به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام رضا عزت زمانی عصر پنجشنبه در همایش «نعم العون» که به منظور تجلیل از همسران فعالین فرهنگی در شهرکرد برگزار شد، افزود: در طول انقلاب اسلامی نمونههای کمنظیری از مجاهدتها، صبوریها، ایستادگیها و به میدان آوردن داراییها و سرمایهها توسط مردان و زنان این سرزمین شکل گرفت و اگر انقلاب اسلامی نبود شاید این شکل از اتفاقات برای بسیاری از افراد باورنکردنی و شبیه معجزه تلقی میشد و یا آنکه آن را به افراد خاص، منتسب میکردند.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی فرصت بروز استعدادهای انسانی و الهی را برای همگان زنده کرد، اظهار داشت: انقلاب اسلامی برای زنان این سرزمین که دشمن تمام توانش را به کار گرفته بود تا از آنها در دنیای بیحساب امروز، کالایی بیفایده بسازد و یا آنها را در کنج خانهها نگه داشته و به حکم زن بودن، جرم انگاری کند، فرصت بروز و ظهور ایجاد کرد.
عزت زمانی یادآور شد: انقلاب، این فرصت را برای زنان فراهم کرد تا در عین حفظ ارزشهای اسلامی و استحکام خانواده و همچنین تربیت فرزندان صالح و ایجاد آرامش برای همسر، به نقشآفرینی و اثرگذاری اجتماعی و پیش بردن دین خدا بپردازد.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه در پرتو انقلاب اسلامی باور به حضور زن در عرصههای اجتماعی و در معنای حفظ عظمت خانه و خانواده و ایجاد فرصت اثرگذاری مثبت، ایجاد شده است، یادآور شد: گاهی این گمان وجود دارد که اگر قرار است زن در اجتماع اثری داشته باشد باید از محیط خانه و خانواده جدا شود در حالی که هر یک از زنان به قدر استعداد، توان و ظرفیت خود و همانند آقایان میتوانند در اجتماع فعالیت داشته باشند، اما مهم آن است که سنگر و صحنه مجاهدت زنان متفاوت از دیگر عرصهها است.
وی با تاکید بر اینکه نقطه شروع تبلیغ دین و آغاز مجاهدت بانوان از خانه و از درون خانواده شکل میگیرد، گفت: در شرایط کنونی که دشمن نقطه کلیدی اتصال خانوادهها را هدف قرار داده است و به دنبال به اسارت درآوردن زنان و به بیراهه کشاندن مردان است، تعدادی از بانوان فرهیخته در کنار برادران طلبه و فعالین فرهنگی در جنگ پر بسامد و سخت و در جبهه فرهنگی حضور فعال داشته و نقشآفرینی موثری را بر عهده دارند.
عزت زمانی به رویکرد سازمان تبلیغات اسلامی برای بهتر دیده شدن تلاش بانوان و وسعت بخشیدن به فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی آنان اشاره کرد و افزود: تک تک بانوان این سرزمین باید مبلغ دین خدا باشند و به هر اندازه که میتوانند در محیط پیرامونی خود اثرگذاری مثبتی را دنبال کنند.
این مقام مسوول در سازمان تبلیغات اسلامی، حل برخی مسائل در اجتماع را مختص حضور زنان توانمند و مجاهدت آنان دانست و تصریح کرد: دشمن با سرمایهگذاری سنگین، سلول بنیادی جامعه را نشانه گرفته و لازم است بانوان با صبوری و مجاهدت در راه خدا، این فتنه را در هم شکسته و به ترسیم آینده روشن انقلاب اسلامی، بیش از پیش کمک کنند.
تغییر رویکرد فکری بانوان جوان در حوزه عملیات فرهنگی به حل مشکلات تبلیغی منجر خواهد شد
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز در بخش دیگری از این همایش فرهنگی با اشاره به اینکه در حوزه عملیات فرهنگی به تغییر رویکرد فکری بانوان جوان نیاز است، گفت: با تغییر این رویکرد میتوان بخشی از مشکلات حوزه تبلیغ را در استان رفع و به توسعه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی بانوان نیز کمک کرد.
حجتالاسلام مهدی طاهری افزود: گاهی ازدواج به نقطه پایانی برای فعالیتهای فرهنگی افراد تبدیل میشود اما برای عدهای دیگر، این امر به شکلی دیگر رقم خورده و همسران به صورت مجاهدانه، یاری دهنده یکدیگر در جهاد فرهنگی و ادای فرمان ولی امر در حوزه فرهنگ میشوند.
وی از همسران طلاب، روحانیون و فعالین فرهنگی به عنوان افرادی نام برد که کمتر در صحنه عملیاتهای فرهنگی دیده میشوند اما اثر بزرگی در این خلق این صحنهها دارند و ادامه داد: این بانوان، مجاهدان حقیقی عرصههای جهاد فرهنگی هستند.
طاهری به چهار دوره حیاتی در تاریخ اسلام و نقش چهار بانویی که موجب بقا و امتداد مسیر الهی و اقامه حق شدند، نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در زمان نزول قرآن کریم، حضور بانویی چون خدیجه کبری در کنار پیامبر اسلام (ص) آنچنان با اهمیت بود که پس از وفات این بانو، نبی خداوند تا یک سال در حزن و اندوه از دست دادن وی بودند، بانویی که آرامش و محبت را به همسر خود ارزانی داشت تا حضرت محمد (ص) بتواند در صحنه مجاهدت به عملیات دینی بپردازد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری از حضرت زهرا (س) به عنوان دومین بانوی اثرگذار در برهههای تاریخی اسلام یاد کرد و افزود: ایشان در تثبیت ولایت، حضوری معنوی و سرشار از بصیرت را از خود نشان دادند.
وی، حضرت زینب (س) را سومین بانوی اثرگذار در جریان تاریخ اسلام بیان و تصریح کرد: ایشان اجازه ندادند پرچم اسلام بر زمین بماند و در شرایط خاص دوران خود، ادبیات و اندیشه پیامبر خدا را امتداد بخشیدند.
طاهری به حضرت معصومه (س) و نقش موثر وی در امتداد راه دین و اهتزاز پرچم اسلام نیز اشاره کرد و یادآور شد: این بانوی بزرگوار در زمانی که تمامی عملیاتهای فرهنگی به واسطه تفکرات فرقه واقفیه، در مسیر توقف قرار گرفته بود و تلاش میشد جریان ناجیه خاموش نگه داشته شود، در حرکت خود به اقامه دین برخاست و پرچم دین را امتداد داد.
ه گزارش ایرنا، در همایش فرهنگی «نعم العون» از ۵۵ نفر همسران روحانیون و فعالین فرهنگی چهارمحال و بختیاری قدردانی شد.
نظر شما