به گزارش ایرنا، ریشی سوناک وزیر دارایی انگلیس که لحظاتی پس از وزیر بهداشت استعفا داد، در نامهای به بوریس جانسون نوشته است: "مردم به درستی انتظار دارند که دولت به درستی، شایسته و جدی عمل کند. می دانم که این ممکن است آخرین شغل من در وزارتخانه باشد، اما معتقدم استانداردها ارزش مبارزه دارند و به همین دلیل است که استعفا می دهم."
ساجد جاوید وزیر بهداشت نیز در نامهاش به نخستوزیر نوشت که «دیگر نمیتواند با وجدان راحت به خدمت در دولت ادامه دهد». وی به زیر پا گذاشتن ارزشهای حزبی توسط بوریس جانسون اشاره کرد و افزود: برای من روشن است که این وضعیت تحت رهبری شما تغییر نخواهد کرد و شما نیز اعتماد من را از دست داده اید.
این تحول پس از آن صورت گرفت که نخست وزیر انگلیس در مصاحبه ای اعتراف کرد نباید کریس پینچر، نماینده مجلس را به عنوان معاون رئیس مجلس در ماه فوریه منصوب می کرد. کریس پینچر متهم است که هفته پیش دو مرد را مورد آزار و اذیت قرار داد.
استعفای سوناک به عنوان ارشد ترین فرد دولت پس از نخست وزیر، ضربه بزرگی به جانسون بشمار میرود. این درحالیست که آقای جاوید هم نقش مهمی در جریان مدیریت همه گیری کرونا ایفا کرد.
هرچند استعفای دو وزیر دولت بوریس جانسون به فاصله کمی رخ داد اما گفته میشود که این اقدام هماهنگ نشده بود و استعفای آقای جاوید، وزیر دارایی را که از چند روز پیش قصد استعفا داشت، تشویق به این کار کرده است.
با کاهش محبوبیت بوریس جانسون و افزایش فشارها برای کنارهگیری وی از قدرت، رهبر اسبق حزب محافظهکار به اعضای دولت پیشنهاد کرده که از مقام خود استعفا دهند. ناظران پیشبینی میکنند جانسون به طور جدی در معرض خطر کودتا و استعفای اعضای کابینه قرار دارد.
نخست وزیر انگلیس این روزها تحت فشار است تا برای جلوگیری از سقوط اعتبار حزب محافظهکار از قدرت کنارهگیری کند؛ اما او که بشدت شیفته قدرت است، تلاش میکند تا به بهانه شرایط اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین و مشغلههای دولت ادامه حضور خود را توجیه کند.
تازهترین نتایج نظرسنجی صورت گرفته در انگلیس نشان میدهد که بیشتر مردم این کشور خواهان برکناری بوریس جانسون از قدرت هستند. طبق این نظرسنجی حزب اصلی مخالف دولت (کارگر)، از محبوبیت بیشتری نسبت به حزب جانسون برخوردار است. تحلیل بیشتر رسانههای انگلیس هم این است که رفتن جانسون یک موضوع قطعی است و از مرحله شاید و اگر به «چه زمانی» رسیده است.
نظر شما