مشترک با همتایان نروژی و ایرلندی خود پس از دیدار آنها از ترکیه در آنکارا پایتخت این کشور بیان شد.
وزیران این سه کشور همچنین در مورد روابط دوجانبه، جنگ در اوکراین و وضعیت انسانی در شمال سوریه تبادل نظر کردند.
چاووش اوغلو تصریح کرد، پاسخهای فنلاند و سوئد نگرانیهای ترکیه را برطرف نمیکند و آنکارا به استکهلم، هلسینکی و ناتو در مورد کاستیها توضیح داده است.
وی اظهار داشت: ترکیه یکی از بزرگترین طرفداران درهای باز ناتو است و آنکارا از نگرانیهای مشروع سوئد و فنلاند که موجب شده است درخواست خود را برای عضویت در ناتو مطرح کنند، آگاهی دارد.
به گزارش ایرنا، رسانهها بعد از ظهر چهارشنبه به وقت تهران گزارش کردند که ترکیه پیشنهاد تازه ناتو در زمینه برگزاری نشست سهجانبه میان ترکیه، سوئد و فنلاند را رد کرده است.
«ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران ضمن اشاره به حضور ولودمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در نشست آتی ناتو در مادرید، گفت: اعضای ناتو در حال بررسی نگرانی ترکیه نسبت به پیوستن سوئد و فنلاند به این پیمان نظامی هستند.
فنلاند و سوئد در ۱۸ مه (۲۱ اردیبهشت) درخواست عضویت خود در ناتو را برای استولتنبرگ دبیرکل سازمان آتلانتیک شمالی ارسال کردند.
عضویت فنلاند و سوئد در اتحاد ناتو منوط به تائید یکپارچه کشورهای عضو ناتو است.
تمامی ۳۰ کشور عضو ناتو باید برنامههای توسعه این سازمان و عضویت کشورهای جدید را تائید کنند.
ترکیه به این دلیل عضویت این دو کشور در ناتو را به چالش کشیده که آنها با افراد مرتبط با گروه شبه نظامی کارگران کردستان (پ. ک. ک) که آنکارا آنها را تروریست میداند، در ارتباط هستند؛ این دو کشور در سال ۲۰۱۹ صادرات تسلیحات به ترکیه را به همین دلیل متوقف کردند.
سوئد و فنلاند میگویند که تروریسم را محکوم کرده و از همکاری احتمالی با آنکارا در این رابطه استقبال میکنند.
در همین حال وزارت امورخارجه فنلاند ۴ خردادماه ۱۴۰۱ اعلام کرد که هلسینکی و استکهلم معتقدند مذاکرات اخیر با ترکیه در مورد پیوستن آنها به ناتو بهاندازه کافی سازنده بوده است و قصد دارند مذاکرات را در همین خصوص ادامه دهند.
نظر شما