به گزارش روز سه شنبه ایرنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان افزود: کارگاه مذکور از محل اعتبارات استانی و در شهرستانهای کرمان، بردسیر، سیرجان، کوهبنان، بافت و ارزوییه، راور، زرند، و شهربابک ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: همچنین تعداد ۱۵ کارگاه مرمتی نیز از محل اعتبارات ملی تا چند روز آینده در استان کرمان فعالت خود را آغاز می کنند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان ادامه داد: تمام پروژهها براساس طرحهای مرمتی مصوب، با نظارت کارشناسان فنی ادارهکل میراثفرهنگی و توسط مجریان و پیمانکاران مجرب در حال اجرا است.
وی افزود: با توجه به اینکه مرمت آثار تاریخی از طریق اعتبارات دولتی انجام میشود، اما تلاش داریم از محل اعتبارات مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای معدنی و صنعتی نیز در این زمینه استفاده شود.
فعالی خاطرنشان کرد: استان کرمان دارای هشت اثر ثبت جهانی، بیش از ۸۰۰ اثر ملی و هفت هزار اثر شناخته شده بوده که برای مرمت و بازسازی آنها نیاز به اعتبار کافی است که میطلبد دستگاههای مرتبط و شرکتهای صنعتی و معدنی در این زمینه با این ادارهکل همکاری داشته باشند.
کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استان ها به خود اختصاص داده است. ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.
نظر شما