۴۷ اکیپ دامپزشکی کرمانشاه بر روند ذبح دام‌ها در عید قربان نظارت می‌کنند

کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به فرا رسیدن عید سعید قربان و لزوم نظارت در ذبح دام‌ها، گفت: ۴۷ اکیپ دامپزشکی با ۶۰ نفر پرسنل بر میادین فروش دام عید قربان استان نظارت فنی، بهداشتی و شرعی می‌کنند.

دکتر «حسین حیدری» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: اکیپ های دامپزشکی از ساعت ۱۴ تا ۲۰ امروز ( ۱۸ تیر) و از فردا از ساعت ۶ صبح تا ۱۴ بعد از ظهر بر میادین فروش دام عید قربان نظارت فنی، بهداشتی و شرعی به صورت تیم های ثابت و سیار انجام خواهند داد.

وی با بیان اینکه ناظران بهداشتی و شرعی به صورت ثابت در میادین فروش دام عید قربان نظارت می کنند، بیان داشت: ۲۳ مکان برای فروش دام در استان جانمایی شد که ۱۱ محله آن در کلانشهر کرمانشاه است یعنی در هر منطقه شهرداری یک مکان و سه مکان غیر رسمی، که ناظران بهداشتی و شرعی حضور دائمی خواهند داشت.

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه اظهار کرد: با هماهنگی این اداره کل با شهرداران و فرمانداران شهرستان ها، آمادگی کامل برای نظارت بر فروش دام در میادین فروش، کشتارگاه های صنعتی و سنتی استان را داریم.

دکتر حیدری همچنین گفت: دامپزشکی بر ۱۱ کشتارگاه سنتی و صنعتی استان نیز در این روز نظارت بهداشتی و شرعی می کند و از شهروندان می خواهیم گوسفندهای قربانی خود را به کشتارگاه برای ذبح بهداشتی و شرعی بسپارند.

وی همچنین از افراد خواست از نزدیک شدن به دام خودداری کنند و در هنگام ذبح حتماً از دستکش، چکمه و عینک و لباس مناسب استفاده نمایند.

گوشت قربانی باید ۲۴ ساعت در دمای زیر چهار درجه یخچال نگهداری شود

مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه سخنانش با اشاره به ابتلای قطعی یک نفر و ۲ نفر مشکوک به بیماری تب کریمه کنگو در استان (بیماری مشترک بین انسان و حیوان) از شهروندان خواست گوشت قربانی را حتما پس از ۲۴ ساعت نگهداری در دمای سرد منفی چهار درجه یخچال مصرف کنند.

دکتر حیدری افزود: بیماری تب کریمه کنگو هیچ علائم خاصی ندارد که قابل تشخیص توسط افراد باشد، لذا از شهروندان می خواهیم که دام خود را از مراکز مجاز تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی خریداری کنند.

وی همچنین تاکید کرد: امحاء و احشاء ( دل و جگر) حتما باید پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای سر مصرف شود و با توجه به فعالیت کنه ها در فصل تابستان و گرما؛ شهروندان باید این هشدار ها جدی بگیرند تا انشاالله برای کسی مشکل پیش نیایید.

دکتر حیدری همچنین از شهروندان خواست برای اطمینان بیشتر، حتما در هنگام طبخ گوشت قرمز یا گوشت قربانی حسابی آن را بپزند، تا اگر بیماری تب کریمه کنگو در مرحله پیش سرد، از بین نرفته بود، با پخت کامل از بین برود.

تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو (CCHF) یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد است که معمولا به وسیله کنه منتقل می‌شود.

این بیماری با شروع ناگهانی تب همراه با درد عضلانی آغاز می‌شود و سپس تظاهرات خونریزی دهنده با سابقه گزش کنه یا له کردن با دست، تماس مستقیم با دام و یا بافت‌های حیوانات آلوده مشاهده می‌شود.

پیش از این؛ پنجشنبه (۱۶ تیر) دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اعلام کرد: این فرد اهل شهرستان جوانرود  به علت ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو جان خودش از دست داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha