به گزارش ایرنا، ماریا زاخارووا طی پیامی در تلگرام نوشت: در مورد احتمال قحطی کارشناسان هر چه بیشتر به سمت یک سناریوی بدبینانه گرایش پیدا میکنند و این تقصیر رژیمهای غربی است که بهعنوان محرک و ویرانگر عمل میکنند.
به گفته زاخارووا، غرب در برنامهریزی سیاست کشاورزی خود مرتکب اشتباهات سیستماتیک شده است و با مکانیسمهای مالی و پولی کوتهبینانه خود که در طول همهگیری کووید-۱۹ ایجاد شده است، باعث تورم جهانی شده است.
سخنان سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در حالی عنوان می شود که جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان این ادعا که روسیه مانع صادرات غلات از اوکراین است و بنادر و انبار مواد غذایی در این کشور را نابود کرده است تصریح کرد که تحریمهای اتحادیه اروپا عامل بحران غذایی در جهان نیست.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین مدعی شد که روسیه با جلوگیری از صادرات غذا از گرسنگی در جنگ اهرمسازی میکند. وی ادعا کرد: روسیه مانع صادرات اوکراین شده و انبار مواد غذایی، بنادر و زیرساختهای حملونقل را نابود کرده است. این کار روسیه است نه ما. این اقدامات باعث بحران غذا شده است.
بورل ادامه داد: هنگامی که جلوی صادرات بالغ بر ۲۰ میلیون تُن گندم در انبارهای اوکراین گرفته شده و اجازه رسیدن آن به مصرف کنندگان داده نمیشود مردم از گرسنگی رنج میبرند.
روسیه و اوکراین سبد نان جهان و صادر کننده برتر محصولات غلات مانند گندم، ذرت و جو هستند که در سال ۲۰۲۰ میلادی، هر کدام از آن دو کشور حدود نیمی از گندم تولیدی خود را به کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا صادر کرده بودند.
جنگ اوکراین عرضه غلات و سایر کالاهای مورد نیاز منطقه مانند دانههای روغنی، روغن پخت و پز و کود را مختل کرده است.
حدود یک چهارم مجموع صادرات گندم روسیه و اوکراین و نیمی از صادرات ذرت دو کشور برای سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ میلادی متوقف شده است.
نظر شما