از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

تهران- ایرنا- تاکید بورل بر سیاسی بودن باقیمانده اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی، حمایت ایران از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق، افزایش ۶ درصدی نرخ تورم در کره جنوبی وسفر نخست‌وزیر عراق به عربستان سعودی مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا در چند ساعت گذشته بوده است.

**بورل: اختلافات باقی‌مانده برای دست‌یابی به توافق نهایی در وین سیاسی است

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به تهران سفر کرده است در نشستی با حضور رسانه‌های خارجی، اختلاف‌های باقی‌مانده برای دست‌یابی به توافق نهایی در وین را سیاسی توصیف کرد.

بورل در این نشست که نسخه مکتوب اظهارات وی در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد گفت که تهران و واشنگتن برای از سرگیری اجرای برجام حسن نیت دارند «اما هنوز نمی دانم که آیا هر دو قادر خواهند بود بر مشکلات سیاسی خود غلبه کنند یا خیر، زیرا اکنون ما از مشکلات سیاسی صحبت می‌کنیم. در بعد اقتصادی و هسته‌ای من فکر می‌کنم توافق وجود دارد اما در نهایت، این ملاحظات سیاسی از سوی هر دو طرف است و من نمی‌توانم پیش بینی کنم که چه زمانی و چگونه بر آنها غلبه خواهند کرد.»

وی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال عمیق‌تر و سخت‌تر شدن اختلاف‌های باقی‌مانده گفت اینطور فکر نمی‌کند و تنفس مذاکرات در سه ماه گذشته باید انگیزه برای دست‌یابی به توافق نهایی را تقویت کرده باشد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عنوان کرد که «گفت‌ وگوها در روزهای آینده یعنی بحث‌هایی را که در سه ماه گذشته متوقف کرده بودیم بلافاصله از سر خواهیم گرفت و ایالات متحده و ایران نه مستقیم، بلکه با تسهیل‌گری من و تیمم به عنوان هماهنگ کننده [مذاکرات برجام] گفت وگو خواهند کرد.»

بورل در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد که روسیه مخالف توافق وین نیست و جنگ در اوکراین هم رسیدن به نقطه پایان را دشوار نکرده است. وی مدعی شد: در یک مقطع، روسیه به شدت با این توافق مخالف بود زیرا مطمئناً ایران به بازار نفت باز می‌گردد و نفت جایگزین ارائه خواهد داد اما پس از زمینه‌ای که خود ایرانی‌ها با روس‌ها فراهم کردند، روسیه هرگونه اعتراضی به این توافق را پس گرفت و اکنون روسیه با این توافق مخالف نیست. آنها در ابتدای سال بودند، [اما] دیگر نه. وی افزود: فکر نمی‌کنم جنگ در اوکراین کارها را سخت‌تر، اما همه چیز را ضروری‌تر کرده است.

بورل در ادامه درباره جزئیات برنامه مذاکرات هم گفت: می‌توانم به شما بگویم که در وین نخواهد بود و نباید با مذاکراتی که همه مشارکت کنندگان برجام در آن شرکت می‌کنند، اشتباه گرفت. از آنجایی که این مذاکرات شامل تماس‌های بین ایران و آمریکاست، ترجیح می‌دهیم در جایی دیگر انجام شود که سردرگمی ایجاد نکند.

وی گفت که مذاکرات پیش‌رو «در جایی نزدیک‌تر به خلیج فارس یا مثلاً در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس انجام می‌شود.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با این حال گفت که نشست برای انعقاد توافق نهایی که در سطح وزرا خواهد بود در وین برگزار می‌شود.

بورل جمعه شب در راس هیاتی دیپلماتیک وارد تهران شد تا در خصوص آخرین وضعیت مذاکرات رفع تحریم‌ها با مقام‌های کشورمان گفت‌ وگو کند. در نتیجه رایزنی‌های صورت گرفته قرار شد که مذاکرات برای حل اختلاف های باقی‌مانده در روزهای آینده از سرگرفته شود.

جمهوری اسلامی ایران باردیگر حداکثر شجاعت و بصیرت خود را با موافقت برای مشارکت در مذاکرات با هدف رفع تحریم‌ها و حفظ توافق هسته‌ای نشان داد. اینک رسیدن به نقطه پایان از گردنه تصمیمات سخت سیاسی در کاخ سفید عبور می‌کند تا با برداشتن گام‌های اعتمادساز و معتبر تمایل معتبر خود را برای دستیابی به توافق نشان دهند.

irna.ir/xjJPmX

**اولویت آمریکا برای آشوب هدفمند در افغانستان، جنگ آفرینی قومی و مذهبی است

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان روز یکشنبه در رشته توییتی نوشت : اولویت آمریکا برای آشوب هدفمند در افغانستان، جنگ آفرینی قومی و مذهبی است تا هزاره و تاجیک را قربانی طرح خود کرده و بحران افغانستان را منطقه ای کند.

« حسن کاظمی قمی " نماینده ویژه رییس جمهور در امور افغانستان به اشاره به درگیری های اخیر در بلخاب افغانستان هشدار داد : « جنگ در بلخاب فتنه مقدماتی آمریکاست ؛ هرکس به آن دامن بزند در سناریوی آن کشور بازی کرده است .»

وی با توصیه به رهبران و سران اقوام و مذاهب برای فاصله گرفتن از درگیری های بلخاب خاطر نشان کرد : « رهبران دلسوز همه اقوام افغانستان از درگیری بلخاب فاصله بگیرند . درگیری در بلخاب برای هیچ کس حاصلی جز خون ریزی مردم و ویرانی افغانستان ندارد.»

کاظمی قمی تصریح کرد : « همه خیرخواهان افغانستان باید در مقابل درگیری بلخاب موضع بگیرند ؛ محرک اصلی درگیری سرویس های اطلاعاتی چند ملیتی هستند.»

irna.ir/xjJPv۴


**سفیر ایران: تهران از هر شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق حمایت می‌کند

سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد گفت که تهران از هر شخصیت ملی برای تصدی پست نخست وزیری عراق، حمایت می‌کند.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

«محمد کاظم آل صادق»، سفیر ایران در بغداد در دیدار با «خالد العبیدی» نماینده پارلمان عراق، گفت که عراق قوی، با ثبات و مستقل، عامل ثبات ایران، منطقه و جهان است.

آل صادق با تاکید بر اینکه ایران از هر شخصیت ملی که منافع عراق و مردم آن را در اولویت‌های خود قرار دهد، حمایت می‌کند، خاطرنشان کرد: تهران از دولتی فراگیر که همه عراقی‌ها را نمایندگی کند، حمایت می‌کند.

العبیدی هم با تاکید بر اینکه عراق خواستار بهترین روابط با همسایگان خود است، گفت که حسن همجواری و همکاری نزدیک تر میان کشورها باعث تقویت امنیت و ثبات می‌شود.

دو طرف در این دیدار همچنین تعدادی از مسائل سیاسی، اقتصادی و امنیتی را مورد بررسی قرار دادند.

آل کاظم و العبیدی همچنین چالش‌های مختلف پیش روی عراق و ایران را مورد بررسی قرار دادند.

irna.ir/xjJPrV

**فریاد استمداد زلزله‌زدگان افغانستان پشت دیوارِ بلند تحریم‌های آمریکا

پس از وقوع زمین لرزه مرگبار در افغانستان، مردم رنج کشیده و ستمدیده این کشور جنگ زده، این روزهها و در این شرایط سخت و بحرانی، بخاطر تحریم‌های آمریکا، حتی دسترسی به دارایی‌های خود ندارند تا از آن برای امدادرسانی به هموطنان زلزله زده خود استفاده کنند.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

با گذشت پنج روز از وقوع زلزله ۶.۱ ریشتری که بامداد چهارشنبه در مناطق ولایت‌های «پکتیکا» و «خوست» واقع در شرق افغانستان به وقوع پیوست می گذرد و تا کنون بیش از هزار کشته و ۲ هزار مجروح به جا گذاشته است. این درحالی است که مقام‌های دولت طالبان هشدار دادند شمار تلفات و مجروحان ممکن است افزایش پیدا کند.

«عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزیر امورخارجه دولت سرپرست طالبان در گفتگو با تارنمای «صدای آمریکا» VOA گفت زلزله‌زدگان نیاز فوری به غذا، آب آشامیدنی، دارو، تیم‌های پزشکی سیار، لباس گرم و سرپناه دارند.

وی افزود: «اما ضروری‌تر از همه این اقدامات، این است که آمریکا به برخورد بی‌تفاوت و بی احساس خود در برابر زندگی مردم افغانستان با برداشتن تحریم‌های ظالمانه آن هم در چنین شرایط دشواری پایان دهد و دارایی‌های مردم افغانستان را به آنها بازگرداند. تنها در چنین شرایطی است که مردم افغانستان می توانند پس از ۲ دهه اشغال و جنگ با این آخرین حادثه طبیعی مواجه شوند و زندگی‌های ویران‌شده خود را از نو بسازند.» 

«عبدالقهار بلخی» بار دیگر در این مصاحبه تاکید کرد، مردم و سازمان‌های امدادرسانی که می خواهند زندگی ویران شده این مردم را بازسازی کنند نمی توانند کمک‌های مالی خود را ارسال کنند. این شرایط ظالمانه  باید به سرعت پایان بپذیرد. 

او همچنین در پایان سخنانش گفت، دولت موقت طالبان پس از وقوع زلزله مرگبار به سرعت چندین بالگرد برای عملیات امداد و نجات به زلزله زده ها اعزام کرد، اما به تعداد بیشتری بالگرد برای کمک رسانی و اعزام تیم های امداد و نجات به آن مناطق نیاز است. وی بار دیگر تاکید کرد بیشتر هواپیماهای افغانستان یا از کارافتاده اند و یا از زمان به قدرت رسیدن طالبان در ماه اوت سال گذشته به پشتوانه آمریکا در کشورهای دیگر نگهداری می شوند.

براساس گزارش‌دفتر سازمان ملل متحد، سازمان‌های جهانی از جمله "برنامه غذای جهانی سازمان ملل متحد" با اعلام ارسال ۱۸ کامیون مواد غذایی، "سازمان بهداشت جهانی" با ارسال ۱۰ تُن دارو و تجهیزات پزشکی ضروری و "کمیسریای عالی پناهجویان سازمان ملل متحد" با ارسال محموله‌های ضروری مانند پتو و چادر در تلاشند تا از زلزله‌زدگان افغان پشتیبانی کنند اما این روند به آهستگی و با چالش‌های بسیاری مواجه است.

در همین حال، خبرگزاری صدای افغان (آوا) اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران پیشتاز ارسال کمک های بشردوستانه برای زلزله زدگان افغانستان بوده است و دیروز نیز چهارمین محموله‌ کمک‌های ایران توسط یک فروند هواپیمای ترابری نظامی، در فرودگاه منطقه «خوست» افغانستان فرود آمد.  

از زمان به قدرت رسیدن طالبان در ماه اوت سال گذشته در افغانستان، آمریکا تحریم‌های سنگینی را علیه این کشور اعمال کرد که همواره باوجود هشدارها درباره بحران انسانی در این کشور مانعی برای هرگونه کمک‌رسانی بوده و هست.

irna.ir/xjJPvJ

**افزایش ۶ درصدی نرخ تورم در کره جنوبی در یک بازه دو ماهه

وزیر دارایی کره جنوبی امروز یکشنبه گفت تورم و افزایش قیمت کالاهای اساسی در این کشور ممکن است در فاصله زمانی بین ماه های ژوئن تا آگوست (خرداد-مرداد) به دلیل رشد جهانی هزینه های نفت، غذا و مواد ، افزایشی ۶ درصدی داشته باشد.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

خبرگزاری کره جنوبی (یونهاپ) نوشت: چو کیونگ هو در یک نشست اقتصادی که در تلویزیون منتشر شد اظهار داشت: با توجه به این که افزایش قیمت ‌های مصرف‌ کننده عمدتاً ناشی از عوامل خارجی است، کاهش قیمت‌های بین‌المللی نفت، می‌تواند فضای تنفسی را برای افزایش تورم ایجاد کند. اما ما انتظار داریم تورم بالا برای یک دوره زمانی مشخص ادامه داشته باشد.

این مقام کابینه سئول گفت دولت تثبیت قیمت های مصرف کننده ناپایدار را در اولویت قرار خواهد داد و اقدامات ممکن را برای کنترل تورم بکار خواهد بست.

افزایش قیمت های مصرف کننده، افزایش بیشتر نرخ بهره توسط بانک مرکزی کره را تقویت می کند.

بانک مرکزی کره در ماه مه (اردیبهشت) نرخ بهره را یک چهارم درصد افزایش داد و به ۱.۷۵ درصد رساند که پنجمین افزایش نرخ از آگوست سال گذشته بود.

وزیر دارایی کره درباره کاهش ارزش وون (پول این کشور) در مقابل دلار آمریکا گفت: وون تنها ارزی نیست که ارزش آن در برابر دلار کاهش یافته است.

در ماه مه گذشته (اردیبهشت) قیمت کالاهی اساسی مورد نیاز مرم در کره جنوبی فزایشی ۵.۴ درصدی در سال داشت که سریع ترین افزایش در تقریبا مدت ۱۴ ساله بود و نسبت به افزایش ۴.۸ درصدی در ماه آوریل (فروردین) افزیش نشان می داد.

وزارت دارایی کره به تازگی چشم انداز تورم سال ۲۰۲۲ خود را به ۴.۷ درصد افزایش داده و به بالاترین حد خود در ۱۴ سال اخیر رسانده است و بسیار بالاتر از رقم تخمینی در ماه دسامبر به میزان ۲.۲ است.

irna.ir/xjJPzx

**بوریس جانسون: تاوان پیروزی روسیه بسیار سنگین است

نخست‌وزیر انگلیس امروز در آلمان به خبرنگاران گفت که سران جهان باید هزینه پشتیبانی از اوکراین از جمله افزایش بهای مواد غذایی و انرژی را پذیرفته و اذعان کنند که تاوان آنکه به روسیه اجازه پیروزی را دهند، بسیار سنگین‌تر خواهد بود.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

خبرگزاری رویترز نوشت که بوریس جانسون در نخستین روز اجلاس سه روزه سران کشورهای عضو گروه ۷ گفت که غرب لازم است اتحاد خود را در برابر روسیه حفظ کند.

نخست‌وزیر انگلیس به خبرنگاران گفت: برای حفاظت از این اتحاد و کارآمد ساختن آن باید رایزنی‌های بسیار بسیار صادقانه ای در مورد پیامدهای آنچه در جریان است و فشارهایی که دوستان و شرکا احساس می کنند، انجام داد.

وی افزود: همه کشورهای عضو درک می‌کنند که تاوان پا پس کشیدن، اجازه موفقیت به پوتین دادن، جدا کردن بخش های وسیعی از اوکراین و ادامه برنامه کشورگشایی (روسیه) بسیار بسیار گزاف‌تر خواهد بود.

جانسون در بدو ورود به آلمان خبر داده بود که چهار کشور عضو گروه ۷ واردات طلا از روسیه را ممنوع کرده و آمریکا، انگلیس، ژاپن و کانادا در این اقدام مشترک "الیگارش‌های روسیه را به صورت مستقیم هدف قرار خواهند داد و ضربه‌ای به قلب ماشین جنگی پوتین وارد خواهند کرد. "

irna.ir/xjJPG۳

**بایدن: جی ۷ و ناتو باید علیه روسیه در کنار یکدیگر باشند

جو بایدن ئیس‌جمهوری آمریکا امروز یکشنبه اعلام کرد که گروه ۷ و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) باید علیه روسیه در کنار یکدیگر بایستند.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

بایدن در ملاقات با اولاف شولتس صدراعظم آلمان در شهر کرون گفت: ما باید در کنار هم بایستیم زیرا (ولادیمیر) پوتین (رئیس‌جمهوری روسیه) از ابتدا بر روی این حساب کرده که ناتو و گروه ۷  فرو می‌پاشند.

در همین راستا بایدن ساعاتی پیش در توییتی خبر داده بود که اعضای گروه ۷ واردات طلا از روسیه را ممنوع خواهند کرد.  گفته می‌شود که این تحریم امروز به صورت رسمی اعلام شود.
آمریکا به متحدان خود فشار آورده تا برای کاهش درآمد روسیه، تحریم‌های اقتصادی سریع و قابل توجه علیه این کشور وضع کنند.

همزمان با برگزاری اجلاس سه روزه سران گروه ۷ در آلمان، تارنمای خبری سی ان ان نیز در مطلبی عنوان کرد: گروه ۷ با چالش‌های بی‌سابقه‌ای روبرو است

irna.ir/xjJPDn

**مانع تراشی های عربستان بر سر راه حجاج یمنی

دولت عربستان سعودی بعد از ۷ سال تحمیل جنگ و محاصره به مردم یمن حالا در ایامی که یمنی ها برای عزیمت به سفر حج آماده می شوند، موانع و محدودیت های بسیاری را وضع کرده است تا مانع از ادای این فریضه الهی از سوی مردم مظلوم یمن شود.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

" عبدالرحمان النعمی " رئیس سازمان حج و عمره در یمن فاش کرد که رژیم سعودی امسال تنها به یازده هزار یمنی اجازه ادای مناسک حج را داده است، البته به شرط آنکه بتوانند شرایط و موانع بسیار موجود بر سر راه خود را با موفقیت پشت سر بگذارند.

النعمی با اشاره به موانع یاد شده گفت : افراد متقاضی شرکت در مراسم حج باید کمتر از ۶۵ سال داشته باشند و گذرنامه شان در شهر عدن صادر شده باشد. این یعنی فقط اهالی مناطقی از یمن می توانند خود را به مراسم حج امسال برسانند که هم اکنون در اشغال نیروهای ائتلاف سعودی است و سایر مردم یمن از این حق الهی محروم شده اند.

همچنین هزینه های حج صد در صد افزایش یافته و به دستکم ۱۶ هزار ریال سعودی معادل ۴ هزار دلار رسیده است.

از سوی دیگر "ولید الوادعی" رئیس موسسه سازمان دهنده حمل و نقل زمینی گفت : ما خواستار گشوده شدن گذرگاه ها بر روی حجاج شدیم اما ائتلاف متجاوز با درخواست ما مخالفت کرد و انجام سفر زمینی از ۹ استان یمن را بر آنان تحمیل کرد .

وی افزود : در واقع حجاج یمنی به جای جاده های پیشنهادی که طول آنها از ۵۱۳ کیلومتر فراتر نمی رود و طول برخی از آنها فقط ۲۸۷ کیلومتر است باید مسافت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر را طی کنند.  

اما " خالد الشایف" مدیر فرودگاه بین المللی صنعا گفت: قبل از جنگ فقط از فرودگاه بین المللی صنعا ۱۰ هزار یمنی رهسپار حج می شد، اما طی سال های گذشته موضوع انتقال حجاج از راه این فرودگاه اصلا مطرح نشد زیرا ائتلاف متجاوز بر بسته ماندن فرودگاه حتی در موارد بشردوستانه اصرار و پافشاری دارد.

عربستان از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن به عنوان فقیرترین کشور جهان عرب آغاز کرد.

برخلاف انتظار سعودی ها، حملات آنها به سپر محکم مقاومت ملت یمن برخورد کرد و بعد از هفت سال پایداری و حملات دردناک پی در پی یمنی ها در عمق خاک عربستان بویژه حمله های مکرر به تاسیسات شرکت غول پیکر نفتی آرامکو، ریاض مجبور شد به امید خارج شدن از باتلاق جنگ در یمن با برقراری آتش بس در این کشور طی ماه مبارک رمضان موافقت کند. هر چند گزارش های رسیده از نقض مکرر آتش بس توسط سعودی ها حکایت دارد. 

irna.ir/xjJPxt

**وقوع چند انفجار در پایتخت اوکراین

خبرگزاری رویترز از وقوع چندین انفجار در مرکز شهر کی‌یف، پایتخت اوکراین در روز یکشنبه خبر داد.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

بامداد امروز، انفجارهای متعدد، منطقه «شفچنکیفسکی» در مرکز کی‌یف را لرزاند و موجب خسارت گسترده و آتش‌سوزی در یک ساختمان مسکونی شد.

این اولین حمله نظامیان روس به کی‌یف، از اوایل ماه ژوئن تاکنون است.

مراکز امدادی اوکراین اعلام‌کردند که یک ساختمان ۹ طبقه در این حمله دچار خسارت و آتش‌سوزی شده است.
ویتالی کلیچکو شهردار کی‌یف اعلام کرد که بخشی از ساکنان دو ساختمان هدف قرار گرفته از آن تخلیه و نجات یافته‌اند اما افرادی هم زیر آوار گیر کرده‌اند و تعدادی هم در بیمارستان بستری شده‌اند.

وی گفت: یک دختر هفت‌ساله زنده از زیر آوار نجات یافته و امدادگران در جستجوی مادر وی هستند.

از پنجم ژوئن که یک تاسیسات تعمیر ریل قطار در حومه کی یف هدف قرار گرفت تاکنون این شهر هدف حمله نبوده است.

بعد از مذاکرات کی‌یف و مسکو در اوایل جنگ اوکراین، کرملین دستور عقب‌نشینی نظامیان روس از حومه پایتخت را صادر کرد اما جنگ در منطقه شرق و جنوب این کشور ادامه یافت.

رئیس‌جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه(دوم اسفندماه) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

وی سه روز پس از آن در روز پنجشنبه ۵ اسفند آغاز عملیات نظامی ویژه علیه اوکراین را اعلام‌کرد و روابط پرتنش مسکو-‌کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضع‌ داد.

درگیری‌ها در اوکراین و نیز واکنش‌ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.

irna.ir/xjJPxT

**شورای علمای شیعه افغانستان خواستار پایان منازعه بلخاب شد

در پی ناآرامی ها و درگیری‌های اخیر در بلخاب افغانستان، شورای علمای شیعه این کشور روز یکشنبه با صدور بیانیه ای، با تاکید بر اینکه جنگ پدیده ویرانگری است که به هیچ وجه به نفع کشور و ملت نیست و فقط مردم را متضرر می سازد، به طرفین منازعه توصیه کرد تا از طریق گفت و گو درگیری‌ها را پایان دهند.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

شورای علمای شیعه افغانستان در بیانیه خود با بیان اینکه مردم بیگناه بلخاب در معرض آسیب قرار دارند، به طرف های درگیر تذکر داد هر چه سریع تر به نبرد های مسلحانه پایان داده و منازعات و مسایل مورد اختلاف شان را از طریق گفت و گو حل و فصل نمایند. 

 حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رییس جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان نیز امروز در رشته توئیت نوشت : اولویت آمریکا برای آشوب هدفمند در افغانستان، جنگ آفرینی قومی و مذهبی است تا هزاره و تاجیک را قربانی طرح خود کرده و بحران افغانستان را منطقه ای کند.

کاظمی قمی با اشاره به درگیری های اخیر در بلخاب افغانستان هشدار داد : « جنگ در بلخاب فتنه مقدماتی آمریکاست ؛ هرکس به آن دامن بزند در سناریوی آن کشور بازی کرده است .»

وی با توصیه به رهبران و سران اقوام و مذاهب برای فاصله گرفتن از درگیری های بلخاب خاطر نشان کرد : « رهبران دلسوز همه اقوام افغانستان از درگیری بلخاب فاصله بگیرند . درگیری در بلخاب برای هیچ کس حاصلی جز خون ریزی مردم و ویرانی افغانستان ندارد.»

کاظمی قمی تصریح کرد : « همه خیرخواهان افغانستان باید در مقابل درگیری بلخاب موضع بگیرند ؛ محرک اصلی درگیری سرویس های اطلاعاتی چند ملیتی هستند.»


irna.ir/xjJPxh

**ارتش های روسیه و سوریه تمرین مشترک چتربازی برگزار کردند

در چارچوب سلسه رزمایش‌های هوایی مشترک سوریه و روسیه، یگان های چترباز ارتش سوریه با همکاری نیروهای روسیه تمرین مشترک چتربازی برگزار کردند.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

وزارت دفاع سوریه در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که «در چارچوب هماهنگی و آموزش مشترک ارتش‌های دوست سوریه و روسیه، یکی از تشکیلات نیروهای مسلح ما - طی چند روز –تمرین مشترک چتربازی را برگزار کردند که در آن صدها نفر از نیروهای قهرمان ما با روحیه، شجاعت و دقت بالا در آن شرکت داشتند».

به گزارش خبرگزاری دولتی سوریه «سانا»، در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «این تمرین مشترک پس از مجموعه رزمایش‌های مشترک ارتش‌های سوریه و روسیه جهت آمادگی و آموزش نیروهای ما در فرآیند فرود با چتر در شرایط مختلف و در همه حال صورت گرفت».

هفتم ژوئن (۱۵ خردادماه) نیز نیروی هوایی سوریه با همکاری نیروی هوایی روسیه چندین تمرین نظامی برای مقابله با دشمن فرضی انجام داد. کانال تلگرامی وزارت دفاع سوریه در این باره اعلام کرده بود که در چارچوب هماهنگی و آموزش مشترک ارتش‌های سوریه و روسیه، نیروی هوایی سوریه با همکاری نیروی هوایی روسیه تمرینی را انجام داد که در آن سه فروند هواپیمای سوخوی ۲۴، ۳۴ و ۳۵ نیروی هوایی روسیه و شش هواپیمای میگ از نوع ۲۳ و ۲۹ نیروی هوایی سوریه شرکت داشتند و مقابله با هواپیماهای دشمن فرضی و پهپادها در حریم هوایی سوریه را تمرین کردند.

هواپیماهای ارتش روسیه در این تمرین هوایی نقش پشتیبانی از هواپیماهای سوری را برعهده داشتند و اهداف دشمن فرضی شناسایی و به طور کامل منهدم شد و همچنین برای اولین بار اهداف هوایی، شبانه هدف قرار گرفت.

irna.ir/xjJPz۴

**خاویر سولانا: مثلث واشنگتن - پکن - مسکو در بدترین وضعیت قرار دارد

با گذشت ۲۵ سال از برگزاری آخرین نشست ناتو در مادرید اسپانیا، «خاویر سولانا» دبیرکل اسبق ناتو (۱۹۹۵- ۱۹۹۹) در آستانه برگزاری دور جدید گردهمایی سران ناتو اعلام کرد: در شرایط فعلی بازیگر اصلی، چین است نه روسیه و مثلث واشنگتن- پکن- مسکو در بدترین وضعیت قرار گرفته است.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

کمتر از چهار روز (۲۹ و ۳۰ ژوئن/ هشتم و نهم تیر ماه) تا نشست سران ناتو در مادرید اسپانیا زمان باقی مانده و نشریه ال کنفیدنسیال به منظور تحلیل چگونگی رویارویی ناتو با چالش‌های پیچیده پیش رو و منافع متنوع و متقاطعی که با جنگ اوکراین از نقطه عطفی در تاریخ این نهاد خبر می‌دهد، به گفت‌وگو با «خاویر سولانا» دبیرکل اسبق ناتو (۱۹۹۵- ۱۹۹۹) و نماینده عالی پیشین شورای سیاست خارجی و امنیتی مشترک اتحادیه اروپا (۱۹۹۹- ۲۰۰۹) نشست.

اجلاس قبلی ناتو در سال ۱۹۹۷ در مادرید برگزار شد و گسترش اتحاد آتلانتیک به سمت اروپای شرقی، محور اصلی این نشست بود. اکنون با گذشت ۲۵ سال، مادرید بار دیگر میزبان سران ناتو خواهد بود تا در شرایطی که اوکراین در آتش جنگ می‌سوزد، برای سرنوشت این سازمان امنیتی دفاعی تصمیم‌گیری شود. خاویر سولانا با بیان اینکه «این اجلاس از همان میزان اهمیتی برخوردار است که اجلاس ۱۹۹۷ برخوردار بود» گفت: در آن زمان، کاری که انجام شد، گشودن ناتو به روی کشورهایی بود که بخشی از پیمان ورشو بودند. آن نشست همچنین از این منظر بسیار مهم بود که به دو موضوع بسیار دشوار پرداخته شد، روابط بین ناتو و روسیه و روابط بین ناتو و اوکراین.  

وی تاکید کرد: برخی از رویدادهایی که امروز تجربه می‌شود به این دلیل رخ می‌دهد که آنچه در مادرید در سال ۱۹۹۷ بر سر آن توافق شد به خوبی انجام نشد.

این دیپلمات اسپانیایی با بیان اینکه «اگر از من بپرسید که آیا فکر می‌کردم حمله روسیه به اوکراین ممکن است اتفاق بیفتد، می‌گویم: نه، تا ماه فوریه فکر نمی‌کردم این اتفاق بیفتد»، وی پیامدهای این جنگ را در بسیاری از زمینه‌ها از جمله «ژئوپلیتیک، ژئواکونومیک، انرژی و در بسیاری از زمینه‌های زیست جمعی جهانی» حائز اهمیت دانست.

سولانا در تشریح روزهای سختی که اروپا از منظر اقتصادی تجربه خواهد کرد، گفت: بخش مهمی از بحران اقتصادی که این روزها درگیر آن هستیم، ربطی به جنگ ندارد، اما آنچه واقعیت دارد این است که قطع ارتباط با روسیه در بخش انرژی برای اروپا مهم است. گاز روسیه از طریق یک خط لوله می‌آید و آن خط لوله را بر خلاف نفت، نمی‌توان در هیچ جای دیگری یافت. شاید آلمان یکی از کشورهایی باشد که هم از نظر تامین انرژی و هم از نظر تاثیرات آن بر اقتصاد و به ویژه صنعت، بیشتر از این قطع انتقال انرژی روسیه متاثر شده است با این حال آلمان از ابتدا عکس‌العمل خوبی نشان داد.  

وی افزود: آنچه حقیقت دارد این است که جایگزینی نفت آسان‌تر است، زیرا می توان آن را از یک مکان به مکان دیگر منتقل کرد. این در حالی است که انتقال گاز پیچیده‌تر است، زیرا باید آن را به مایع تبدیل کنید تا بتوانید آن را حمل کنید و سپس آن را برای حمل دوباره به گاز تبدیل کنید. آلمان این مکانیسم را ندارد، اما اسپانیا دارای هفت نیروگاه تبدیل مجدد به گاز است. اگر از قبل یک ارتباط عملیاتی بین اسپانیا و آلمان از طریق فرانسه وجود داشت، همه چیز بسیار آسان‌تر بود.  

دبیرکل سابق ناتو در توضیح این پرسش خبرنگار مبنی بر اینکه حمله روسیه به کریمه در سال ۲۰۱۴ به عنوان سیگنالی از احساس تهدید از طرف روسیه و بی توجهی اروپا به نشانه‌های پیش از جنگ اوکراین بود، گفت: موضوع کریمه بر سر امضای توافق تجاری اوکراین با اتحادیه اروپا سر زبان‌ها افتاد و پوتین که در آن زمان نخست وزیر روسیه بود به یانوکوویچ رئیس‌جمهوری اوکراین فرمان داد که «آن را امضا نکنید». یاکونوویچ امضا نکرد و پوتین یک درس مهم داد: اینکه ما از امنیت و دفاع هم حرف نمی‌زنیم، حرف ما هر گونه ارتباط با اتحادیه اروپا است. این یک پیام خیلی مهم بود. اوکراین برای روسیه خیلی مهم است.

سولانا با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی «بازیگر اصلی، چین است و نه روسیه» گفت: روسیه اگر چه برای ما مهم است است و با او در وضعیت جنگی قرار داریم اما عامل اصلی برای ما در این لحظه، چین است. روابط میان چین و سایر جهان در زمینه‌های زندگی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و بین‌المللی ما بسیار حائز اهمیت است. 

این دیپلمات اسپانیایی در تشریح روابط «مثلث آمریکا، چین و روسیه» گفت: این مثلث بارها به شکل‌های گوناگونی مطرح شده است. نیکسون روابط را به صورت ایالات متحده و چین در برابر اتحاد جماهیر شوروی مطرح کرد و امروز در وضعیت کاملا متفاوت و البته بدترین وضعیت قرار داریم؛ چین و روسیه در برابر آمریکا و غرب. آنچه برای ما -اکنون من به عنوان یک اروپایی صحبت می‌کنم- مهم است اینکه چنین تنش دو قطبی میان چین و روسیه و بقیه جهان غرب وجود نداشته باشد.

سولانا در بیان دیدگاه خود نسبت به سرانجام جنگ اوکراین به صورت دو موضع متقابل، لزوم آتش‌بس حتی اگر به معنای از دست دادن ارضی برای اوکراین باشد و یا تعهد به عدم اعطای امتیاز به روسیه حتی در صورت طولانی شدن جنگ گفت:  من نمی‌دانم کدام یک از این دو دیدگاه، برنده است اما آنچه من از آن حمایت می‌کنم، آتش‌بس است. این آسان نخواهد بود، اما قبل از پایان تابستان، یا قبل از فرا رسیدن کریسمس، باید آتش‌بسی برقرار شود که به ما امکان می‌دهد به گفت‌وگو همانطور که قبلا مذاکره کردیم، بازگردیم. این آسان نیست و گامی که روسیه برداشته است بسیار غم‌انگیز است.

irna.ir/xjJPwb

**سفر نخست‌وزیر عراق به عربستان سعودی

منابع خبری شنبه شب گزارش دادند، نخست‌وزیر عراق در سفر به عربستان سعودی در فرودگاه شهر جده مورد استقبال ولیعهد سعودی قرار گرفت.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

«محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در فرودگاه جده از «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق و هیأت همراه استقبال کرد.

بر اساس این گزارش، ولیعهد سعودی خود شخصا از نخست وزیر عراق و هیأت همراه در فرودگاه بین المللی ملک عبدالعزیز شهر جده استقبال کرده است.

این گزارش می‌افزاید، محمد بن سلمان و مصطفی الکاظمی باهم دیداری نیز داشتند که اخباری از آن تا کنون منتشر نشده است.

پیش تر شبکه تلویزیونی المیادین در گزارشی اعلام کرده بود که مصطفی الکاظمی به زودی عازم عربستان و ایران خواهد شد و در تهران و ریاض در خصوص مسائل منطقه رایزنی خواهد کرد.

به گفته المیادین ، این سفر در راستای رایزنی درباره مذاکرات بین ریاض و تهران صورت می‌گیرد. همچنین قرار است که وی در سفر به این دو کشور چندین پرونده مهم را به بحث و بررسی بگذارد.

مذاکرات ایران و عربستان از چند ماه پیش در عراق آغاز شد و بر اساس اظهارات قبلی مقام‌های دو کشور، دو طرف تاکنون ۵ دور مذاکره انجام داده‌اند.

«فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سوم خردادماه با ایراد سخنانی در نشست مجمع جهانی اقتصاد اعلام کرده بود که پیشرفت‌هایی در مذاکرات با ایران حاصل شده است.

irna.ir/xjJPnh

**کاروان لجستیک آمریکا در جنوب عراق هدف انفجار قرار گرفت

منابع خبری بامداد یکشنبه گزارش دادند، کاروان لجستیک نیروهای آمریکایی در جنوب عراق هدف انفجار قرار گرفت.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

یک بسته انفجاری در مسیر عبور کاروان لجستیک نیروهای آمریکایی در استان بصره واقع در جنوب عراق منفجر شده است.

بر اساس این گزارش، در این انفجار کسی آسیب ندیده است.

حمله به کاروان‌های پشتیبانی، منافع و نیروهای آمریکایی در عراق در طول دو سال گذشته افزایش یافته است و برخی گروه‌ها توانسته‌اند پایگاه‌های نظامی آمریکا را در «عین الاسد» (الانبار)، «الحریر» (اربیل) و «ویکتوریا» (نزدیک فرودگاه بین المللی بغداد) هدف قرار دهند.

گروه‌های مقاومت در عراق بارها اعلام کردند که در صورت حضور نیروهای آمریکایی در این کشور، به هر شکل، آنها حق خود می‌دانند که با متجاوزان و اشغالگران مقابله کنند.

irna.ir/xjJPn۴

**آلمان مشکل کمبود کارکنان فرودگاه ها را با نیروی کار خارجی حل می کند

آلمان به علت کمبود کارکنان بخش خدمات در فرودگاه‌های خود بعنوان راهکاری موقت از نیروی کار خارجی استفاده می کند.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

خبرگزاری رویترز از مبدا برلین با انتشار این خبر افزود: بنابر اعلام  وزارت‌خانه‌های کشور، کار و حمل و نقل آلمان، این کشور  بعنوان راه حلی موقت اجازه می دهد تا نیروی کار خارجی،  کمبود کارکنان بخش خدمات در فرودگاه‌های آلمان را جبران و این پست ها را اشغال کنند.

رویترز نوشت:  کشورهای اروپایی از جمله در آلمان با توجه به پایان یافتن محدودیت های اجتماعی کووید-۱۹، اکنون با مشکل کمبود پرسنل در فرودگاه‌ها برای اداره و رسیدگی  به درخواست مسافران مواجه هستند و برای رفع این مشکل تلاش می کنند.

بنابراین گزارش، وجود صف های طولانی مسافران در فرودگاه دوسلدورف آلمان طی روزهای اخیر میزان کمبود کارکنان در این فرودگاه را در فصل تعطیلات نشان می دهد که این مساله می تواند به موجی از آشفتگی در فرودگاه‌های این کشور بدل شود.

رویترز افزود: فرودگاه‌های آلمان درحال حاضر با کمبود دو تا سه هزار نیروی کار مواجه است و وزارت خانه های کشور، کار و حمل و نقل این کشور با یکدیگر در تلاشند تا بطور موقت از اتباع و نیروی کار خارجی برای به خدمت گرفتن آنان در پست‌های خالی در فرودگاه‌های این کشور استفاده کنند.

این گزارش می افزاید: قرار است تا نیروی کار مورد نیاز از ترکیه به آلمان آورده شوند؛ هوبرتوس هیل، وزیر کار آلمان در این باره  تاکید کرد که کارفرمایان باید برای افرادی که از خارج برای اشتغال در فرودگاه‌های آلمان به کار گرفته می شوند  مسکن مناسب فراهم و دستمزد جمعی پرداخت کنند.

رویترز به جزئیات بیشتر این خبر اشاره‌ای نکرده است.

irna.ir/xjJPrj

**آتش سوزی دوباره در فلسطین اشغالی؛ این بار در یک مرکز لجستیک حاوی مواد خطرناک

شهر حیفا در سرزمین های اشغالی، به دنبال آتش سوزی پالایشگاهی در ۱۲ روز پیش، امروز - یکشنبه - نیز شاهد حادثه مشابه دیگری این بار در یک مرکز تدارکاتی حاوی مواد خطرناک بوده است.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

حیفا به تازگی شاهد چندین آتش سوزی از این دست بوده است؛ پیشتر و در روز چهارشنبه (۲۵ خرداد) پالایشگاه شهر حیفا در فلسطین اشغالی دچار آتش سوزی گردید؛ علت این آتش سوزی اختلال در سیستم کمپرسور یکی از واحدهای پالایشگاه اعلام شد.
حدود دو هفته پس از این اتفاق، مرکز اطلاع رسانی فلسطین امروز از وقوع یک آتش سوزی بزرگ دیگر در حیفا در یک مرکز تدارکاتی حاوی مواد خطرناک خبر داد.
این آتش سوزی صبح امروز در یک مرکز تدارکاتی حاوی مواد خطرناک در حیفا در سرزمین‌های اشغالی رخ داد و آتش به ساختمان‌های مسکونی هم کشیده شد و صدای انفجار نیز در محل شنیده شد.
تارنمای عرب ۴۸ هم در این باره گزارش داد: آتش سوزی بزرگی در چندین ساختمان صنعتی حاوی مواد خطرناک در حیفا رخ داد؛ این حادثه منجر به تخلیه بسیاری از خانه‌های اطراف از ساکنان به دلیل پیش‌بینی هرگونه شرایط اضطراری شد.
برای مهار آتش که در ساختمان‌های لجستیک صنعتی در خیابان «بار یهودا» شهر حیفا رخ داد، تیم‌های آتش نشانی و امدادی از ساعت‌های نخستین صبح امروز وارد عمل شدند و ساعت‌ها برای اطفای حریق و جلوگیری از سرایت شعله‌های آتش به مناطق مجاور به ویژه مناطق مسکونی تلاش کردند.
تیم‌های آتش نشانی و امدادی بدون ارایه گزارشی اقدام به انتقال و تخلیه ساکنان خانه‌های مجاور کردند. این تیم‌ها، ۳ نفر را از محل آتش سوزی نجات دادند؛ به ساکنان این منطقه توصیه شده که به دلیل دود غلیظ به این محل مراجعه نکنند.
علت این آتش سوزی توسط آتش نشانی، امداد و نجات، نیروهای انتظامی و کارکنان وزارت صنعت رژیم صهیونیستی در دست بررسی است.

irna.ir/xjJPrR

**اعتراف نیروی دریایی رژیم صهیونیستی به توان موشکی حزب‌الله

افسران ارشد نیروی دریایی رژیم صهیونیستی به ناتوانی خود را در دفع هرگونه حمله احتمالی حزب الله و در عین حال توان دفاعی این جنبش اذعان کردند.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

افسران ارشد نیروی دریایی رژیم صهیونیستی طی بیانیه ای برخی از نقاط ضعف و مشکلاتشان در جنگ آتی با حزب الله در حفاظت از میادین گازی پراکنده در امتداد نوار ساحلی فلسطین اشغالی و لبنان را با توجه به تهدیداتی که اخیرا حزب‌الله انجام داده، فاش کردند.

این افسران صهیونیست در بیانیه‌ منتشر شده خود توسط وب‌سایت عبری «ماکو» تأکید کردند که «حزب‌الله موفق شده مقادیر زیادی موشک‌های سطح به دریا به دست آورد که می‌تواند همانند موشک "یاخونت C۸۰۲" تأسیسات حیاتی را هدف قرار دهد».

افسران ارشد نیروی دریایی رژیم اسرائیل همچنین با اذغان به توانایی حزب‌الله در توسعه‌ موشک‌ی خود اعلام کردند که مقاومت لبنان «می‌تواند توان موشکی خود را توسعه ببخشد، تا جایی که موشک‌های روسیه را نیز شبیه‌سازی کند؛ علاوه بر آن تهدیدات دیگر احتمالی شامل قایق‌های بمب‌گذاری شده، پهپادها و غواصان حزب الله نیز وجود دارد».

این بیانیه می افزاید: «با وجود همکاری نیروهای هوایی، دریایی و اطلاعات در کنار تخصیص هواپیماها و ناوچه‌های جنگی با هزینه های میلیاردی، هنوز مشکلات و کمبودهایی در تعداد کشتی‌ها و ناوچه‌ها(ی رژیم صهیونیستی) وجود دارد؛ با این حال نیروی دریایی اسراییل ملزم به حفاظت از امنیت و ترافیک دریایی می باشد که شریان اصلی اقتصاد آن است، زیرا نزدیک به ۹۷ درصد از نیازهای اسرائیل از راه دریا تامین می شود».

به گفته افسران ارشد صهیونیستی، هم اکنون نیروی دریایی اسرائیل ۱۵ فروند ناوچه موشک انداز در اختیار دارد که چهار فروند آن «ساعر» هستند و ۶ فروند هم همچنان در دست توسعه می باشد.

رزمندگان حزب الله در جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ یک فروند ناوچه نظامی رژیم صهیونیستی را در سواحل خلده در نزدیکی بیروت با موشک سطح به دریا هدف قرار داده و به قعر دریا فرستادند، اقدامی که نیروی دریایی رژیم صهیونیستی را به عقب نشینی واداشت.

irna.ir/xjJPtk

**جانسون: ۴ قدرت صنعتی طلای روسیه را تحریم می‌کنند

نخست‌وزیر انگلیس دقایقی پیش و در بدو ورود به آلمان خبر داد که چهار کشور عضو گروه ۷ واردات طلا از روسیه را ممنوع می کنند.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

خبرگزاری فرانسه به نقل از «بوریس جانسون» عنوان کرد که آمریکا، انگلیس، ژاپن و کانادا در این اقدام مشترک "الیگارش‌های روسیه را به صورت مستقیم هدف قرار خواهند داد و ضربه‌ای به قلب ماشین جنگی پوتین وارد خواهند کرد. "

به نوشته تارنمای روزنامه دیجیتالی ایندیپندنت، در سال ۲۰۲۱، درآمد روسیه از صادرات طلا حدود ۱۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده است.

جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا نیز ساعتی پیش در توییتی خبر داده بود که اعضای گروه ۷ واردات طلا از روسیه را ممنوع خواهند کرد. به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، پیش‌بینی می‌شود که این تحریم امروز به صورت رسمی اعلام شود. به گفته مقام های دولت بایدن، پس از صادرات انرژی، طلا بیشترین درآمد را نصیب مسکو می کند و تحریم این فلز گرانبها مشارکت روسیه در بازارهای جهانی را دشوارتر خواهد ساخت.

یک مقام آگاه نیز شب گذشته به خبرگزاری رویترز گفته بود که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و اعضای گروه هفت قصد دارند در خصوص ممنوعیت واردات طلا از روسیه توافق کنند.

رویترز نوشت که آمریکا به متحدان خود فشار آورده تا برای کاهش درآمد روسیه، تحریم‌های اقتصادی سریع و قابل توجه علیه این کشور وضع کنند.

یک مقام خزانه‌داری آمریکا گفت، توافق در این خصوص در روز سه‌شنبه و در طول سفر بایدن به اروپا انجام خواهد شد.

تحریم‌های غرب علیه روسیه تاکنون مستقیما طلای این کشور را هدف قرار نداده، اما بسیاری از بانک‌ها، شرکت‌های حمل‌ونقل و پالایشگاه‌ها پس از آغاز درگیری در اوکراین خرید فلزات از روسیه را متوقف کردند.

طلا یک دارایی بسیار مهم برای بانک مرکزی روسیه است که به دلیل تحریم‌های غرب با محدودیت‌هایی در دسترسی به برخی از دارایی‌های خود در خارج از روسیه مواجه شده است.

روسیه سالانه حدود ۱۰ درصد از طلای استخراج شده در سطح جهان را تولید می‌کند. ذخایر طلای این کشور از زمان پیوستن کریمه به روسیه در سال ۲۰۱۴ سه برابر شده است.

irna.ir/xjJPxn

**مقام عراقی: شرکت‌های نفتی بین‌المللی از اقلیم کردستان عراق خارج می شوند

یک نماینده پارلمان عراق از خروج شرکت‌های نفتی بین‌المللی از اقلیم کردستان و انتقال احتمالی آنها به جنوب عراق، به دلیل اختلافات اربیل - بغداد خبر داد.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

«سوران عمر» عضو کمیسیون اقتصاد و صنعت پارلمان عراق امروز (یکشنبه) اعلام کرد: با توجه به عدم حل اختلافات بغداد - اربیل بر سر مسایل باقی‌مانده پرونده نفتی، اقلیم کردستان عراق شاهد خروج شرکت‌های بین المللی از منطقه باشد و احتمالا این شرکت‌ها ترجیح دهند منافع خود را به جنوب کشور منتقل کنند.

عمر در بیانیه‌ای که روزنامه «الصباح» عراق منتشر کرده، افزود: «انتظار می‌رود که شاهد خروج شرکت‌های بین‌المللی از اقلیم کردستان باشیم که پروژه‌های بزرگی در جنوب عراق دارند؛ شرکت هایی که منافعی در عراق دارند و  مشارکت خود با دولت مرکزی بغداد را بر مشکلات و اختلافات میان اربیل - بغداد ترجیح می‌دهند».

عضو کمیسیون اقتصاد و صنعت پارلمان عراق تأکید کرد که «تمام صحبت‌ها و مذاکرات صورت گرفته بین دو طرف تاکنون بر سر مناصب و پست‌ها بوده و نه بر سر حق و حقوق نفتی اقلیم کردستان یا مشکلات بین اربیل و بغداد به‌ویژه در زمینه نفت و گاز».

وی در رابطه با تأثیرات اقتصادی خروج شرکت‌های نفتی بین‌المللی از کردستان عراق روی اقتصاد اقلیم نیز گفت: «خروج شرکت‌های خارجی که در اقلیم کردستان فعالیت می‌کنند، تأثیر زیادی روی اقتصاد اربیل خواهد گذاشت، به‌ویژه که ۹۰ درصد درآمدهای اقلیم از صادرات نفت است. بنابراین خروج این شرکت ها باعث توقف صادرات نفت اقلیم می‌شود و این به معنای پایان اقتصادی منطقه است و امیدواریم که این اتفاق نیفتد و به این نقطه نرسیم».

دادگاه فدرال عراق در فوریه سال جاری با صدور حکمی، قانون نفت و گاز منطقه کردستان عراق را مغایر قانون اساسیاین کشور دانست و بر اساس حکم دادگاه فدرال عراق، منطقه کردستان عراق ملزم به تحویل نفت به دولت مرکزی این کشور است.

این در حالی است که اربیل این تصمیم دادگاه فدرال عراق را غیرقانونی و مغایر قانون اساسی این کشور دانسته و مدعی شده که با این حکم، مبنای قانونی استقلال، بخش نفت و گاز منطقه کردستان عراق از بین می‌رود.

irna.ir/xjJPCg

**طالبان: دسیسه‌های آمریکا علیه افغانستان ادامه دارد

«ملا عبدالغنی برادر» معاون اقتصادی سرپرست نخست وزیری حکومت طالبان افغانستان گفت اگرچه دوره حضور اشغالگران آمریکایی و غربی در این کشور به پایان رسیده و این دشمنان کاملا شکست خورده اند، اما هنوز هم در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی در حال انجام دسیسه علیه افغانستان هستند.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

 طالبان شب گذشته (۴ تیرماه) با نشر  مطلبی در صفحه توئیتر خود به نقل از ملا عبدالغنی برادر نوشت که دشمن به هر نحوی ممکن می‌خواهند دربرابر ما مانع ایجاد کنند، ولی ما  همان طور که بر ضد اشغال مبارزه کردیم که برای حفاظت و رشد اقتصادی این کشور نیز شجاعانه مبارزه خواهیم کرد.

بر اساس این گزارش، این اظهارات در حالی مطرح می شود که با گذشت ۱۰ ماه از روی کار آمدن مجدد طالبان در افغانستان ذخایر ارزی این کشور از سوی آمریکا مسدود شده و بخاطر کارشکنی های واشنگتن و غرب، تاکنون هیچ کشوری طالبان را به رسمیت نشناخته است.

«عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزیر امورخارجه دولت سرپرست طالبان نیز با تاکید بر اینکه زلزله‌زدگان نیاز فوری به غذا، آب آشامیدنی، دارو، تیم‌های پزشکی سیار، لباس گرم و سرپناه دارند، گفت: اما ضروری‌تر از همه این اقدامات، این است که آمریکا به برخورد بی‌تفاوت و بی احساس خود در برابر زندگی مردم افغانستان با برداشتن تحریم‌های ظالمانه آن هم در چنین شرایط دشواری پایان دهد و دارایی‌های مردم افغانستان را به آنها بازگرداند. تنها در چنین شرایطی است که مردم افغانستان می توانند پس از ۲ دهه اشغال و جنگ با این آخرین حادثه طبیعی مواجه شوند و زندگی‌های ویران‌شده خود را از نو بسازند.

این مقام طالبان گفت که مردم و سازمان‌های امدادرسانی که می خواهند زندگی ویران شده زلزله زدگان را بازسازی کنند ، به دلیل تحریم های بانکی آمریکا علیه افغانستان نمی توانند کمک‌های مالی خود را ارسال کنند. این شرایط ظالمانه  باید به سرعت پایان بپذیرد.

irna.ir/xjJPGv

**روسیه مراکز آموزشی ارتش اوکراین را هدف قرار داد

وزارت دفاع روسیه از هدف قراردادن اردوگاه‌های آموزشی ارتش اوکراین در مناطق چرنیهیو، ژیتومیر و لویو خبر داد.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

ویتالی کلیچکو شهردار کی‌یف، پایتخت اوکراین نیز امروز طی پیامی در فضای مجازی از هدف قرارگرفتن مرکز این شهر با موشک خبر داده‌بود.

در مقابل، یک مقام محلی در جمهوری دونتسک نیز اعلام‌کرد که ارتش اوکراین ۲۰ راکت گراد به این منطقه شلیک کرده‌است.

از پنجم ژوئن که یک تاسیسات تعمیر ریل قطار در حومه کی‌یف هدف قرار گرفت تاکنون این شهر هدف حمله نبوده‌است.

بعد از مذاکرات کی‌یف و مسکو در اوایل جنگ اوکراین، کرملین دستور عقب‌نشینی نظامیان روس از حومه پایتخت را صادر کرد اما جنگ در منطقه شرق و جنوب این کشور ادامه یافت.

رئیس‌جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه(دوم اسفندماه) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

وی سه روز پس از آن در روز پنجشنبه ۵ اسفند آغاز عملیات نظامی ویژه علیه اوکراین را اعلام‌کرد و روابط پرتنش مسکو-‌کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضع‌ داد.

درگیری‌ها در اوکراین و نیز واکنش‌ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.

irna.ir/xjJPHf

**هنیه: ۱۵۰ موشک در کمتر از ۵ دقیقه رژیم صهیونیستی را نابود می‌کند

رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین "حماس" امروز در سخنانی خطاب به صهیونیست‌ها تاکید کرد که در شهر اشغالی قدس و مسجدالاقصی جایی ندارید و رویاهای شما نابود خواهد شد.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

«اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) امروز یکشنبه در سخنانی در جشنواره فیلم در منطقه صیدا (جنوب لبنان) اعلام کرد که «۱۵۰ موشک مقاومت در کمتر از ۵ دقیقه رژیم صهیونیستی را نابود خواهد کرد».

به گزارش المیادین، هنیه تأکید کرد که «ما امروز در عصر پیروزی‌ها و تحولات بزرگی هستیم که ملت و مقاومت فلسطین و لبنان در منطقه رقم می‌زنند».

رئیس دفتر سیاسی حماس تصریح کرد: «کرانه باختری، پس از همکاری‌های امنیتی (رام‌الله و تل‌آویو) و توطئه‌های دور و نزدیک، دوباره برمی‌خیزد و جنین می‌ایستد تا پرچم مقاومت را به اهتزاز درآورد».  

وی اظهار داشت: «غزه‌ِ محاصره شده که نبردهای مختلف را تجربه کرده است، امروز با مقاومت خود و مردمش برای نبرد استراتژیک با دشمن آماده می‌شود».

هنیه تصریح کرد: «از لبنان کشور اهل مقاومت و ایستادگی، به صهیونیست‌ها می‌گویم رویاهای شما نابود می‌شود و در بیت المقدس و الاقصی جایی ندارید».

رئیس دفتر سیاسی حماس گفت که «شمشیر قدس که مقاومت آن را از نیام بیرون کشید، تا زمان آزادی قدس و تمام سرزمین فلسطین نیز بیرون از نیام باقی می‌ماند».

irna.ir/xjJPHD

**عملیات مخفی نیروهای آمریکایی و ناتو در اوکراین به روایت نشریه آمریکایی

روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مقامات آمریکایی و اروپایی نوشت: همزمان با تلاش های روسیه برای تصرف شرق اوکراین، توانایی این کشور برای مقاومت، بیشتر از همیشه به کمک نیروهای آمریکایی و متحدانش از جمله شبکه ای مخفی از کماندوها و جاسوسان بستگی دارد که در تامین سلاح، اطلاعات و آموزش نقش دارند.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

نیویورک تایمز نوشت: مقامات کنونی و سابق آمریکایی و اروپایی می گویند بیشتر این اقدامات در خارج از اوکراین و برای مثال در پایگاه های آلمان، فرانسه و انگلیس انجام می شود. با وجودی که دولت بایدن اعلام کرده که به اوکراین نیرو اعزام نمی کند برخی از نیروهای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به طور مخفیانه در این کشور و عمدتا در کی یف فعال هستند و مسئولیت هدایت حجم بالایی از اطلاعاتی را برعهده دارند که آمریکا در اختیار نیروهای اوکراینی قرار می دهد.

همزمان چند ده کماندوی دیگر کشورهای عضو ناتو از جمله انگلیس، فرانسه، کانادا و لیتوانی نیز در داخل اوکراین فعال هستند.

سه مقام آمریکایی گفت: آمریکا ۱۵۰ مربی نظامی خود را قبل از آغاز جنگ در ماه فوریه از اوکراین خارج کرد اما کماندوهای نیروهای متحد در این حضور دارند یا از آن زمان به داخل و خارج از این کشور تردد داشته اند و سازمان دهی سلاح ها و دیگر کمک ها را برعهده دارند.

نیویورک تایمز نوشت: جزییات اندکی درباره فعالیت نیروها و کماندوهای سیا در اوکراین منتشر شده است اما حضور آنها در این کشور دامنه تلاش های مخفی برای کمک به اوکراین را نشان می دهد.

در بخشی از این گزارش آمده است: کریستین ورموث وزیر ارتش آمریکا ماه گذشته اشاره ای به این ماموریت کرد و گفت عملیات ویژه به مدیریت جریان سلاح ها و تجهیزات در اوکراین  کمک می کند.

به گفته مقامات غربی و آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، کوماندوها در خط اول جنگ و در کنار اوکراینی ها نیستند و در مقابل آنها را از مقرهای خود در دیگر بخش های کشور و از دور با ارتباطات رمزگذاری شده مشاوره می دهند. اما آثار پشتیبانی لجستیکی، آموزشی و اطلاعاتی مخفی آنها در میدان جنگ محسوس است.

نیویورک تایمز نوشت: چند فرمانده سطح پایین اوکراین به تازگی  از ایالات متحده به خاطر اطلاعات به دست آمده از تصاویر ماهواره ای قدردانی کردند. این اطلاعات از تبلت هایی که  توسط متحدان در اختیارشان  گذشته به دست می اید.  این تبلت ها یک برنامه نقشه برداری میدان جنگ را اجرا می کنند که اوکراینی ها از آن برای هدف قرار دادن و حمله به نیروهای روسی استفاده می کنند.

به گفته مقامات کنونی و سابق، مقامات سیا که در اوکراین فعال هستند بر مدیریت اطلاعاتی که دولت آمریکا در اختیار دولت اوکراین قرار می دهد متمرکز هستند. بیشتر اقدامات آنها در کی یف انجام می شود.

در حالی که دولت آمریکا تایید نمی کند که سیا در اوکراین یا کشور دیگری فعال است حضور آنها به خوبی از سوی روسیه و دیگر سرویس های اطلاعاتی در سراسر جهان رصد می شود.

مقامات اطلاعاتی سابق می گویند تخصص این سازمان  در آموزش عملیات ضد شورش و ضد تروریسم است.

داگلاس وایز معاون سابق سازمان اطلاعات دفاعی آمریکا و مقام ارشد بازنشسته سیا در این زمینه گفت: اوکراینی ها نیاز دارند درباره نحوه استفاده از تسلیحات توپخانه ای موشکی، مانند سامانه های موشکی توپخانه با قدرت جابجایی بالا یا «هیماس/ HIMARS» و سایر تسلیحات پیشرفته نیاز دارند.

دولت بایدن تاکنون سلاح های پیشرفته ای را برای اوکراین ارسال کرده است و مقامات پنتاگون می گویند اولین گروه سربازان اوکراینی متشکل از ۶۰ نفر درباره چگونگی استفاده از سامانه های راکت انداز پیشرفته آموزش دیده اند و گروه دوم در حال آموزش در آلمان هستند.


irna.ir/xjJPHw

**یورونیوز: یونان کشتی روسی حامل نفت ایران را آزاد کرد

شبکه یورونیوز به نقل از خبرگزاری فرانسه گزارش داد: یونان نفتکش روسی حامل نفت ایران را که دو ماه پیش به درخواست دستگاه قضایی آمریکا توقیف شده بود، آزاد کرد.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

خبرگزاری فرانسه به نقل از منبعی در پلیس بنادر یونان از رفع توقیف نفتکش «پگاس» که بعدا به «لانا» تغییر نام پیدا کرد خبر داد.

مقامات یونان این کشتی را که حامل ۱۱۵ هزار تن نفت ایران بود روز ۱۹ آوریل در نزدیکی جزیره «ائوبویا» توقیف کردند.

مقامات یونانی مدعی بودند که این نفتکش در چارچوب تحریم‌های اتحادیه‌های اروپا علیه روسیه توقیف شده است. قرار بود محموله نفت این کشتی به درخواست مقامات آمریکا تحویل این کشور داده شود.

ایران ضمن اعتراض شدید به توقیف این نفتکش از سازمان بین‌المللی دریانوردی خواسته بود تا با مقامات یونان در این باره رایزنی کنند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از منبع خود در پلیس بنادر یونان گزارش داد که در مقابل، آتن امیدوار است ایران نیز دو نفتکش یونانی توقیف شده را آزاد کند.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران در مورد آخرین وضعیت کشتی های یونانی توقیف شده در ایران گفته است: این کشتی‌ها، مراحل قضایی خود را در محل طی می‌کنند و دولت یونان تلاش کرده است تا مستندات خود را ارائه کند که فرایند آزادسازی انجام شود.

پیش از این، سازمان بنادر و دریانوردی ایران در بیانیه‌ای با اشاره به آخرین وضعیت توقیف بار یک فروند کشتی تحت پرچم ایران از سوی دولت یونان، اعلام کرده بود: با اقدام سریع و مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران، حکم بازگرداندن بار به صاحب آن صادر شد و در حال حاضر مراحل اجرایی این دستور در یونان در حال انجام است.

در این بیانیه آمده است: با اقدام سریع و مقتدرانه جمهوری اسلامی ایران و پیگیری ارگان‌های ذی‌ربط و حمایت‌های وزیر راه و شهرسازی، علی‌رغم حکم آمریکایی‌ها مبنی بر نگهداری کشتی و توقیف کالا به نفع این کشور و موافق نامه معاضدت حقوقی بین آمریکا و یونان، در نهایت حکم بازگرداندن بار به صاحب آن صادر و دولت یونان دستور مربوطه را صادر کرد و اکنون شاهد رفع توقیف کشتی و بازگرداندن بار به صاحب آن هستیم.

گفتنی است، دولت یونان چندی پیش، از حرکت یک فروند کشتی تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران در سواحل این کشور جلوگیری و بار آن با هماهنگی دولت آمریکا، توقیف شد. این درحالی‌ است که این کشتی به‌منظور حفظ ایمنی پرسنل و کشتی به سواحل یونان پناه برده بود.

irna.ir/xjJPLb

**بررسی پیشرفت‌های موشکی-پهپادی ایران در نشست محرمانه مقامات آمریکا و اسرائیل

یک روزنامه امریکایی امروز گزارش داد، مقامات ارشد آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی طی نشستی محرمانه آخرین دستاوردهای ایران در حوزه موشکی و پهپادی را بررسی کردند.

از سیاسی خواندن اختلافات برای دستیابی به توافق نهایی تا حمایت از شخصیت ملی برای نخست‌وزیری عراق

‌روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت، به گفته مقامات ایالات متحده و منطقه، مقامات آمریکایی در ماه مارس طی نشستی محرمانه با مقامات ارشد نظامی رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی، چگونگی مهار پیشرفت‌های ایران در حوزه موشکی و پهپادی را بررسی کردند.

این مذاکرات که در شرم الشیخ مصر برگزار شد، اولین مذاکرات در این سطح بود که بین افسران عالی رتبه نظامی رژیم صهیونیستی، عربستان، قطر، مصر، امارات متحده عربی، بحرین و اردن، تحت نظارت ارتش ایالات متحده به منظور تقویت همکاری‌های نظامی برگزار شد. ژنرال فرانک مکنزی، فرمانده وقت ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) به نمایندگی از آمریکا در این نشست شرکت کرده بود. بحرین و امارات افسران ارشد نظامی خود را به این نشست فرستاده بودند و عمان و کویت در این نشست حضور نداشتند.
وال استریت ژورنال با اشاره به قدرت موشکی و پهبادی ایران، مقابله مشترک با قدرت موشکی و پهبادی ایران در شرایط خروج آمریکا از منطقه از جمله موضوع این نشست عنوان کرد.
به گفته این رسانه آمریکایی، هیچ کدام از مقامات رسمی کشورهای شرکت‌کننده حاضر به تایید این نشست نشده‌اند.
وال استریت ژورنال با اشاره به تلاش آمریکا در دهه‌های گذشته برای یکی کردن سامانه های دفاع هوایی در منطقه غرب آسیا و اتصال آنها اشاره کرد و نوشت: اطلاع سریع از حملات هوایی و اینکه کدام کشور مسئول مقابله با حمله است از جمله بحث های مطرح شده در این نشست بوده است.
این روزنامه آمریکایی، نگرانی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از مسلط شدن عربستان بر منطقه را مانع از شکل‌گیری همکاری در حوزه دفاع هوایی عنوان کرد و افزود: اردن و مصر که روابط سیاسی خوبی با اسرائیل دارند، در حوزه دفاعی نیز با تل‌آویو همکاری می‌کنند.

irna.ir/xjJPHC


 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha