به گزارش خبرنگار ایرنا، علی منصفیراد روز پنجشنبه در نشست پیگیری ایجاد قطب دامپروری کشور گفت: مطالعات پروژه ملی قطب دامپروری کشور در شهرستان مهدیشهر در حوزه های هفت گانه دامپروری، کشاورزی، گردشگری، مدیریت، بازرگانی، فرهنگی و مهندسی ذیل کارگروه های تخصصی در حال انجام است.
وی از طرح ملی" قطب دامپروری مهدیشهر" به عنوان یک نقطه عطف در رشد و توسعه صنعت دامپروری در استان سمنان نام برد و با اشاره به فازهای سهگانه پیشبینی شده در اجرای این طرح مهم ملی افزود: براساس تفاهمنامه منعقد شده، جهاددانشگاهی استان در انجام مطالعات سه فاز این طرح مشارکت دارد.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان از انجام مطالعات این طرح از سوی جهاددانشگاهی استان خبر داد و گفت: علاوه بر این، ایجاد ایستگاه اصلاح نژاد گوسفند سنگسری نیز بر عهده جهاددانشگاهی استان است ضمن اینکه جهاددانشگاهی استان در همین راستا پروژه احداث مرکز اصلاح نژاد و مرکز بهنژاد دامی با تکیه بر دام سبک را نیز به عنوان یک طرح ملی فناورانه در حال اجرا دارد.
منصفی راد ادامه داد: این طرح فناورانه در راستای تحقق شعار سال و توجه به منویات مقام معظم رهبری در خصوص سال تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین و در قالب یک ایستگاه تخصصی عملیاتی میشود و می تواند به عنوان یک بازوی اجرایی به اجرایی شدن بهتر طرح ملی" قطب دامپروری مهدیشهر" کمک کند.
وی تاکید کرد: جهاددانشگاهی در سطح ملی و با اتکا به دو پژوهشگاه بزرگ رویان و ابنسینا از توانمندی بسیار بالایی در این بخش برخوردار است که انتقال دانش آن به استان میتواند به رشد و توسعه بیشتر استان نیز کمک کند.
وی از ارتباط و تعامل خوب بین وزارت جهادکشاورزی و سازمان جهاددانشگاهی به عنوان یک فرصت مناسب برای اجرایی شدن طرح ملی" قطب دامپروری مهدیشهر" و ارتقا سطح همکاری های جهادکشاورزی و جهاددانشگاهی در استان یاد کرد و افزود: راه اندازی مرکز بهنژاد دامی جهاددانشگاهی استان به عنوان یک طرح فناورانه به تایید جهاددانشگاهی کشور رسیده و بخشی از اعتبارات آن نیز تامین شده است.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان از خرید تجهیزات آزمایشگاه پایه جهاددانشگاهی در مرکز بهنژاد دامی جهاددانشگاهی استان در شهرستان مهدیشهر خبر داد و عنوان کرد: تجهیزات متعددی با اعتباری افزون بر ۱۱ میلیارد تومان خریداری شده است.
منصفیراد از تلاش برای راه اندازی این مرکز تا اواخر خرداد یا اوایل تیرماه امسال خبر داد و اظهارامیدواری کرد: با راهاندازی مرکز اصلاح نژاد و به نژاد دامی و ایستگاه اصلاح نژاد دام سنگسری، بسترهای لازم برای رشد و توسعه بیشتر صنعت دامپروری در استان سمنان و خصوصا شهرستان مهدیشهر فراهم شود.
وی با اشاره به ظرفیت های بالای جهاددانشگاهی در حوزه های علمی و پژوهشی گفت: علاوه بر این وجود مرکز ملی ژنتیک ایران در جهاددانشگاهی و بهرهمندی آن از یک بانک غنی ژن در حوزههای زیستی، گیاهی و جانوری نیز میتواند، علاوه بر زمینهسازی برای همکاریهای بیشتر بین جهادکشاورزی و جهاددانشگاهی استان به پیشبرد بهتر طرح ملی" قطب دامپروری مهدیشهر" نیز کمک کند.
در این نشست معاون استاندار، تعاونی های کشاورزی پرور شهرستان مهدیشهر، اعضای هیئت مدیره تعاونی مهدیشهر، اعضای شورای شهر، اعضای شرکت تعاونی عشایری، شرکت تعاونی کشاورزی شهرستان، مسوولین اداره منابع آب و جهادکشاورزی شهرستان مهدیشهر حضور داشتند.
نظر شما