به گزارش ایرنا، علی محمد زنگانه روز چهارشنبه در گردهمایی جهادگران عرصه فرهنگ و تبلیغ گفتمان ساز گلستان افزود: این استان با وجود ظرفیت های فراوان جزو سه استان ضعیف کشور از نظر درآمد سرانه خانوارها است.
وی بیان کرد: ۷۵ درصد جمعیت روستایی و ۴۱ درصد جمعیت شهری گلستان جزو پنج دهک کم برخوردار هستند.
استاندار گلستان ادامه داد: درآمد ناخالص استان در سال گذشته ۵۶ هزار میلیارد تومان بوده که این رقم ۱.۱ دهم درصد از مجموع درآمد ناخالص کشور است.
زنگانه گفت: گلستان در ضریب جینی توزیع درآمد شهر و روستاها در ردیف بیست و هفتمین استان کشور قرار دارد که باید تلاش شود درآمد ناخالص گلستان در افق ۱۴۰۴ از ۵۶ هزار میلیارد تومان فعلی به حداقل ۲۲۵ هزار میلیارد تومان و حداکثر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان برسد.
وی خاطر نشان کرد: گلستان ظرفیت درآمد ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی دارد اما به دلایل بسیاری از جمله نبود زیرساخت ها چند سال از میانگین کشوری عقب تر است.
زنگانه افزود: بسیاری از استان ها زیرساخت های آب، برق، راه و سد را برای رسیدن برای پیشرفت و توسعه دارند اما منطقه آزاد گلستان از زیرساخت های اساسی مانند برق برخوردار نیست.
وی به کمبود آب آشامیدنی به خصوص در ماه های گرم سال در گلستان اشاره کرد و گفت: این استان هزار و ۶۰۰ لیتر در ثانیه کسری آب آشامیدنی دارد.
استاندار گلستان گفت: ۹۵ درصد آب آشامیدنی مورد نیاز استان از چاه ها برداشت می شود که نتیجه آن در بلند مدت فرونشست زمین و آسیب های زیاد ناشی از آن است.
زنگانه افزود: یکی از راه حل های برطرف شدن این مشکل و تامین آب مورد نیاز ۵۳۵ هزار شهروند ساکن شرق گلستان و صنعت و محیط زیست مستقر در این منطقه، بهره برداری از سد نرماب است.
وی اظهار داشت: برای تامین آب آشامیدنی گلستان ۳۹ هزار میلیارد تومان از اعتبارات سفر استانی هیات دولت و برای تامین آب و برق ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: در حوزه کشاورزی سه هزار و ۸۰۰ میلیارد با اولویت احداث تاسیاست زیربنایی، پرورش میگو و ماهیان خاویاری، توسعه باغات دیم و آبیاری حدود ۱۱۰ هزار هکتار زمین های شیب دار، اسب، آبخیزداری و مدیریت آب، اصلاح مراتع و شبکه های گلخانه ای در نظر گرفته شده است.
زنگانه افزود: گلستان به عنوان نگارستان ایران و رنگین کمان اقوام با هشت اقلیم مختلف از ظرفیت های خدادای و امکانات فراوان می تواند از استان های برتر کشور در جهت پیشرفت و آبادانی باشد.
امام جمعه اهل سنت آق قلا هم در این مراسم گفت: تبلیغ و اطلاع رسانی دینی در عصر حاضر گنج روحی و معنوی جامعه اسلامی است.
آخوند عبدالرزاق رهبر افزود:توجه ویژه به فرهنگ اصیل اسلامی می تواند میزانی برای ایمان یک مومن، طلبه، موسس، خادم اسلام، محسنین و مدیریت فرهنگ جامعه باشد که با تزریق روحی گنج معنوی تبلیغ رونق بخشیده می شود.
وی بیان کرد: در مفاهیم قرآنی تبلیغ و اطلاع رسانی فرهنگی بسیاری شده و به این مهم توجه ویژه شده است.
امام جمعه اهل سنت آق قلا گفت: هر قسمت از قرآن و مفهوم معنوی آن، گویای تبلیغ و اطلاع رسانی است و فرهنگ تبلیغی و اطلاع رسانی رسول اکرم (س) در صدر اسلام و امامین انقلاب سبب شده شهدای بزرگی چون چمران، رجایی، حاج قاسم و بزرگان بسیاری پرورش پیدا کنند.
در پایان این مراسم، نمایشگاه روایتی از نهضت اسلامی استان گلستان به مناسبت هفته تبلیغ و اطلاع رسانی دینی و تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی با محور تبلیغ گفتمان ساز در محورهای شهدای روحانیت، مرکز فرهنگی تبلیغی ادیان و مذاهب اسلامی، مدارس در تراز انقلاب اسلامی (صدرای ولایت)، دارالقرآن کریم، بانوان تمدن ساز، هیئت تراز انقلاب اسلامی، امام، امت و حکمرانی مردمی با حضور مسوولان استانی و شهرستانی در اداره کل تبلیغات اسلامی گلستان با حضور استاندار و مقامات استانی و شهرستانی افتتاح شد.
نظر شما