به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی رمضانی شامگاه چهارشنبه در جمع کتابداران سیستان و بلوچستان ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع کتابداران و تبریک عید قربان، یاد و خاطره شهدای ایران اسلامی بویژه رئیس جمهور شهید را گرامیداشت و اظهار کرد: با شهادت آیت الله رئیسی، ما یکی از همراهان و حامیان مهم و اصلی حوزه فرهنگ را از دست دادیم، شهیدجمهور توجه ویژه، راهبردی و اثرگذار به حوزه فرهنگ بویژه حوزه کتابخانههای عمومی داشتند.
وی افزود: در دوره ایشان اقدامات مهمی انجام شد که بخشی به نتیجه رسیده و بخشی نیز نیمهکاره ماند، که امیدواریم این اقدامات به سرانجام برسد، در طول تاریخ انقلاب اسلامی ما حضور رؤسای جمهور متعددی را تجربه کردیم، اما نکتهای که غم از دست دادن شهید جمهور را ماندگار میکند و این حماسه را رقم زد، اخلاص و صداقت ایشان نسبت به مردم است و به نظر میرسد این ویژگیها در تعامل با مردم، رمز جاودانه شدن باشد.
در دولت سیزدهم تلاش کردیم مساله کتابخانهها را به موضوع شناخته شده حوزه حاکمیت تبدیل کنیم
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور بیان کرد: در دولت سیزدهم تلاش کردیم مساله کتابخانهها را به موضوع شناختهشده حوزه حاکمیت تبدیل کنیم؛ چراکه اگر نتوانیم خود را بشناسانیم و جایگاه خود را تثبیت کنیم، نمیتوانیم توقع حمایت داشته باشیم و برای حل مسائل حوزه کتابخانههای عمومی، باید این مشکلات را به مسائل کشور تبدیل کنیم و موضوع و موضع کتابخانه عمومی را به مردم بشناسانیم تا برای حل مسائل این حوزه انگیزه ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مسوولی در جمهوری اسلامی نیست که حوزه کتابخانههای عمومی را نشناسد؛ هرگز این حجم از توجه مثبت در دولت نسبت به کتابخانههای عمومی وجود نداشت.
تمامی روشهای مصوب قانونی در احکام همکاران اعمال شده است
رمضانی تصریح کرد: ما با کلان مساله معیشت نیروی انسانی مواجه بودیم؛ البته این واقعیت وجود دارد که اطلاعات همکاران ما در حوزه مسائل معیشتی چندان صحیح نیست؛ بنابراین بعضی توقعات مبتنی بر واقعیت نیست و نتایج دقیق نخواهد داشت.
وی گفت: یکی از تلاشهای ما در این مدت این بود که اطلاعات همکاران را در حوزههای مختلف بویژه حوزه اداری، بروز و دقیق کنیم تا توقعاتی دقیق و قابل پیگیری داشته باشند و یکی از اقدامات انجام شده در حوزه نیروی انسانی، پرداخت برخی از تعهدات قانونی، مثل فوقالعادههای مناطق مرزی، جنگی و کمتر برخوردار است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور ادامه داد: این پرداختها در قانون مشروط به وجود منابع مالی بوده و در حال حاضر تمامی آیتمهای مصوب قانونی در احکام همکاران اعمال شده و در حوزه رفاهیات، تقویت حقوق، افزایش فوقالعاده ویژه تمامی اقداماتِ قابل انجام، پیگیری و انجام شد، نهاد یک خانواده است و وظیفه خود میدانم تا وقتی در این مسوولیت هستم با قوت برای رفع مشکلات این مجموعه تلاش میکنم.
خدمترسانی فرهنگی بر گفتوگو، اخلاق و فرهنگ استوار است
وی اظهارکرد: نکات مطرح شده نافی مشکلات اقتصادی همکارانم نیست؛ اما معتقدم ما باید به گفتوگو کردن عادت کنیم، ما خدمترسان فرهنگی هستیم؛ کاری که اساس آن بر گفتوگو، اخلاق و فرهنگ استوار است و ما به انجام کار فرهنگی اعتقاد داریم و در عین حال تلاشمان را برای بحث معیشت همکاران از مسیرهای مختلف انجام دادهایم و میدهیم.
رمضانی با اشاره به سند ملی ترویج خواندن و مطالعه مفید، ادامه داد: در این دولت و مقطع زمانی تلاش کردیم موقعیت مهم کتابخانههای عمومی را نشان دهیم و مبادی آن را تثبیت کنیم و این مهم با تلاش همه همکاران به ثمر رسید.
وی با اشاره به کتابدار، عضو و کتابخانه به عنوان سه ضلع اساسی حوزه کتابخانههای عمومی، گفت: نهاد کتابخانههای عمومی کشور با این سه عنصر، کنار یکدیگر، معنا پیدا میکند؛ به همین دلیل است که هر سه مورد باید بهینهسازی شود.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور تاکید کرد: ما دستگاهی خدمتمحور هستیم و به اعتقادم کتابخانه باید توسط کتابداران و رئیس کتابخانه مبتنی بر شرایط همان کتابخانه مدیریت شود و منابع، خدمات و ساعات کار کتابخانهای در مرکز شهر با کتابخانه روستایی یا کتابخانهای در حاشیه شهر باید متفاوت باشد.
نظر شما