به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، دانشگاه سیستان و بلوچستان با همکاری انجمن علمی مطالعات صلح ایران نخستین مدرسه بین المللی تابستانی ویژه دانشجویان و دانش پژوهان افغانستانی را به مدت بیش از چهار ماه در قالب برنامه بین المللی «قلب آسیا» برگزار می کند.
در سال ۲۰۱۱ به ابتکار دو کشور افغانستان و ترکیه برنامه ای با عنوان «فرایند استانبول» آغاز به کار کرد. در این برنامه ۳۰ کشور گرد هم آمدند تا با کمک به افغانستان در حوزه های گوناگون، به صلح و امنیت منطقه ای و جهانی یاری رسانند.
در این چارچوب، طرحی با عنوان «قلب آسیا» مطرح شد و ایران در این طرح پذیرفت که به افغانستان در زمینه پیشرفت آموزش عالی یاری رساند. از این رو، دانشگاه سیستان و بلوچستان با توجه به نزدیکی جغرافیایی، تاریخی و فرهنگی به عنوان کانون ملی همکاری های علمی با افغانستان از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام شد.
از آغاز سال ۱۴۰۱، به ابتکار و همکاری دانشگاه سیستان و بلوچستان و انجمن علمی مطالعات صلح ایران، برنامه مفصلی با عنوان مدرسه تابستانی بین المللی ویژه دانشجویان و پژوهشگران افغانستانی (اعم از کسانی که ساکن افغانستان یا ایران و یا دیگر کشورهای جهان هستند) تدارک دیده شده است.
این مدرسه تابستانی برای نخستین بار با حضور ۴۳ استاد برجسته از هر دو کشور ایران و افغانستان در بیش از ۲۶۰ ساعت آموزش آنلاین و در قالب ۹ سرفصل تخصصی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی از ۳۱ خرداد تا ششم آبان ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.
شرکت برای عموم دانشجویان و پژوهشگران افغانستانی ساکن افغانستان، ایران و سایر کشورها رایگان است و در پایان هر یک از دوره ها به کسانی که در بیش از 70 درصد کارگاه ها فعالانه شرکت داشته اند گواهینامه این دوره آموزشی بین المللی اعطا می شود.
مهلت ثبت نام تا ٢٩ خرداد/جوزا ١٤٠١ و آغاز کلاس ها از ٣١ خرداد/جوزا ١٤٠١ اعلام شده است.
علاقه مندان برای ثبت نام به نشانی https://www.usb.ac.ir/meet مراجعه کنند. جزییات این برنامه را اینجا مشاهده کنید.
نظر شما