عثمان افتخاری روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه ۶۷ درصد عملیات اجرایی سدهای بخش نمشیر انجام شده اظهار داشت: با انجام طرح های مطالعاتی کارشناسان منابع طبیعی و آبخیزی داری و مکان یابی این سدها احداث می شود که نقش مهمی در ذخیره سازی آب، جلوگیری از فرسایش خاک و جلو گیری از سیلاب دارند.
وی با بیان اینکه در پنج سال اخیر ۵۷ سد در بخش نمشیر احداث شده گفت: با احداث این سدها آب چشمه نیز افزایش می یابد چراکه این آب در خاک نفوذ می کند و از دسترس خارج نمی شود و این سدها در آینده نیز پشتوانه ای برای زمین های کشاورزی می شود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بانه با بیان اینکه اعتبارات احداث این سدها از محل اعتبارات ملی و صندوق توسعه تامین می شود، گفت: احداث سدهای گابیونی و ملاتی در بخش ننور و نمشیر بانه از سال ۱۳۸۵ آغاز شده که این سدها به صورت مکانیکی، گابیونی، ملاتی و بیومکاینکی اجرا شده است.
افتخاری با اشاره به اینکه در بخش نمشیر نیز از سال ۱۳۹۷ این پروژه ها اجرایی شد افزود: در سال های اخیر این پروژه ها در روستاهای شهینان، کشه نه، منیجلان،زیویه، پیاوین، بیلو، سپیدار و نجنه علیا این پروژه ها اجرا شده و ۱۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی به پروژه زیویه در سال ۱۳۹۸ نیز ۱۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال، در سال ۱۳۹۹ نیز ۲۴ میلیارد و ۱۵۰ میلیون ریال و در سال گذشته نیز ۲۱ میلیارد ریال به این پروژها اختصاص یافت.
وی گفت: سال گذشته در بانه ۲ هزار متر معکب سد گابیونی و ۲ هزار و ۶۰۷ متر مکعب سدهای ملاتی و در سال ۹۸ نیز ۲ هزار و۶۰۰ متر مکعب سد گابیونی و ۲ هزار ۴۳۶ متر معکب سد ملاتی و در سال ۱۳۹۹ نیز چهار هزار۲۰۸ متر معکب و ۲ هزار و ۳۱ متر معکب گابیونی احداث شده است.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است
نظر شما