۱۲ تیر ۱۴۰۱، ۱۴:۰۱
کد خبرنگار: 1053
کد خبر: 84810049
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ساخت هر نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی نیازمند ۲۸۰ میلیون یورو هزینه است

قزوین - ایرنا - مدیرعامل شرکت برق منطقه ای زنجان با اشاره به ضرورت صرفه جویی در مصرف برق، ساخت یک نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی را مستلزم هزینه ۲۸۰ میلیون یورویی دانست و گفت: بهره برداری از این نوع نیروگاه به همراه شبکه های توزیع و پست های انتقال هزینه های سرسام آوری را به دنبال دارد.

به گزارش ایرنا، علی فرجی روز یکشنبه در نشست خبری مدیران عامل صنعت آب و برق قزوین که به مناسبت هفته صرفه جویی و مدیریت مصرف آب و برق برگزار شد،‌افزود: انرژی نعمت ارزشمندی است که خداوند به انسان ها ارزانی داشته و ما نیز همواره ارزش این نعمت را به جا آورده و به بهترین شکل ممکن از آن استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه برقی که استفاده می کنیم از یک فرآیند پیچیده و هزینه بر تولید شده و از طریق یک شبکه سراسری و با قیمتی ارزان به دست ما می رسد، خاطرنشان کرد: صنعت آب و برق امروزه لازم و ملزوم همدیگر بوده و شرایط خشکسالی مشکلاتی را برای این صنعت ایجاد کرده که باید با آگاه سازی و مدیریت مصرف، معضلات بوجود آمده را به حداقل برسانیم.

این مسوول در ادامه با ترسیم وضعیت مصرف انرژی در استان قزوین، یادآور شد: استفاده ۷۰ درصدی برق قزوین در بخش های صنعتی و کشاورزی، قرار گرفتن در مسیر ترانزیتی انرژی های شمال به جنوب و غرب به شرق کشور و ظرفیت پذیری منطقه از انرژی های تجدید پذیر از جمله ویژگی های مهم و قابل توجه در این استان است.

فرجی به ظرفیت بهره برداری ۱۶۳ مگاواتی برق بادی استان قزوین اشاره کرد و یادآور شد: وجود شبکه ۲۵۰۰ کیلومتری توزیع و چهار هزار و ۶۸۵ مگاواتی پست های انتقال و فوق توزیع منطقه، بیانگر آن است که باید از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه انرژی در این استان بیشتر استفاده کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر شبکه برق موجود در قزوین ۲.۵ برابر بار مصرفی استان را به همراه داشته و هیچ محدودیتی برای تامین برق منطقه و استان را ندارد و این در حالی است که ۲۵ میلیارد تومان نیز برروی پروژه های پست شهرک های صنعتی شال و حکیمیه و طرح توسعه پست ۶۳ کیلووات بویین زهرا به همراه نوسازی پست ۲۳۰ کیلوولتی مرکزی شهر قزوین اعتبار در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای زنجان به پروژه نیروگاهی ۵۰۰ مگاواتی شهرستان بویین زهرا که از مصوبات سفر رییس جمهوری بود نیز اشاره کرد و گفت: این نیروگاه در کلاس اف راه اندازی خواهد شد و با اخذ مجوزهای لازم و با رعایت مباحث زیست محیطی به زودی ساخت آن آغاز خواهد شد.

به گفته این مسوول، با توجه به برنامه توسعه نیروگاه های خورشیدی،سهم استان قزوین در این بخش یک هزار مگاوات در نظر گرفته شده و مناقصه آن نیز به زودی آغاز خواهد شد.

فرجی با اشاره به ضرورت تامین برق واحدهای تولیدی در کنار تامین برق بخش خانگی، اضافه کرد:  ارزان بودن انرژی برق، میزان مصرف مان را بیش از نرم جهانی کرده و امیدواریم با آگاه سازی مشترکان و مدیریت مصرف از سوی آنان، بتوانیم انرژی بیشتری را برای واحدهای تولیدی خود فراهم کنیم.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای زنجان تصریح کرد: در حال حاضر ۱۶ شرکت برق منطقه ای در کشور فعالیت دارند که برق استان های زنجان و قزوین باهم بوده و عملکرد این بخش از نظر شبکه فوق توزیع نیز مورد رضایت قرار دارد.

  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha