به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری، عابدین خرّم، با اشاره به اینکه تشکیل شرکت مستقل مس آذربایجان و استفاده از موهبت الهی معادن مس در استان، از مطالبات و آرزوهای دیرینه مردم منطقه و استان است، اظهار کرد: در جریان سفر رئیس جمهور به استان، این موضوع در حضور ایشان تشریح شد و بعد از سفر، سه دستور مجزا در این خصوص از سوی آیتالله رئیسی صادر شد.
وی افزود: رئیس جمهور بعد از انجام سفر استانی، سه موضوع استقلال مس سونگون به عنوان یکی از هولدینگهای شرکت ملی مس ایران، تأمین منابع لازم برای توسعه کامل این مجتمع و ایجاد شهرک صنایع پاییندستی مس و اختصاص حقوق طبیعی معادن به استان را مورد تاکید قرار داده است.
خرّم ادامه داد: دغدغه ما این بود که همزمان با استقلال مس آذربایجان، مساله توسعه این صنعت هم مغفول واقع نشود و این توسعه، متناسب با ذخایر و اکتشافات مس در استان اتفاق بیفتد.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا، جلسات متعددی در اواخر سال گذشته و امسال در نهاد ریاست جمهوری تشکیل شد و تصمیمات خوبی هم گرفته شد که درصورت تحقق، از ابعاد مختلف به توسعه استان و منطقه منجر خواهد شد.
خرّم بیان کرد: مجتمع مس سونگون، یک معدن در سطح ملی و فراملی است و با حضور متخصصان و تغییراتی که در ساختار آن انجام خواهد شد، بارقه امیدی از نظر بهرهبرداری از ذخایر آن ایجاد شده است.
استاندار آذربایجان شرقی درخصوص آخرین وضعیت تشکیل شرکت مس آذربایجان، گفت: ساختار پیشنهادی و اساسنامه این شرکت به شرکت ملی صنایع مس ایران تحویل شده و قرار است پس از بررسی حقوقی، به هیأت دولت ارجاع شده و بعد از تصویب ابلاغ شود.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص تاثیر استقلال مس سونگون و اختصاص حقوق دولتی آن به استان بر بودجه مصوب سالانه استان، گفت: این دو موضوع ارتباطی به هم ندارند؛ چراکه معادن، قوانین و مقررات مشخصی دارند و از نظر قانونی باید برای منطقه هزینه شوند و قرار نیست تداخلی بین این اعتبارات و بودجه سالانه استان ایجاد شود.
خرّم گفت: همانطور که رئیس جمهور هم تاکید کردند از محل حقوق دولتی و مسئولیت اجتماعی معادن برای تکمیل زیرساختهای منطقه هزینه خواهد شد که تشکیل شرکت مس آذربایجان، به تسهیل این روند کمک میکند.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور ۱۲خرداد امسال در سفر استانی خود به آذربایجان شرقی در جمع معدنکاران مس سونگون اعلام کرد: مس ورزقان یکی از ظرفیت های بزرگ آذربایجانشرقی و شمال غرب کشور است و بر این اساس باید مس آذربایجان مستقل و استان از عواید آن بهرهمند شود.
آذربایجان شرقی یک درصد ذخیره مس دنیا و ۵۲ درصد ذخایر مس کشورمان را در خود جای داده است و مس سونگون معدنی واقع در یک منطقه کوهستانی در شمالغرب ایران بر روی کمربند مس جهانی قرار دارد.
این معدن که ذخیره مس آن بیش از ۲ میلیارد تن براورد می شود، در ۱۳۰ کیلومتری تبریز و ۳۰ کیلومتری شهرستان ورزقان واقع است و در کنار تشکیل شرکت مستقل مس آذربایجان، افزایش تولید کنستانتره مس، راهاندازی واحد ذوب و پالایشگاه برای تولید مس کاتدی و ایجاد صنایع پاییندستی جزو مطالبات اصلی مردم آذربایجان شرقی از دولت مردمی سیزدهم به منظور جلوگیری از خروج سالانه ۲۴ هزار میلیارد تومان مس خام ( مس سونگون) از این خطه محسوب میشود.
نظر شما