کتابداران نقطه تماس نهاد کتابخانه‌های عمومی با جامعه هستند

تهران- ایرنا- دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت:  کتابدار علاوه بر وظایف خود، یک وظیفه اصلی دارد و آن فعالیت به عنوان نقطه تماس بدنه نهاد با مردم است.

به گزارش ایرنا،  مهدی رمضانی در نشست با کتابداران کتابخانه های عمومی شهرستان‌های شهریار، شهرقدس و ملارد که در سال اجتماعات کتابخانه عمومی ایثار شهریار برگزار شد، افزود:  براساس بررسی‌های صورت گرفته میزان حکم همکاران ما نسبت به همکاران وزارت ارشاد اختلافی ندارد؛ اما دریافتی همکارانم پایین است چراکه پرداخت رفاهیات در دستگاه های دیگر وجود دارد که ما از آن محروم هستیم و راه حل آن ایجاد  منابع پایدار در این حوزه است.

 وی اظهار داشت داشت: یکی از مهم ترین چالش هایی که در این دوران با آن روبرو هستیم، مسایل معیشتی همکاران است. همچنین فضای کار و فعالیت در کتابخانه‌های عمومی نیز موضوع دیگری است که باید به آن بپردازیم.

وی تصریح کرد: بنده از دوره مسوولیتم به عنوان سرپرست نهاد تا به امروز که با حکم رییس جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دبیرکل در خدمت شما هستم و همچنین با تجربه قبلی چهار ساله به عنوان معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی عرض می‌کنم که به غیر از همدلی و همراهی، ایجاد فضای دوستانه و البته امکان بیان نظرات، انتقادات و پیشنهادات برای پیشبرد کارها، چاره دیگری برای اداره نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و سایر بخش‌های اجرایی کشور وجود ندارد.

ایجاد آگاهی از اطلاعات صحیح در حوزه معیشتی کتابداران

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور درباره بحث معیشتی کتابداران و انتشار برخی مطالب خلاف واقع درباره حقوق و مزایای همکاران توضیح داد: در موضوع مباحث مالی و معیشتی ما باید نسبت به مساله آگاه شویم؛ باید بدانیم که کمبودها کجاست تا برای برطرف کردن آن اقدام کنیم. من به این موضوع معترف و بسیار پیگیر هستم و همواره در همه سطوح و شئون گفته ام که همکاران ما در کتابخانه های عمومی به لحاظ معیشتی در مشکل و تنگنا هستند و برای آن تلاش می کنم؛ این موضوع را بنده عمیقا درک می‌کنم تنگناهای معیشتی کتابداران موضوعی غیرقابل انکار و غیرقابل گذشت است و موضوعی نیست که با گذشت زمان برطرف شود؛ به خصوص اینکه امسال این تنگناها شدیدتر شده است. پذیرش این موضوع خود بخشی از حل این مشکل است.

براساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، رمضانی ادامه داد: دیده می‌شود که برخی از افراد بر موج این مساله‌ درست، سوار می شوند و اطلاعات غلط ارایه می کنند. این اتفاق به نتیجه رسیدن ما برای حل مساله را دشوار می‌کند. با اینکه بنده ۲ ماه و چند روز است که به عنوان دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی منصوب شده‌ام، اما می‌توانم گزارش مفصل و جامعی از حجم بالای اقدامات انجام شده ارایه کنم که در جای خود این کار را خواهم کرد.

لزوم ایجاد درآمد پایدار برای دفاعیات کتابداران

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: باید توجه داشته باشید پیگیری یک موضوع در کشور، یک ساختار و روندی دارد. تا به امروز دوبار از معاون اول رییس جمهور برای افزایش حقوق کتابداران دستور گرفته شده است، چندین مکاتبه با وزیر ارشاد و توسط وی با معاونان رییس جمهور صورت گرفته و جلسات متعددی با سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان مجلس برگزار شده است که اگر لازم باشد همه اینها را منتشر می کنم.

قرار گرفتن نهاد کتابخانه‌ها در زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امکان پذیر نیست 

رمضانی درباره برخی اظهارات مطرح شده مبنی بر قرار گرفتن نهاد در زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: به لحاظ قانونی بازگشت ما به زیر مجموعه وزارت ارشاد ممکن نیست، برخی مدعی این هستند که ادغام نهاد در وزارت ارشاد باعث قوی تر شدن نهاد می شود در حالی که این حرف درست نیست و این مسئله منجر به ضعیف شدن نهاد می‌شود.

وی درباره مدیریت بحران و چالش های پیش روی نهاد کتابخانه ها گفت: آرامش خاطر همکاران دغدغه اصلی ما است و بدانید مانیز عذاب می کشیم وقتی می بینیم فشار روی همکاران وجود دارد.

رمضانی تاکید کرد: امروز هیچ مسوول مرتبط با موضوعی در جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد که در حوزه فرهنگ و کتابخانه‌ها در جریان موضوع افزایش حقوق کتابداران نباشد. موضوع حقوق و دستمزد، موضوع کشور است و تنها موضوع نهاد نیست. همانطور که اشاره کردم اگر احکام نهاد را با سایر دستگاه‌های فرهنگی مقایسه کنیم، احکام ما تفاوتی ندارد. ما تنها به یک منبع مالی نیاز داریم برای اینکه رفاهیات کارکنان را افزایش دهیم. همچنین برخی اظهارات غلط است که می‌گویند تفاوت حقوق کتابدار با نیروی ستادی سر به فلک می کشد. باید نسبت به این مساله آگاهی صحیح داشته باشیم. این یک بازی انحرافی برای راه انداختن یک دعوای حاشیه ای است. مطرح شدن این مسایل تفرقه انداختن میان همکاران است. حتماً ستاد استان باید در خدمت کتابخانه‌های عمومی باشد.

ایجاد فضای باز گفت و گو با کتابداران
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، کتابخانه‌ها را جزو مراکز خدماتی موثر در جامعه دانست و گفت: بدون شک حاصل تلاش شما باعث شده که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسات مختلف خود درباره تاثیر کتابخانه‌ها و کتابداران سخن بگوید. به همین تناسب باید مشکل معیشتی کتابداران حل شود.  

رمضانی افزود: معتقدم باید حرف درست را زد و در این زمینه باید افراد خوب و فعال پیشقدم شوند. اعتراض یعنی بیان موضوعی که تصور می کنیم اشتباهی در آن اتفاق افتاده؛ اعتراض اگر طبق قانون و قاعده پیش رود اصلا چیز بدی نیست و می‌تواند عامل اصلاح باشد. بر این اساس مسیر ارتباطی ما با کتابداران همچنان وجود دارد و هیچ پیام و ایمیلی نیست که خوانده نشده باشد.

وی یادآور شد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه‌های خود موضوع نظام ارزشیابی را مطرح کرد که با  واکنش برخی روبرو شد، اما امروز این موضوع به دغدغه شما و مساله مورد نظر شما تبدیل شده که باید بر اساس شایستگی، توانایی و عملکرد ارزیابی شوند و از مزایایی بهره‌مند شوند.  همچنین برخی عنوان می‌کنند که هزینه برگزاری برنامه های فرهنگی را به پرداخت حقوق کتابداران اختصاص دهید! جابجایی سرفصل‌های بودجه امکان پذیر نیست و هر بودجه باید در جای خود هزینه شود. به عنوان مثال پولی که برای هزینه در یک بخش اختصاص یافته را نمی توان در بخش دیگر هزینه کرد و ما پولی که به عنوان حقوق دریافت کرده ‌ایم را تنها می توانیم برای حقوق استفاده کنیم.

کتابداران نقطه تماس بدنه نهاد با جامعه هستند

عضو شورای فرهنگ عمومی با اشاره به وظایف کتابداران گفت: کتابدار علاوه بر همه وظایف خود، یک وظیفه اصلی دارد و آن فعالیت به عنوان نقطه تماس بدنه نهاد با مردم است. چندی پیش در خدمت وزیر فرهنگ و ارشاد عنوان کردم که ما در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دو دستگاه داریم که مستقیماً با مردم طرف هستند؛ یکی شبکه بزرگ کتابخانه‌های عمومی کشور و دیگری کانون های فرهنگی هنری مساجد. لذا شما کتابداران یک تفاوت و تمایز جدی با سایر فعالان فرهنگی دارید که بسیار ارزشمند است.

رمضانی درباره اظهارات برخی از کتابداران درباره خرید تجهیزات و منابع برای کتابخانه های عمومی بیان کرد: امسال برای اولین سال در ردیف بودجه، مبلغ  قابل قبولی برای خرید تجهیزات در نظر گرفتیم، موضوعی که تاکنون وجود نداشته است. در مورد کتاب نیز همین اتفاق افتاد و بودجه مناسبی برای خرید کتاب اختصاص یافت که در سال ۱۴۰۱ به کتابخانه‌ها می‌آید؛ کتاب‌هایی که بر اساس همان رده های پر امانت و مورد توجه کتابداران بوده است.

وی پس از شنیدن صحبت های کتابداران در این نشست دستوراتی برای بررسی مشکلات عنوان شده صادر کرد و از مسوولان مربوطه خواست تا پایان ماه جاری مشکلات این کتابخانه ها برطرف شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha