شرق شناس روس: معرفی چین به عنوان چالش بلندمدت، اشتباه راهبردی غرب است

تهران - ایرنا - سرگی لوزیانین، استاد و مدیر انستیتو شرق دور آکادمی علوم روسیه گفت که معرفی چین به عنوان چالش سیستماتیک درازمدت، اشتباه راهبردی غرب است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، لوزیانین در مقاله کوتاهی در سایت شورای امور بین الملل روسیه با اشاره به سخنان «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو که اخیرا اعلام کرد روسیه و چین «علنا نظم جهانی مبتنی بر قواعد را به چالش می کشند» تصریح کرد:  «تصمیم نشست ناتو در مادرید که چین را به عنوان چالش درازمدت سیستماتیک معرفی می کند به نظر من اشتباه راهبردی غرب است، بخاطر اینکه آنها چین را به دشمن درازمدت، سیستماتیک و خطرناک تبدیل می کند.

وی افزود: این  تصمیمم و دیدگاه ناتو در باره چین در حالی است که  چین در سطح شخصیت های اول و به صورت علنی می گوید که ناتو، مهمترین علت بحران اوکراین و وخامت اوضاع در اروپا است و اینکه ناتو، مخرب سیستم امنیت است.

لوزیانین با بیان اینکه اتحادیه اروپا شریک پایه و پیشرو چین است، تصریح کرد: ناتو با این تصمیم عملا روابط عالی اقتصادی و سرمایه گذاری چین و اروپا را از هم می پاشد و طبیعتا این رویکرد ضد چینی پروژه های سرمایه گذاری مهم، نظیر ابتکار مشهور «یک کمربند-یک راه»، را مهار و کاهش می دهد.

مدیر گروه پایه انستیتو شرق دور آکادمی علوم روسیه گفت: مهمتر از همه، ورود ناتو به منطقه آسیا-اقیانوس آرام و گسترش پروژه هایی نظیر پیمان «آکوس» (AUKUS) و «گوا» (QUA) و نزدیک کردن نیوزلند و ژاپن عملا روسیه و چین را در این عرصه بیش از پیش نزدیک و مشارکت نظامی-راهبردی نزدیک، عمیق و سیستماتیک را ایجاد می کند که تلاش های ناتو را بسیار ضعیف و ناکارآمد می سازد و آسیا را به منطقه­  مورد علاقه نه تنها ناتو، بلکه همچنین روسیه و چین تبدیل می کند.»

رهبران ناتو  در نشست  هفته گذشته خود در مادرید بر روی یک مفهوم استراتژیک جدید به توافق رسیدند که در آن روسیه به عنوان مهم ترین و مستقیم ترین تهدید برای امنیت کشورهای عضو ناتو اعلام شد. ناتو برای اولین بار چین را مورد خطاب قرار داد و به چالش‌های سیستماتیک برآمده از این کشور اشاره کرد.

سند مفهوم استراتژیک ناتو می‌گوید: جمهوری خلق چین به دنبال کنترل بخش‌های کلیدی فناوری و صنعتی، زیرساخت‌های حیاتی و مواد استراتژیک و زنجیره‌های تامین است. این کشور از اهرم اقتصادی خود برای ایجاد وابستگی‌های استراتژیک و افزایش نفوذ خود استفاده می‌کند. چین تلاش می‌کند تا نظم بین‌المللی مبتنی بر قوانین، از جمله در حوزه‌های فضایی، سایبری و دریایی را بر هم بزند.

 سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به انتشار مفهوم استراتژیک ناتو درباره این کشور گفت: ناتو خودش یک چالش سیستماتیک برای صلح و ثبات جهانی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha