کارشناس سلامت: سبک زندگی ناسالم از عوامل اصلی بیماری فشار خون است

کرمانشاه- ایرنا- رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: سبک زندگی ناسالم و استرس از عوامل اصلی بیماری فشارخون است.

دکتر «حسین بیگلری» روز پنجشنبه به ایرنا افزود: بیماری فشار خون بالا قاتل خاموش هم نامیده می شود چون خیلی از افراد از ابتلا به فشار خون بالای خود مطلع نیستند.

وی اظهار داشت: فشار خون اگر از ۱۴ روی ۹ سانتیمتر جیوه بالاتر برود فشار خون بالا گفته می شود و برای اینکه بفهمیم فرد مبتلا است یا خیر حتماً باید از دستگاه فشارسنج استفاده شود.

رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: فشار خون بالا معمولا همراه با سایر بیماری‌ها مثل دیابت است، یکی از دلایل فشار خون بالا بیماری‌های کلیوی است دقت شود چربی خون بالا نیز معمولا همراه فشار خون بالا است.

وی اضافه کرد: افراد باتوجه به بحران کرونا و کم تحرک تر شدن جامعه، افزایش استرس، بی خوابی های شبانه و اضافه وزن در معرض ابتلا به فشار خون بالا  قرار می گیرند. سرانه مصرف نمک در کشور ما بیش از استاندارهای جهانی است.

بیگلری عنوان کرد: این بیماری بیش از ۲۰ درصد افراد جامعه را درگیر کرده است لازم است اولاً از ابتلا به آن پیشگیری کنیم و در صورت ابتلا روش های کنترل آن لحاظ شود.

وی تصریح کرد: یکی از دلایل فشار خون بالا بودن سن است. دلایل ثانویه دیگری هم مانند پرکاری تیروئید و در برخی از ورزشکاران استفاده از داروهای نیروزا و کورتون ها و مصرف بی رویه مسکن ها باعث افزایش ابتلا به فشارخون می شود.

رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: در واقع یکی از مهمترین عوامل تهدیدکننده سلامت انسان‌ها فشارخون بالا است و چنانکه فشار خون در حدود طبیعی کنترل نشود با عوارض خطرناکی مثل سکته های قلبی، مغزی و عوارض دیر رسی که بر روی کلیه و چشم اثرگذار خواهد بود همراه می باشد.

وی در ادامه گفت: تغذیه سالم، کنترل استرس، کاهش وزن، عدم استعمال دخانیات و کم کردن مصرف نمک و شکر که به سم سفید معروف هستند در پیشگیری از ابتلا به فشار خون بالا بسیار تأثیرگذار است. در این رابطه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با همکاری سایر سازمان‌ها و ادارات برنامه منع تبلیغ کالاهای آسیب رسان به سلامت را پیگیری می کنند.

بیگلری افزود: مراکز جامع سلامت تحت پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه ها برای افرادی که دارای پرونده سلامت الکترونیک و دارای سن بالای ۳۰ سال هستند پرونده‌های ارزیابی خطرسنجی بروز بیماری ها را تشکیل می دهند و اگر فرد در گروه‌های پرخطر باشد سه ماه یکبار باید فشارخون به اندازه گیری شود در گروه هایی با ریسک خطر متوسط ۶ ماه و در گروه های کم خطر ۹ ماه تا یکسال وضعیت سنجی می شود. کسانی که مبتلا به فشار خون بالا هستند علاوه بر اصلاح سبک زندگی حتما داروهای تجویز شده توسط پزشک معالج خود را به طور منظم مصرف کنند.

 وی تاکید کرد: استفاده از داروها بخصوص داروهایی که ممکن است فشار خون را بالا می برد حتماً با تجویز پزشک انجام شود.

رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پایان گفت: افراد بالای ۳۰ سال حتما نسبت به سنجش فشار خون خود توجه بیشتر واقدام لازم انجام دهند و از خطر این قاتل خاموش غافل نشوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha