۳ تیر ۱۴۰۱، ۱۳:۵۷
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84800110
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تعداد بیماران مشکوک به وبا در مریوان افزایش یافت

سنندج- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: با شناسایی سه بیمار مشکوک دیگر در مریوان، تعداد بیماران مشکوک به وبا در این شهرستان به ۱۲ نفر افزایش یافت.

دکتر فرزام بیدارپور روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یک بیمار در سنندج، یک بیمار در سقز، یک بیمار در کامیاران و یک بیمار هم در بانه شناسایی شده است.

وی  با بیان اینکه شمار بیماران مشکوک به وبا در استان به ۱۶ نفر افزایش یافته است، افزود:  مریوان در حال حاضر بیشترین تعداد بیماران را دارد که سه نفر از آنها در مراکز درمانی بستری و تحت درمان قرار دارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه بیشتر این بیماران سابقه مسافرت و تردد به اقلیم کردستان عراق داشته اند که در حال حاضر این بیماری در آنجا شایع است، افزود: در حال حاضر مراکز غربالگری بیماری در مرز باشماق مستقر است و از مسافرانی که از اقلیم کردستان عراق به ایران می آیند، در صورت داشتن علایم بیماری، تست گرفته می شود.

دکتر بیدارپور تاکید کرد: تمامی اطرافیان و افرادی که با این موارد مشکوک در ارتباط بوده اند، کنترل می شوند تا در صورت بروز علایم بلافاصله تحت درمان قرار گیرند.

وی حال عمومی بیماران مشکوک به وبا را خوب ارزیابی کرد و گفت: این افراد با مراجعه زودهنگام به مراکز درمانی مانع از شدت گرفتن بیماری شدند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با تاکید بر استفاده از غذای گرم گفت: در مراکز عرضه غذا و رستوران های شهرهای مرزی عرضه سالاد و سبزی ممنوع شده است.

دکتر بیدارپور از شهروندان خواست تا سبزی و میوه را با استفاده از مواد ضدعفونی کننده سالم سازی کنند.

وی همچنین استفاده از چند قطره آبلیمو در آب آشامیدنی و نیز ترشیجات و آبمیوه در کنار غذا را به خاطر اسیدیته بالا، در جلوگیری از ابتلا به وبا موثر دانست.

بیدارپور تاکید کرد: در کنار همه اینها رعایت بهداشت فردی و شست و شوی مداوم دست ها حرف اول را در مراقبت بهداشتی می زند.

وبا یک بیماری اسهالی واگیردار و خاص انسان است که توسط نوعی باکتری بنام ویبریوکلرا ایجاد می شود این بیماری در صورت عدم پیشگیری و درمان به موقع و مناسب، بسیار کشنده است.

از علائم بالینی و خصوصیات بالینی بیمار مبتلا به وبا می توان به اسهال آبکی حجیم و سریع السیر و جهنده، با دفعات اجابت مزاج غیرقابل شمارش و بسیار زیاد، اسهال بدون تب و بدون دل درد و پیچ شکم، استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، گرفتگی (اسپاسم) و درد عضلات پشت ساق پا، عطش و تشنگی فراوان و کم شدن یا قطع ادرار اشاره کرد.

در صورت عدم جایگزینی سریع مایعات و الکترولیت های بدن (سدیم، کلر، ‌پتاسیم و …) ۲۵ تا ۵۰ درصد از موارد مبتلا به بیماری وبا منجر به مرگ می شوند.

اولین شکایت بیمار، احساس پری و غرغر شکم است سپس اسهال آبکی شبیه آب برنج و اکثراً بدون بو ایجاد می شود.   

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha