به گزارش خبرنگار ایرنا، علی فولیان روز یکشنبه در نشست قرارگاه مقابله با سرقت استان قزوین با اشاره به رشد سرقت و آثار مخرب روانی و مادی آن بر جامعه، افزود: مجازات به تنهایی عاملی برای کاهش و کنترل سرقت به شمار نمی رود و موضوع پیشگیری پراهمیت تر است که موفقیت در این زمینه نیز نیازمند آسیب شناسی علمی می باشد.
وی اظهار داشت: برای پیشگیری از وقوع جرم از جمله سرقت، عوامل و بسترهای شکل گیری وقوع جرم را باید با دقت و جزییات بررسی و موشکافی کنیم.
این مسوول قضایی گفت: به طور مثال باید ببینیم و از خود سوال کنیم که نظام زندانبانی ما در اصلاح مجرمان چه قدر کارایی داشته و یا قوانین ما در برخورد و مقابله با سارقان چقدر کفایت می کند و یا وضعیت معیشتی و فرهنگی جامعه در وقوع جرم چه میزان تاثیر دارد؟
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین گفت: متاسفانه هنوز فرهنگ پیشگیری از وقوع جرم بین جامعه و دستگاه ها نهادینه نشده است که این به معنای کوتاهی و غفلت و احتمال مواجهه شدن با جرائمی مانند سرقت است.
وی با بیان اینکه دستگاه های اجرایی باید ضریب نگهداری و حفاظت از اموال خود را ارتقا ببخشند،اظهار داشت: همه دستگاه ها موظفند نسبت به نگهداری و حفظ اموال شان خودمراقبتی داشته باشند.
فولیان در ادامه با اشاره به نقش اعتیاد در وقوع جرم سرقت،گفت: باید از خود بپرسیم درمان اعتیاد به صورت علمی و مطابق با استانداردها انجام شده یا خیر؟، اما واقعیت این است ما در یک چرخه باطل گیر افتاده ایم و معتادان پس از مدتی دستگیری و نگهداری در کمپ ها و آزادی و سرقت، دوباره بازداشت می شوند و این مساله مدام تکرار می شود.
معاون پیشگیری از وقوع جرم استان قزوین همچنین گفت: تقویت پایش تصویری،ایجاد نگهبان های محله در نقاط آلوده و ساماندهی ضایعاتی ها از جمله مواردی هستند که باید برای پیشگیری از سرقت در استان قزوین بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند.
وی اظهار داشت: تکالیف دستگاه های اجرایی در زمینه مقابله با سرقت مشخص و ابلاغ شده و کوتاهی مدیران نسبت به این مساله به معنای ترک فعل بوده و تقیب قضایی را به دنبال خواهد داشت.
نظر شما