رفع معضل بیکاری چهارمحال و بختیاری نیازمند تقویت اقتصاد دانش‌بنیان است

شهرکرد- ایرنا- استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: برای رفع بحران بیکاری و پایداری و تثبیت مشاغل در استان پرداخت تسهیلات به تنهایی کافی نیست بلکه باید از روش‌های اقتصاد دانش‌بنیان بهره گرفت.

به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامعلی حیدری روز یکشنبه در نشست ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان این استان اظهار داشت: این استان علاوه‌بر دارا بودن نرخ بالای بیکاری، از تولید ناخالص داخلی کشور نیز سهم پایینی دارد از همین رو برای افزایش سهم خود و رونق و توسعه اقتصادی باید از ظرفیت‌های اقتصاد دانش‌بنیان بیش از پیش بهره‌گیری شود.

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد دانش‌بنیان باید موتور محرکه رشد و توسعه استان باشد، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب نه تنها امسال را سال تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین نامگذاری کردند بلکه همواره بر ضرورت حرکت اقتصاد کشور به سمت دانش‌بنیان تاکید می‌کنند از همین رو باید تمامی فعالیت‌های خود را بر این محور برنامه‌ریزی کنیم.

استاندار چهارمحال و بختیاری، بهره‌وری را از مهمترین ویژگی‌های اقتصاد دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: اقتصاد دانش‌بنیان یک شیوه تولید اقتصادی صرف نیست بلکه متوجه همه مناسبات تولید بوده و نقش دولت در این میان ریل‌گذاری فعالیت‌ها بر این محور است.

حیدری به انتظارات خود از مدیران دستگاه‌های اجرایی در راستای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان در استان اشاره کرد و گفت: بسترسازی ایجاد درک واحد از مقوله اقتصاد دانش‌بنیان مهمترین موضوعی است که مدیران باید به آن بپردازند.

وی ادامه داد: شناخت مفهوم دقیق اقتصاد دانش‌بنیان و برنامه‌ریزی برای تحقق آن، شناسایی فعالیت‌های مردمی دانش‌بنیان و تشکیل انجمن فعالان دانش‌بنیان مردمی و ترویج و انتقال یافته‌ها به سایر فعالان تولیدی، فرهنگسازی و استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی و داشتن نگاه جدی، مسوولانه و دلسوزانه به نخبگان و مقوله اقتصاد دانش‌بنیان از دیگر انتظاراتی که دستگاه‌های اجرایی استان باید در تحقق آن تلاش کنند.

استانداری چهارمحال و بختیاری همچنین بر افزایش سهم اعتبارات تحقیق و پژوهش دستگاه‌های اجرایی تاکید کرد و گفت: علاوه‌بر آن باید پیوند عمیق و کاربردی بین مراکز علمی و آموزشی با بخش تولید به ویژه در حوزه صنعت و کشاورزی ایجاد شود.

حیدری با انتقاد از عملکرد برخی شرکت‌های دانش‌بنیان، خاطرنشان کرد: برخی از شرکت‌ها در حوزه تجاری‌سازی، تحقق ارزش‌افزوده و رقابت‌پذیری موفق عمل نکردند که می‌طلبد در این خصوص نیز آسیب‌شناسی شود.

به گزارش ایرنا، در پارک علم و فناوری استان ۱۵۰ واحد و ۴۵ شرکت دانش‌بنیان فعال است.

شرکت‌های دانش‌بنیان چهارمحال و بختیاری تاکنون موفق به تولید ۲۷۵ دانش فنی شده‌اند که از این تعداد ۹۷ دانش فنی تجاری‌سازی شده است و طی سالهای اخیر بیش از ۱۰۰ اختراع از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و واحدهای رشد در این استان به ثبت رسیده است.

از مجموع شرکت‌های دانش‌بنیان استان، ۲ شرکت خلاق بوده و ۳۸ شرکت نیز دارای مجوز از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری است. علاوه‌برآن شرکت‌های دانش‌‎بنیان چهارمحال و بختیاری برای حدود یک هزار نفر در این استان اشتغالزایی کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha