معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با بیان آخرین وضعیت مرمت چهار بنای تاریخی شهر کرمان که پیشتر مرمت آنها خبری شده بود، مسائلی نظیر تخصیص نیافتن بودجه به صورت مستمر برای مرمت این بناها را از جمله دلایل مهم روند کند اجرای این پروژه ها معرفی می کند.
باغ-موزه هرندی
مجتبی شفیعی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد طرح مرمت و ساماندهی باغ موزه هرندی شهر کرمان گفت: عملیات این طرح حدود ۲ سال است که آغاز شده اما به دلیل اینکه اعتبار آن به صورت مقطعی تامین می شود، روند مرمت بنا نیز کند پیش می رود.
وی افزود: اخیرا از محل کمک های شرکت های معدنی استان بودجه ای به این طرح اختصاص داده شده که در حال تهیه شرح خدمات برای ادامه کار مرمت این پروژه هستیم.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان تصریح کرد: با اتمام طرح ساماندهی باغ موزه هرندی کرمان، این مکان تاریخی فعال تر می شود و ضمن رونق گردشگری، بیشتر می توان از آن برای برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری استفاده کرد.
وی ادامه داد: در فاز دیگر این پروژه با همکاری بخش خصوصی خانه تاریخی که در مجاورت بنا واقع شده است، مجموعه پذیرایی و گردشگری احداث می شود.
پیشرفت ۴۰ درصدی مرمت خانه اوشیدری
شفیعی با اشاره به مرمت خانه اوشیدری کرمان و با بیان اینکه مرمت این مجموعه در ۲ فاز انجام شده است اظهارداشت: کارهای مرمتی در فاز اول واقع در ضلع شمالی و جنوبی و نیز فاز دوم در ضلع شرقی انجام شده و در فاز سوم واقع در ضلع غربی نیز انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۵ میلیارد ریال هزینه مرمت خانه اوشیدری شده است تاکید کرد: مشکل اختصاص نیافتن اعتبار به صورت مستمر در این پروژه نیز وجود دارد و کار با وقفه دنبال می شود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان افزود: پیشرفت این طرح نیز ۴۰ درصد است که با اتمام آن، بازارچه و نمایشگاه دائمی صنایع دستی و امکانات پذیرایی در این محل راه اندازی خواهد شد.
مشکل آب و برق افتتاح هتل- کاروانسرای وکیل
وی در مورد یکی دیگر از پروژه های مهم تاریخی شهر کرمان تصریح کرد: مرمت طرح هتل بوتیک کاروانسرای وکیل کرمان توسط بخش خصوصی به اتمام رسیده و کار تجهیز آن نیز انجام شده اما افتتاح این مجموعه به دلیل مشکلات تامین آب و برق به تاخیر افتاده است.
شفیعی گفت: نیاز آب و برق این مجموعه از امکانات فعلی بیشتر است که در حال رفع مشکل هستیم تا در آینده نزدیک شاهد افتتاح این مجموعه پذیرایی و اقامتی بسیار زیبا در شهر کرمان باشیم.
لزوم مشارکت کسبه در مرمت بازار کرمان
وی در ادامه با اشاره به نظارت بر مرمت بازار تاریخی شهر کرمان بیان کرد: عمده کار مرمت بازار حدود ۶ سال قبل انجام شده و اینک در راسته های فرعی این بازار تاریخی مرمت ها در حال انجام است.
شفیعی با اشاره به همکاری اصناف و کسبه بازار کرمان برای مرمت تصریح کرد: بازار حاج آقا علی که یکی از بازارهای مجموعه بازار بزرگ کرمان است اخیرا با مشارکت خود کسبه مرمت شد و این همکاری باعث پیشرفت بهتر و سریع تر می شود.
به گزارش ایرنا کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استان ها به خود اختصاص داده است. ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می رود.
آمار آثار تاریخی شناخته شده استان کرمان درحالی به هفت هزار اثر می رسد که تاکنون افزون بر ۷۰۰ اثر تاریخی استان به ثبت ملی رسیده است.
نظر شما