به گزارش خبرنگار ایرنا، اسماعیل زارعیکوشا عصر شنبه در نشست با مدیران واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان کردستان در محل پارک علم و فناوری استان اظهار داشت: حاضرم دنبال کار سرمایهگذاران بیفتم یا گروهی را برای گرفتن استعلام هایشان تشکیل بدهم تا در سریعترین زمان امور مربوط به مجوز و مابقی کارهایشان انجام شود.
استاندار کردستان یادآور شد: نباید منتظر بودجه دولت باشیم، چراکه محدود است، بنابراین باید اقدام به جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی کنیم؛ ضمن اینکه فعالان اقلیم کردستان عراق علاقه زیادی به سرمایه گذاری در استان ما دارند.
زارعی کوشا تاکید کرد: مدیران استان باید این تلقی را داشته باشند که وظیفه اصلی آنان این است که تدارکچی تولید باشند که اگر این فکر نهادینه شود، خیلی از مشکلات حل خواهد شد.
وی به توانمندی استان در بحث تولید دانش بنیان و توان جوانان این عرصه و نامناسب بودن زیرساخت ها اشاره داشت و افزود: دولت و مجموعه دستگاه های استان از شرکت های دانش بنیان عقبتر هستند و باید این عقب ماندگی با حمایت از آنها جبران شود.
استاندار کردستان بر ضرورت کمک به شرکت های دانش بنیان برای تجازی سازی فعالیت شان تاکید کرد و گفت: باید شرکت هایی را که به مرحله تجاری سازی نرسیدهاند را با پرداخت تسهیلات و اعتبارات مورد نیاز حمایت کنیم تا فکر و خلاقیت شان به مرحله خدمت به مردم و عرضه در بازار برسد.
زارعی کوشا ادامه داد: دولت تکلیف کرده که استان کردستان امسال رشد هشت درصدی را محقق کند که کار سخت و بزرگی است و البته با کمک بخش خصوصی قابل تحقق است.
وی بر لزوم استفاده از اعتبار ۲۲ هزار میلیارد ریالی تسهیلات تبصره ۱۸ برای رشد اقتصادی استان تاکید و اضافه کرد: با شرایط عادی رشد اقتصادی محقق نمی شود، بلکه با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و حمایت از شرکت های دانش بنیان برای این مهم قدم برداشت.
استاندار کردستان عمده مشکلات شرکت های فناور را بحث جا و مکان عنوان کرد و اظهار داشت: هر کمکی از دست ما بربیاید برای این مشکل انجام خواهیم داد، چرا که در سالی قرار داریم که مزین به حمایت از تولید دانش بنیان است.
زارعی کوشا در بخش دیگری از سخنانش به سواستفاده برخی از زمین های شهرک های صنعتی در راستای خرید و فروش یا انبارداری اشاره کرد و گفت: شهرک صنعتی محل انبارداری نیست بلکه جای تولید و تولید کننده است.
وی خواستار استفاده از همه ظرفیت ها از جمله دستگاه قضا برای ساماندهی شهرک های صنعتی و استفاده صحیح از سوله ها در زمینه تولید شد و ادامه داد: اگر کسی زمین برای تولید در اختیار بگیرد اما به قصد خرید و فروش اقدام به این کار کند، عین نقص غرض اقتصاد ملی است و قابل قبول نیست.
تاکید بر اختصاص و تامین مکانی مناسب برای فعالیت واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان موضوعی دیگری بود که استاندار به آن اشاره کرد و افزود: بسیاری از مسوولان کشوری کردستان را به کشاورزی بودن می شناسند، البته همین کشاورزی هم اگر بر مبنای دانش بنیان باشد، بسیار با ارزش است.
فعالیت ۱۱۰ واحد فناور در کردستان
رییس پارک علم و فناوری کردستان نیز در این نشست با اشاره به وجود ۱۱۰ واحد فناور در استان و اشتغال بکار ۹۰۰ نفر در این شرکتها، افزود: سال گذشته شرکتهای فناور، بیش از ۵۵۰ میلیارد ریال درآمد کسب کردند.
حامد قادرزاده با بیان اینکه ۲۵ واحد پارکی داریم که به مرحله تجاری سازی رسیدهاند، افزود: هم اکنون ۳۷ شرکت دانشبنیان در استان فعالیت دارند که پیش بینی میکنیم تا پایان سال جاری این تعداد به ۷۰ مورد برسد.
وی تعداد مراکز نوآوری استان را سه و مراکز رشد چهار مورد اعلام کرد و ادامه داد: با مشارکت دانشگاه پیام نور در حال احداث ساختمانی (با پنج هزار و ۶۰۰ مترمربع مساحت) در سنندج هستیم که امیدواریم تا شهریور به بهرهبرداری برسد، ضمن اینکه در مریوان نیز ساختمان پارک علم و فناوری در حال احداث است.
در این نشست مسوولان شرکتهای دانشبنیان و فناور نیز به بیان مشکلات و خواستههای خود پرداختند و خواستار حمایت استاندار و دستگاههای اجرایی از فعالان این حوزه شدند.
استاندار کردستان پیش از نشست بازدیدی از نمایشگاه توانمندی و محصولات شرکتهای فناور و دانشبنیان تحت نظارت و حمایت پارک علم و فناوری کردستان در محل این پارک داشت.
در حال حاضر ۳۷ شرکت دانشبنیان فعال در کردستان وجود دارد که ۲۳ مورد آن در محل پارک علم و فناوری استان فعالیت میکنند.
نظر شما