به گزارش ایرنا، جلیل جباری روز شنبه در گفت وگو با خبرنگاران درباره علت عدم مرمت قلعه اربابی دورباش تکاب افزود: قلعههای اربابی ساعد سلطان تکاب و میرپنج روستای دورباش دو قلعه تاریخی شهرستان تکاب هستند که تحت مالکیت جمعیت هلال احمر استان قرار دارند.
وی اظهار کرد: برغم تملک این دو بنا توسط جمعیت هلال احمر این ادارهکل به دلیل اضطراری بودن حفاظت این بناها اعتباری بیش از هفت میلیارد ریال برای احیا و مرمت هر دو قلعه هزینه کرده تا از تخریب بیش از پیش آن جلوگیری شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی گفت: طبق ماده ۹۸ قانون ششم توسعه وظیفه مرمت، احیا و حفاظت از بناهای تاریخی برعهده مالک بوده و در این راستا نیز وظیفه نگهداری از این دو بنا برعهده جمعیت هلال احمر استان است.
جباری ادامه داد: تاکنون اعتباری توسط مالک برای مرمت، احیا و نگهداری قلعه اربابی دورباش تکاب هزینه نشده ولی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی برای صیانت از مواریث تاریخی علیرغم ممانعتهای جمعیت هلال احمر استان اقدام به ثبت ملی این دو بنای تاریخی کرد تا از دخل و تصرفهای غیراصولی، تخریبها و تغییر کاربریهای فضاهای تاریخی بهعنوان فضای اداری این بناها جلوگیری کند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی یادآور شد: در صورت واگذاری این قلعهها میتوان با تبدیل آنها به موزه و مراکز اقامتی سنتی گام موثری در رونق گردشگری شهرستان تکاب برداشت.
وی افزود: بنای تاریخی مربوط به رشیدالدوله، یکی از حکمرانان ایل افشار در دوره شاهان قاجار است که در زیربنایی به مساحت سه هزار و ۹۶۰ مترمربع و با پلانی نامنظم، از ۲ بخش کلی ساخته شده است.
جباری با بیان اینکه این بنای تاریخی در سال ۱۳۹۴ در فهرست آثار ملی سازمان میراث فرهنگی ثبت شده است، اظهار کرد: این شهرستان هم اکنون دارای ۱۶۵ اثر و محوطه تاریخی و طبیعی ثبت شده در فهرست آثار ملی است.
به گزارش ایرنا، هفت قلعه اربابی تاریخی در روستاهای دورباش، اغولبیک، همپا، نصرت آباد، قراقیه، یلقون آغاج و شهر تکاب وجود دارد.
شهرستان تکاب با ۸۱ هزار نفر جمعیت در جنوب استان آذربایجان غربی واقع شده و مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان به عنوان چهارمین اثر ملی کشور در فهرست جهانی سازمان یونسکو در این شهرستان قرار دارد.
نظر شما