امام جمعه قشم: امنیت غذایی از مهم ترین مولفه های امنیتی در یک کشور است

قشم - ایرنا - امام جمعه قشم گفت: امنیت غذایی از مهم ترین مولفه های امنیتی در یک کشور و جامعه است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام غلامرضا حاجبی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته قشم که با حفظ شیوه نامه های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی در مصلی امام علی(ع) این شهرستان برگزار شد، با تبریک فرا رسیدن روز جهاد کشاورزی (تشکیل جهاد سازندگی به فرمان حضرت امام خمینی(ره) در سال ۱۳۵۸) اظهار داشت: جهاد سازندگی باید در دل جهاد کشاورزی احیاء شود.

وی ادامه داد: تشکیل جهاد از عنوانش پیدا است، یعنی با روحیه جهادی در ابتدای انقلاب برای سازندگی انقلاب محیا و آماده بودن که امروز نیز به این روحیه احتیاج است، یعنی امری نیست که منقطع بشود و ما به این روحیه جهادی هر روز احتیاج داریم آن هم همراه با تخصص کافی اگر بود سازندگی را به همراه خواهد آورد.

امام جمعه قشم توضیح داد: جهاد کشاورزی که تلفیقی از سازمان های مختلف از جمله سازمان امور اراضی کشور، سازمان شیلات ایران، سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و سازمان دامپزشکی کشور است، باید در مسئله امنیت غذایی کشور است نقش بهتری را ایفاد کند، چرا که از مهم ترین مولفه های امنیتی در یک کشور و جامعه همین امنیت غذایی است که در گرو فعالیت های جهاد کشاورزی است.

حجت الاسلام حاجبی اضافه کرد: بالاتر از امنیت غذایی اقتدار غذایی است، در همین زمان جنگ با داعش ترک ها آمدند و هواپیمای روس ها را زدند اما روسیه واکنش آنچنانی نشان نداد و دلیل آن هم این بود که یکی از کشورهای که روس ها در مسئله مواد غذایی به آن نیاز داشتند ترکیه بود و سالیانه ترکیه چند صد میلیارد دلار پول از روسیه بابت صادرات مواد غذایی به آن کشور می گیرد، اینجا یعنی چربیدن حتی اقتدار غذایی بر اقتدار نظامی بود، امنیت غذایی این قدر اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه بنابراین باید اقتدار غذایی یک کشور تامین شود، گفت: بعضی ها در موضوع اقتدار غذایی واقعا به کشور خیانت کردند و این خیانت نه اهمال کاری و نه سهل انگاری بود، با برنامه خیانت کردند، سال های زیادی است که امام جامعه فریادش بر خودکفایی گندم و نظایر آن است، این روندی که امروز در دنیا مشاهده می کنید، ایران نباید آسیبی می دید و باید کم ترین آسیب به کشور ما می رسید.

امام جمعه قشم افزود: یک مسئله دیگری که باید به اشاره شود جلوگیری از این تغییر کاربری ها است که امروز در اراضی بی سند در کل کشور، استان هرمزگان و شهرستان قشم انجام می شود که این مسئله هم جای دقت دارد در همین شهرستان نخیلات و باغ های کشاورزی بوده است که جهاد کشاورزی این ها را احیا کنند.

وی با اشاره به اینکه شهرستان قشم، شهرستان کوچکی نیست که به زمین نیاز داشته باشد، اظهار داشت: ما می توانیم بخشی از نیازهای کشاورزی را خودمان در این شهرستان تامین کنیم، در عین حال در حوزه های دیگری مثل شیلات که در مربوط به جهاد کشاورزی است، چرخه تولید باید کامل شود که آن هم ناقص است، یعنی از علوم دانشگاهی در آن نیست یا کم است، در تولید و صید تا حدودی خوب است، اما غیر دانشی است، در حوزه فرآوری که هیچ چیزی وجود ندارد و تقریبا ما نداریم و ارزش افزوده هم اینجا بیشتر است.

حجت الاسلام حاجبی با بیان اینکه آنقدر در قاچاق قوی هستیم که قاچاق ماهی هم می کنیم که این لا بُعد فرآوری بزرگی است، افزود: ما وقتی صنایعی را می توانیم داشته باشیم که جلوگیری کند آنها را نداریم و قاچاق می شود، گمرک شیلاتی که نداریم، دستگاه ها و شرکت های دانش بنیان مربوط به حوزه شیلات نداریم، در علوم و فنون و دریایی که مربوط به حوزه شیلات است آن هم بسیار پایین است.

وی با بیان اینکه خیلی خوب نداریم که می شود آنها را ایجاد کرد، گفت: در همین شهر قشم ۲ واحد دانشگاهی علمی - کاربردی هم در منطقه آزاد و هم در شهرداری وجود دارد، چرا رشته های که مربوط به شیلات و کشاورزی است در آنها ایجاد نمی شود، اگر ایجاد شده و اطلاع ندارند، اطلاع رسانی کنند و بعضی از رشته ها آمدند و به ما گفتند که داریم، یعنی تحصیلاتی که شغل آفرین باشد اکنون خیلی از رشته ها شغل آن شخص در هاله ای از ابهام است که آیا بشود یا نشود، فلسفه ایجاد این دانشگاه های علمی - کاربردی ایجاد شغل بود.

امام جمعه قشم یادآور شد، ایجاد رشته های گردشگری، دامپزشکی، بهداشت محصولات دامی را در این مراکز می توانیم ایجاد کنیم، مسوولین ۲ واحد عملی - کاربردی این رشته ها را ایجاد کنند.

وی با اشاره به اینکه برخی افراد که نه خودشان قاچاق دام را حرام می دانند و نه به دیگران این عمل حرام را تذکر و گوش زد می کنند، افزود: این همه قاچاق دام انجام می شود که خدا کند این افراد قاچاقچیان را به ادامه این کار تشویق نکنند، آن وقت هزینه آن بر دوش مردم است و هم امنیت غذایی مردم را دچار آسیب می کنند در عین حال ما می توانیم این را در قالب صنایع گوشتی احداث کنیم تا هم شغل ایجاد شود و هم صادرات انجام شود.

حجت الاسلام حاجبی با بیان اینکه اینجاها است که باید یک کار دانش بنیانی انجام شود و روحیه جهادی باید صورت بگیرد، اظهار داشت: کار جهادی و اقدام جهادی اینجا است صنایعی که مربوط به کشاورزی است در همین این استان و این شهرستان ایجاد بشود در عرض آن تحصیلات مرتبط با آن هم به رشته های دانشگاهی اضافه شود و این پیوند دانشگاه و صنعت باعث رفع بیکاری می شود هم خیلی از مشکلات را هم حل می کند و صادرات هم رونق می گیرد.

وی با اشاره به اینکه آیا ما در صنایع شیمیایی یا پالایش گاز ما رشته تحصیلی در ۲ دانشگاه سطح شهرستان قشم داریم، گفت: اگر رشته های  ایجاد شده و داریم، اطلاع رسانی کنید، این همه ما آب شیرینکن ها داریم که باید احداث شود و مشکل آب در سطح شهرستان وجود دارد، آیا برای تعمیر و نگهداری آنها در حال تربیت متخصص هستیم ما برای این چقدر دانشجو و متخصص تربیت کرده ایم.

امام جمعه قشم با طرح این پرسش که چرا دانشجویانی را بر اساس نیازهای امروز و فردا شهرستان تربیت نمی کنیم، افزود: متوالیان آموزش دور همدیگر بنشیند و این آموزش های دانشگاهی که آینده جوانان را تضمین می کند ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه ۳۱ خرداد روز شهادت شهید دکتر مصطفی چمران و روز بسیج استادان است، گفت: شهید چمران یک نخبه جهادی بود، من می شناسم در همین این جزیره استادانی دانشگاهی را که با همین روحیه بسیجی هستند، هم خوش فکرند و هم فعالیت های طولانی در دانشگاهها داشته اند، این استادان کنار یکدیگر جمع بشوند و با یک تعامل و همفکری آن آموزش های کاربردی که برای شهرستان لازم است، ایجاد و اقدام کنند تا رشته های متناسب با ظرفیت جزیره تعریف شود.

حجت الاسلام حاجبی با اشاره به اینکه در هفته جاری هفته قوه قضاییه و هفته عدالت و شهادت مظلومانه آیت الله دکتر بهشتی و ۷۲ تن از یاران امام خمینی (ره) با انفجار بمب به دست منافقان در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی را در سال ۱۳۶۰ داریم، اظهار داشت: هفته پیش رو خیلی با اهمیت است، پایه و اساس زندگی اجتماعی بر اساس عدالت و قضاوت است که هم باید تشکر کنیم از عزیزان دستگاه قضایی شهرستان و هم به آنها تبریک می گویم.

وی افزود: روحیه مردمی دادستان و رییس دادگستری شهرستان قشم از ویژگی های بسیار خوب آنان است که باقی مدیران شهرستان قشم هم همین طور باید باشند این دو مسوول قضایی در دل مردم قشم جا دارند و بارها هم که با یکدیگر مباحثه ای داریم این رفت و آمدهای مردمی سبب شده در کنار آن کار تخصصی و کارآمدی که این دو مسوول دارند آموزش های قضایی و حقوقی به ویژه در حقوق خانواده به مردم داده شود.

امام جمعه قشم گفت: دغدغه مندی مجموعه قضایی شهرستان قشم در خیلی از حوزه ها بی نظیر است که من فقط به سه حوزه آسیب های اجتماعی، مبارزه با قاچاق و بازار موجر و مستاجر اشاره می کنم، به طوری که در حوزه موجر و مستاجر و افزایش اجاره مسکن در جزیره قشم هفته گذشته بسیار خوب وارد شدند، اما هنوز مستاجرین اذیت می شوند و عنوان می کنند آیا خانه های بزرگ شده، هوای قشم عوض شده و دریا به بیرون مروارید می دهد که اینقدر اجاره مسکن زیاد شده که ما متوجه نشدیم.

وی با اشاره به اینکه مردم قشم به ویژه افرادی که مستاجر هستند حقوق ثابتی دارند، افزود: مالکان به مستاجران رحم کنند یک بخشی از این مسئله توصیه اخلاقی است بخش دیگرش قطعا ضربه قضایی است، وارد به آن مسائل شاید لازم نباشد اما اگر اجباری واقعا باشد در دفاع از حقوق عموم مردم به عنوان یک حق اجتماعی دستگاه قضایی ورود پیدا خواهد کرد، همین طور که در هفته گذشته هم ورود پیدا کردند.

حجت الاسلام حاجبی با بیان اینکه در هفته جاری روز تبلیغ و اطلاع رسانی دینی را هم پیش رو داریم که این را هم با یک مثال می خواهم توضیح بدهم، گفت: تبلیغات و اطلاع رسانی دینی بسیار مهم است اما شما یک سرودی تحت عنوان «سلام فرمانده» را از یک شهری با اجرای یک تعدادی نوجوان آغاز کردند، ایده این سرود از سوی یک امام جمائت و یک روحانی است، شعرش را یک شاعر اهل مسجد سروده و اجراش با یک مداح اهل مسجد است.

وی اظهار داشت: یعنی یک سرودی که نه در شهر خودش، نه در استان گیلان و نه در کشور ایران با لهجه ها و گویش های مختلف اینجا محصور نشد در دنیا امروز شما می بینید که همه دارند آن را می خوانند و این اثر بزرگ فرهنگی است که کوچک و بزرگ زیر لب آن را زمزمه می کنند.

امام جمعه قشم افزود: همه این کار حول محور مسجد انجام شده و تبلیغ دینی است، این تبلیغ موثر دینی مسجد محور است و مسجد باید این گونه باشد، هیات مذهبی اگر تربیت نسل شهید را انجام نداد بدرد نمی خورد و سکولار است، اگر چه گوشت و برنج و غذای نذری خوب توزیع کند و شلوغ هم باشد به درد نمی خورد.

وی گفت: اگر مسجد عالم پرورش نداد به درد نمی خورد، اگر محصل فرهنگی و اجتماعی را تربیت نکرد به درد نمی خورد، مسجد پرورشگاه اسلامی است و تربیت دینی باید اینطور باشد، ما نهادهای فرهنگی را ایجاد کردیم، نهاد فرهنگی باید ببینیم بود و نبودش فرق دارد یا نه، این مسجد در این محله بود و نبودش فرق دارد یه نه، این امام جماعت بود و نبودش فرق دارد یا نه، اگر نبودش در آن محله ضرر می رسد پس باید بودنش ضروری است و کار فرهنگی باید اینطور تعریف شود و گرنه بعضی از کارهای عادی که در حال انجام است.

حجت الاسلام حاجبی تاکید کرد: فعالیت های فرهنگی مسجد محور باید باشد و مساجدی که فعال هستند واقعا در این زمینه موفق هستند و تضمین موفقیت مسجد هم در گرو همگرایی همه ارکان مسجد است.

وی با اشاره به اینکه روز اول تیر روز اصناف را پیش رو داریم، اظهار داشت: متاسفانه در شهر قشم هنوز اتحادیه انصاف تشکیل نشده که این هم یک مطالبه ای است، آغاز صرفه جویی در  مصرف آب را داریم که حق است که باید جلوی اصراف گرفته شود اما والله ما آبی را آنقدر نداریم که صرفه جویی کنیم در برخی از روستاهای که ۶۰ روز آب ندارد چگونه باید صرفه جویی کند.

امام جمعه قشم یادآور شد، سه ماه از ورود وزیر نیرو به شهرستان قشم گذشته است، چند وقت دیگر هم صبر خواهیم کرد، قول های دادند اما مردم حق دارند که ببیند سفرش یک سفر پر ثمر بوده است یا نه، اینکه در جزیره بگویند که حالا ساحل گردی هم بشود خوب است و قدم شان بر روی چشم اما اثر باید داشته باشد و ما منتظر این اثری هستیم که در زندگی مردم دیده بشود، چون مردم به این دولت اعتماد دارند و رییس جمهور آن را عزیز می دارند و دلسوز و وزرا هم باید در همین طراز حرکت کنند.

وی افزود: امروز بحمدالله باید تشکری هم از مدیرعامل منطقه و بنیاد مسکن داشته باشم از اینکه بخشی از وعده متوازن غرب و مرکز شهرستان قشم عملیاتی شده و بحث ساخت مسکن جوانان از غرب جزیره آغاز شده است که این اتحاد و همدلی وجود دارد و کارهای بیشتر و بهتر به جلو خواهد رفت و هر چقدر این اتحاد و همدلی بیشتر بود کار مردم هم رونق خواهد گرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha